Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mire jó a tojás? Tények a tojásról

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mire jó a tojás? Tények a tojásról"— Előadás másolata:

1 Mire jó a tojás? Tények a tojásról
A diaminta szerkesztésével tervezz egységes külsőt a bemutatódnak (háttérszín, betűtípusok, felsorolásjelek testreszabása stb.). A diákra beszúrt szövegdobozokat, alakzatokat, táblázatokat is formátumozd.

2 Milyen részekből áll a tojás?
héj (10%) fehérje (60%) sárgája (30%) Rajzolj egy félbevágott kemény tojást; helyezd el a három szövegdobozt a rajz körül, és nyilakkal kösd össze a szövegdobozokat a tojás megfelelő részeivel.

3 Mit takar a jelzés a tojáson?
2004. május 1-jétől a tojásokat kötelező jelölni A héjon található regisztrációs szám első számjegyének jelentése: biotojás 1 szabadtartásos, kifutós tartási rendszer 2 istállózott, de nem ketreces tartás 3 ketreces tartás Készíts egy táblázatot, amelynek első oszlopában a 0, 1, 2, 3 kódszámok állnak, második oszlopában pedig azok jelentése. Ezek a következők: 0: biotojás 1: szabadtartásos, kifutós tartási rendszer 2: istállózott, de nem ketreces tartás 3: ketreces tartás

4 Mit tartalmaz a tojás? Ásványi anyagok Vitaminok foszfor vas cink
kalcium kálium nátrium szelén magnézium Vitaminok C A D E B

5 Mitől egészséges? foszfor vas cink kalcium
Építőanyagot biztosít a fogak és a csontok számára vas Nélkülözhetetlen a hemoglobinképződéshez cink Számos enzim alkotórésze, serkenti az immunrendszer működését kalcium Lehetővé teszi az izmok összehúzódását, szilárdítja a fogakat és a csontokat

6 Mitől egészséges? A-vitamin D-vitamin E-vitamin B-vitaminok
Élénkíti az immunrendszert, segít a bőr szépségét megőrizni, hozzájárul az éles látáshoz D-vitamin Szükséges a csontok ásványianyag-tartalmának megőrzéséhez, javítja az izmok és az ízületek egészségét E-vitamin Semlegesíti a szervezetet károsító szabad gyököket, javítja a szív és az érrendszer működését B-vitaminok Hozzájárulnak az idegrendszer működéséhez, a bőr, haj, körmök egészségéhez Nézz utána az interneten, miért fontosak a felsorolt vitaminok, és az alpontokban röviden (!) fogalmazd meg néhány jótékony hatásukat.


Letölteni ppt "Mire jó a tojás? Tények a tojásról"

Hasonló előadás


Google Hirdetések