Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magvas gondolatok a FruitCafé-ról

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magvas gondolatok a FruitCafé-ról"— Előadás másolata:

1 Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Telítetlen zsírsavak Magvas gondolatok a FruitCafé-ról

2 Milyen zsírokat érdemes fogyasztani?
A zsírokat a zsírsavak szerkezete alapján több csoportra oszthatjuk. Zsírsavak Telített Egyszeresen telítetlen Többszörösen telítetlen Disznózsír Omega 9 Kendermagolaj Vaj Ribizlimagolaj Pálmaolaj Szőlömagolaj Kókuszolaj A telített zsírokból fogyaszt legtöbbet a magyar lakosság!

3 Esszenciális zsírsavak
Csak külső forrásból juthatunk hozzá. Hiányuk károkat okoz a szervezetben. Az egészséges arányuk a legfőbb tényező.

4 Esszenciális zsírsavak
Képes átjutni a vér-agy gáton, ezáltal közvetlenül ellátni tápanyaggal az agyat. Előnyösen befolyásolja a szem látóhártya, az agy- és idegsejtek működését. Növeli a szellemi potenciált és a kognitív teljesítőképességet (memória, koncentráció, reakcióidő stb.)!

5 Ribizlimag A legújabb felfedezések szerint a feketeribizli magjából készült olaj igen hatásos - a benne található nagy mennyiségű gamma-linolénsavnak köszönhetően. A gamma linolénsav egészségügyi haszna, hogy hozzásegíti a szervezetet a helyi hormonoknak tekinthető prosztaglandinok előállításához, mivel ezeknek forrása. A prosztaglandinok sok emberben nem képződnek kielégítő módon. Ennek oka lehet genetikai adottság, tápanyag hiány, illetve egyéb más tényező.

6 Szőlőmag A szőlő héja és magja egyaránt tartalmaz értékes összetevőket. A szőlőmag olaja a legértékesebb olajok közé tartozik. A mag zsírsav-összetétele kiváló, százalékban linolsavat tartalmaz, de van benne olajsav, palmitinsav, sztearinsav és alfa-linolénsav (omega-3 zsírsav) is. A szőlőmag bioaktív, antioxidáns anyagokban, értékes flavonoidokban és procianidinekben rendkívül gazdag. A magban lévő antioxidáns anyagok szabadgyök-semlegesítő képessége francia kutatások szerint 18-szor erősebb, mint a C-vitaminé, és 50-szer erősebb az E-vitaminénál. A magas antioxidáns-tartalommal magyarázható az is, hogy a szőlőmagolaj magas telítetlen zsírsavtartalma ellenére hosszan eltartható avasodás nélkül. Az esszenciális zsírsav-összetételének köszönhető az is, hogy a szőlőmagolaj kis mennyiségű fogyasztása növeli a „jó”, azaz a HDL koleszterin szintet, és csökkenti a „rossz”, azaz az LDL koleszterin szintjét.

7 Az omega 3-6-9 zsírsavak hatásterületei
Csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kockázatát Csökkenti a koleszterinszintet Segíti a magzat és a csecsemő agyának fejlődését Megkönnyíti a tanulást, javítja az agyműködést A szellemi megbetegedések és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása Ápolja és erősíti a bőrt, hajat és körmöket Gyulladáscsökkentő hatású pl ekcéma, psoriasis, akne esetén Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító pl. arthritis esetén

8 Gyermekek számára Elősegíti az agy, az idegrendszer és a látás egészséges fejlődését. Javítja gyermekünk memóriáját, problémamegoldó és koncentrációs képességét! Segíti az olvasási és tanulási készség fejlődését!

9 Felnőttek számára Segíti a szem, az agy- és idegsejtek működését.
Növeli a szellemi potenciált és a kognitív teljesítőképességet (memória, koncentráció, reakcióidő stb.). Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől. Segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását (pl. ízületi problémák, asztma, allergia) Fontos a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzésében. Szükséges az immunrendszer normális működéséhez.

10 Természetes emulziók Egy olyan folytonos közeget képező folyadék , amelyben egy másik, benne nem oldódó folyadék részecskéit oszlatjuk szét.

11


Letölteni ppt "Magvas gondolatok a FruitCafé-ról"

Hasonló előadás


Google Hirdetések