Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Táplálékok,tápanyagok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Táplálékok,tápanyagok"— Előadás másolata:

1 Táplálékok,tápanyagok
Élelmiszerek- tojás , zöldségek,gyümölcsök,húsfélék, tejtermékek,kenyér, stb.

2 1. vitaminok A-vitamin : Zsírban oldódik, hámműködéshez , és a szürkületi látáshoz szükséges. Hiányai:fokozott szaruképzés , száraz repedezett hám, szürkületi látászavar,(farkasvakság)

3 D-vitamin zsírban oldódik ,a kálcium felszívódásához és oldódásához szükséges.
Hiánya:csontosodási zavar, csontok görbülése (angol kór)

4 B1-vitamin vízben oldódik , az idegrendszer működéséhez szükséges
Hiánya: fáradékonyság, izomgyengeség, ideggyulladás

5 B12 vitamin , vízben oldódik a vörösvérsejtek működéséhez szükséges
Hiánya: értelen vörösvérsejtek vérképzési zavarok

6 C-vitamin vízben oldódik, a sejtek energiatermeléséhez és a hajszálerek épségének fenntartására szükséges Hiánya: fáradtság, nyálkahártya termelés , ínysorvadás és az ellenálló képesség csökkenése

7 KÖSZÖNÖM A FIGYELMÜKET! : )


Letölteni ppt "Táplálékok,tápanyagok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések