Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két."— Előadás másolata:

1 Készítette: Máté-Kovács Dávid

2 A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két nagy csoportra oszthatjuk: Vízben oldódó vitaminok Zsírban oldódó vitaminok (A-vitamin)

3 Szürkületben való látás Felfrissíti, feszessé teszi a bőrt zavartalan növekedés a csontok, fogak fejlődése

4 farkasvakság vagy szürkületi vakság a bőr megvastagszik érdessé, szárazzá válik egyes daganatok kialakulása esetleg vakság

5 felhalmozódáshoz, esetleg mérgezéshez vezethet fejfájás, hányás, gyomorpanaszok, rossz közérzet, étvágycsökkenés, fáradékonyság, ingerlékenység, ízületi fájdalmak, vesebántalmak, hajhullás a bőr sárgára színeződhet

6 állati belsőségek tej és tejtermékek, tengeri halak, tojássárgája, méz

7 sárgarépa, sárgabarack, paraj, sütőtök, sárgadinnye, paprika,

8 A fejlődő világban a vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány Az A-vitamin a májban raktározódik Kismamáknak különösen ügyelniük kell az A- vitamin fogyasztására, mivel mind hiánya, mind túl nagy mennyisége magzatkárosító hatású lehet!


Letölteni ppt "Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két."

Hasonló előadás


Google Hirdetések