A napozás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Intelligens fényvédelem
Advertisements

7. Milyen szabályok betartásával érezhetitek magatokat nagyon jól a napon?! Kedves gyerekek! A rengeteg mesélnivalóm után most még egy rendkívül fontos.
Bőrelváltozások.
A napsugárzás jótékony hatásai:
Ismerje meg bőrtípusát!
AZ ÉVSZAKOK KOZMETIKAI PROBLÉMÁI
3. Mikor, miért és milyen láthatatlan veszélyek leselkednek rátok?
Kezelés A mezoterápia fénypontja 2013-ban. HALLOTTÁL MÁR RÓLA? A hírek szerint az Amerikai Egyesült Államok elnökének felesége, egyedülálló növényi őssejtet.
Formula 2: Multivitamin-komplex
Készítette: Sági Richárd 10.A
BIONET MELLÁPOLÓ KRÉM.
Eger-belváros környezeti problémáinak megismerése
Sportolás hatása szervezetünkre
SUGÁRHATÁSOK A NAPFÉNY JELLEMZŐI.
NEM MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
A FÁJDALOMMENTES SZÉPÜLÉS
A bőr tulajdonságai By:Horváth Robíí.
A szervezet és a környezet határán
NouriFusion TM A bőrápolás alapjai 12 fantasztikus termék Két könnyen követhető rendszer (normál és száraz bőrre / normál és zsíros bőrre) Egyszerű, rugalmas.
MEGEMELT, HATÁROZOTT ARCKONTÚR
5. Milyen bőrtípusba tartoztok, és miért gazdálkodjatok okosan a naptőkétekkel? Bőrötök alapszíne, szeplősödési hajlama, szemetek és hajatok színe alapján.
LED fotobiológia Schanda János és Csuti Péter Pannon Egyetem
A napozás előnyei és hátrányai
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
Kalandozás Ózon Oszkárral a napozás világában:
Az ultraibolya sugárzás biológiai hatásai
Villamosság élettani hatásai Az optikai sugárzás élettani hatása
Nu Skin White System Bizonyítottan hatékony összetevőkből álló fejlett rendszer, melyet a természetes bőrszín visszaállítására és fenntartására terveztek.
Integrált kezelési rendszer Klinikailag bizonyított bőr kezelés Eredmény akár már 7 nap múlva Ex kluzív technológia Áttekintés.
4-es katalógus újdonságai
Készítette: Mester Fruzsina
Bőrbetegségek Lőrincz Nikoletta 10.b.
Magas vérnyomás A magas vérnyomás népbetegség, jelentős kockázati tényező az érrendszeri-, szív- és vesebetegségek kialakulásában. Már a vérnyomás-emelkedés.
A bőr betegségei.
A szem betegségei.
A DOHÁNYZÁS.
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Ózonlyuk - probléma? Az ózonról általában Mi az ózonlyuk-probléma?
Keszitette:Szilagyi Emese
Bőrtípusok. Fototípusok Fototípushajszínbőrszín leégési tendencia barnulás I vörös tejfehér, szeplős +++ soha II szőkesápadt ++ enyhén, időlegesen III.
Előadó: Szabó Ambrus Imréné
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
1 Napozószerek. 2 Napfény Energiaforrás, amely gyógyító, serkentő hatású Károsítja a bőrt, felgyorsítja öregedését.
A szervezet és a környezet határán
Ionizált lúgos víz Family Friss Kft
VITAMINOK.
TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Önbarnító készítmény – bronzosítás Napozás utáni készítmény – hidratálás SOL az egész családnak & SOL továbbfejlesztett.
Hasznos baktériumok Oláh Szófia 10.B.
WELLNESS TURIZMUS MENEDZSMENT 5.
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Az algák világa A 3,5 milliárd éves élet a Földön 1.
Méregtelenítés Gégényné Osztó Zsuzsanna Okleveles természetgyógyász, Reflexológus, arcdiagnoszta Biyovis megoldások a gyakorlatban.
Hullámhossz és frekvencia.  Hullámhossz  Ultraviola (UV) sugárzás:  UV-A: jótékony hatású: csontképződés, barnulás  UV-B: káros hatású: korai ráncosodás,
1 A test kívül és belül Tibai Eszter: június 06.
HERBA GOLD AKTÍV BALZSAM Gyógyír a bőrnek. HATÓANYAGOK KERESÉSE: SEJTREGENERÁLÓ, ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ MEGÓVJÁK A KÖTŐSZÖVET ÉS AZ IZOMZAT EGÉSZSÉGÉT HELYREÁLLÍTJÁK.
Dr. Borsos Terézia Mi a góc? Klikk a folytatáshoz!!!
3. Mikor, miért és milyen láthatatlan veszélyek leselkednek rátok?
ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS OKTATÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY
Az érzékeny és napallergiára hajlamos bőr nagyon magas
AZ ÖN BŐRE JELENLEG ÖNT IS ZAVARJA... az egyenetlen bőrtónus?
5. Milyen bőrtípusba tartoztok, és miért gazdálkodjatok okosan a naptőkétekkel? Bőrötök alapszíne, szeplősödési hajlama, szemetek és hajatok színe alapján.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

A napozás

A napsugarak két ultraviola sugarat tartalmaznak,amelyek elérik a bőrt: UVA és az UVB sugarak Az UVB sugár a bőr felső rétegeit égeti, ami égést okoz.

A barnulás előnyei Lassítja a csontritkulás kialakulását,mivel segít a D-vitaminképzésben. Több bőrbetegségre is hatással van a napozás. Pl.:ekcéma, pikkelysömör. A meleg enyhíti az ízületi problémákat.

ekcéma Pikkelysömör

A barnulás hátrányai Az UVA sugarak komoly károsodást okozhatnak: immunrendszerben melanóma bőrrák A melanóma

A barnulás és a bőr A napnak és a UV sugárzásnak történő tartós kitették: ráncokat barna öregségi foltokat piros foltokat öregedő foltokat okozhatnak

A szoláriumozás

A szolárium előnyei A mesterséges fény gyorsabban barnít. Gyorsabban érhető el a mesterséges fénnyel a barnulás. Az UV fény fokozza a D-vitamin termelődést. Enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit. Enyhíti az ízületi problémákat.

A szolárium hátrányai A túlzásba vitt szolárium szárítja és károsítja a bőrt. Az UV sugarak felgyorsítják a bőr öregedését. A bőrrák kialakulását is nagymértékben elősegíti. Súlyos bőrkárosodást okozhat a kabinok a lámpáinak a rendszertelen cserélése.

Készítette: Nagy Petra