Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kormányzati szolgálati és a közszolgálati jogviszony
Advertisements

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD A FOGLALKOZTATÁSBAN
Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
Munkaszervezési ismeretek
A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó munkajogi szabályozás

8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Az atipikus munkavégzés és társadalmi megítélése
7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Starjobs Magyarország Kft.. A Starjobs Magyarország Kft óta kínál megoldásokat munkaerő-közvetítés, -kölcsönzés területén, a diákmunkában 1983 óta.
Bukarest április1 A munkáltató tájékoztatási kötelezettsége -
A munkaszerződés december Dudás Katalin. A munkaszerződés szerepe jogviszony-alapító jogviszony-alapító tartalommegállapító tartalommegállapító.
A munkaszerződés elméleti kérdései. A munkaszerződés megkötése
 Megbízható, jó hírnévvel rendelkező cég  A munkaközvetítés és annak minden formája INGYENES!
Munkajog és társadalombiztosítási jog II.
Munkajogi alapismeretek
Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek Időpont: Helyszín: Polgármesteri Hivatal „B” épület 5350, Tiszafüred, Kossuth.
14. Tétel Foglalja össze, hogy a munkaviszony megszüntetésének milyen módjait ismeri, különös tekintettel a speciális esetekre! Beszéljen a mellékelt nyomtatványok.
Mivel foglalkozunk?  Reklám – és média jog  Fogyasztóvédelem  Szellemi alkotások joga  Társasági jog, cégjog  Ingatlanjog  Pénzügyjog  Követeléskezelés.
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
Álláshirdetés, pályázat
Munkajogi alapismeretek
Helyezkedj el okosan Civilek a munkaerőpiacon Tóth István.
Foglalkoztass okosan Foglalkoztass okosan A civilek foglalkoztatási lehetőségeiről Tóth István.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Adóamnesztia ig.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
A vállalkozási lehetőségekről gyermekgyógyászként Dr. Masszi György.
Amit a diákmunkáról tudni kell
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
Munkaszervezési ismeretek
Távmunkavégzés Távmunkavégzés a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott olyan tevékenység, amelyet információtechnológiai vagy.
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
A munkaviszony megszüntetése
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
RWE Power AG Lorsee/TR BudapestSEITE 1 „Szociális párbeszéd“ RWE Power AG Wolfgang Lorsee A Központi Üzemi Tanács elnökhelyettese.
A vállalkozás létrehozásának lépései
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
Vállalkozásmenedzsment
Előadó: dr. Kártyás Gábor
MUNKAJOG – 3. Dr. Csőke Rita Munkajog, 2015/2016/2. BME GTK Üzleti Jog Tanszék1.
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó munkajogi szabályozás dr. Szabó Melinda szociális igazgatási szakreferens Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Szociális.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Munkajogi ismeretek.
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE GYULAVÁRI TAMÁS
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
Árazási és árképzési elemző Dolgozz velünk az Élet habos oldalán
A munkaviszony megszűnése, megszüntetése
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
Marketing koordinátor Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Készítette: Farkasné Veres Edina
Krity Csilla Katolikus Pedagógiai Intézet
Előadás másolata:

Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár

Témakörök  A szervezet – célok, feladatok, kapacitás  Munkakörök  Foglalkoztatási formák-támogatások  Előnyök hátrányok  Munkatársat keresünk  Kiválasztás  Juttatások  Munkajog

A Szervezet  Célok megfogalmazása Miért, mit, kinek, hogyan ?  Célok feladatkörökké alakítása  A már meglévő munkatársakkal, önkéntesekkel való egyeztetése  Új munkatárs felvétele nem az álláshirdetéssel, hanem a munkaköri leírással kezdődik!

Munkakörök  Készítsünk tevékenységlistát (gyakorlat)  A munkakör leírása – legyen jól végiggondolt, minden munkára kiterjedő, részletes, gyakorlati segítséget tartalmazó leírás Jó ha benne van: - pozíció megnevezése, célja - hol helyezkedik el a szervezetben - felelősségi és döntési kör - munkaidő  Keressünk az Interneten példákat, gyakorlatokat  Van-e különbség a civil és az üzleti szemlélet között ebben a kérdésben?

Jellemzően civil foglalkoztatási formák és finanszírozási lehetőségeik  Önkéntes foglalkoztatás  Milyen munkát érdemes önkéntesnek adni?  Az önkéntesek motivációja  Jogi szabályozás  Vállalati önkéntesség _id=82 Támogatott foglalkoztatás (lásd: segédanyag)  Régió és hónap függő, a kirendeltségek szabályozzák

Előnyök, hátrányok, veszélyek Főállású határozatlan idejű foglalkoztatás Főállású határozott idejű Megbízási díjas foglalkoztatás Önkéntes munka Főállás melletti vállalkozás Gyakornok

Munkatársat keresünk (a csatorna)  Internetes álláshirdetések Civilekkel foglalkozó portálokon  Munkakör tömör megfogalmazása  Elvárások  Juttatások  Határidő, jelentkezés módja  Személyes kapcsolatok

Kiválasztás  A kiválasztás mindig objektív szempontok szerint történjen Önéletrajz Személyes elbeszélgetés/interjú gyakorlat

Juttatások  Természetbeni juttatások  Bérjellegű juttatások - költségtérítések Nézzünk utána az aktuális helyzetnek koltsegteritesek?wa=ADO0803

Munkajog

A Munka T örvénykönyve A munkaviszonyra terjed ki, meghatározza a munkavállaló és a munkáltató jogait és kötelezettségeit (a munkaszerződés „felett” áll) A munkaviszony jellemzői Írásban megkötött szerződéssel jön létre

Ki lehet munkavállaló? Munkaviszonyt munkavállalóként az létesíthet, aki tizenhatodik életévét betöltötte. Alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatható személyek Civil szervezet vezetője mint munkáltató

Ki lehet munkáltató Munkáltató az lehet aki jogképes. Jogképesnek tekintjük a magánszemélyt (pl egyéni vállalkozó), a jogi személyt (pl. kft) és ebből a szempontból a jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságot is(pl.: Bt.). Lehetek-e saját magam munkáltatója? Civil szervezet vezetője mint munkáltató

Hogyan jön létre a munkaviszony? A munkaviszony munkaszerződéssel jön létre. Milyen munkaszerződések vannak? Hogyan lehet munkaszerződést kötni? Milyen kötelező elemei vannak egy munkaszerződésnek? Próbaidő és színlelt szerződések a civileknél

Munkaszerződés Munkaszerződést kötő feleknek azonban a munkaszerződésben kötelezően rögzíteniük kell:  a felek nevét, illetve megnevezését és a munkaviszony szempontjából lényeges adatait,  a munkavállaló személyi alapbérét, munkakörét, illetve  a munkavégzés helyét. Ezek hiányában a szerződés érvénytelen.

Megszűnik a munkaviszony  A munkaviszony megszűnése és megszüntetése (negatív tapasztalatok)  Rendes és rendkívüli felmondás  Lehet-e szóban felmondani?  Eljárás a munkaviszony megszüntetése esetén

Összefoglalás – Esélyegyenlőség T ö rv é nyes munkaidő Egyenlő munk áé rt egyenlő b é rt Hat á lyos jogszab á lyok Hasznos linkek