Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bőrbetegségek Lőrincz Nikoletta 10.b.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bőrbetegségek Lőrincz Nikoletta 10.b."— Előadás másolata:

1 Bőrbetegségek Lőrincz Nikoletta 10.b

2 Pikkelysömör A betegség úgy kezdődik, hogy a szervezet hirtelen túl sok hámsejtet termel. A sejtek felszaporodnak a bőr felszínén, még mielőtt érett sejtekké tudnának alakulni ezüstös pikkelyekkel borított vörös foltok keletkeznek égő, szúró érzéssel járnak ellenáll a legtöbb kezelésnek Orvosok általában háromlépcsős megoldást alkalmaznak

3 A betegség kialakulásának és terjedésének okait sem ismeri még az orvostudomány.

4 Ekcéma Bőrviszketéssel, pírral járó gyulladásra utal.
Az érintett terület lehet hólyagos, nedvező, hámló vagy pikkelyes. Allergiás betegségnek tekinthető, jóllehet emocionális stressz is kiválthatja. Az ekcéma irritáló anyagra lángol fel Vakarás hatására további károsodás lép fel. Elkerülése érdekében a bőrt nedvesen kell tartani,védeni kell az irritáló allergénekkel szemben Orvosi kezelés a megoldás.

5

6 Övsömör A betegség általában 50év kor után de a fiataloknál is előfordulhat. Első tünet viszketés,zsibbadás,égő érzés,vagy akár szúró fájdalom Néhány nap múlva csoportosan jelennek meg, melyekből hólyagok keletkeznek. Amennyiben az első tünetek fellépésétől számított 48órán belül elkezdik a kezelést gyorsítható az övsömör lefolyása.

7

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Bőrbetegségek Lőrincz Nikoletta 10.b."

Hasonló előadás


Google Hirdetések