Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A bőr tulajdonságai By:Horváth Robíí.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A bőr tulajdonságai By:Horváth Robíí."— Előadás másolata:

1 A bőr tulajdonságai By:Horváth Robíí

2 Maga a bőr A bőr vagy kültakaró a szövetes állatokat kívül borító szövet,és egyben a legnagyobb szervünk. Legfontosabb funkciója a szervezet külső behatásoktól való védelme. A gerinceseknél a bőr három rétegből áll: A hámréteg feladata a bőr legfelső védő rétegének megújítása. Az irha feladata a bőr rugalmasságának és tartósságának biztosítása. A bőralja feladata az energiaraktározás, hőszigetelés és a nagyobb fizikai hatások tompítása.

3 Legfőbb bőrszínek Melanin=Festékanyag
Az élőhám termeli még a melanin-t is, mely véd a sugárzástól, képes alkalmazkodni a környezeti feltételekhez (napsütés hossza,UV sugárzás).

4 Napozás,Szolárium,Önbarnító?
Szolárium: - Normalizálja a magas vérnyomást Előnyei: Csökkenti a magas koleszterin-t - Jó közérzetet teremt -D3 vitamin képződik a testben Hátrányai: -UVA,UVB sugarak öregítik a bőrt -A bőr veszít a zsír-és nedvességtartalmából -Idő előtti ráncosodás

5 Önbarnító Az önbarnító krémek ideiglenes barnaságot eredményeznek,de ez a legártalmatlanabb módszere a „napozásnak”. Előnyei: - Nincs káros hatás - Hidratálják a bőrt Hátrányai: - Nehéz egyenletesen elkenni - Összekenheti a ruhát még meg nem szárad - Csak „kölcsönzi” a barnaságot.

6 Napozás Hátrányok: - Bőrrák kialakulása -UVA sugarak mélyebbre
Mindnyájan tudjuk, hogy Nap nélkül nincs élet a Földön. A nap energiát tölt az emberi testbe, ezért kifejezetten szükséges az ember számára. A napozni bőrszíntől függően kell. A világosabb bőrszín hamarabb megég mint a sötétebb. Fontos a védelem! Egyes kutatók ellenzik, mások ajánlják a különböző faktor számú naptejeket. Hátrányok: - Bőrrák kialakulása -UVA sugarak mélyebbre hatolnak mint az UVB sugarak.

7 Mi is az a „Faktor”? Fényvédő faktor: Ez a szám adja meg a készítmény hatékonyságát a leégésért felelős UVB (ultraibolya-B) sugarakkal szemben.

8 A bőrrák Bőrrák gyakorlatilag bárkinél kialakulhat. Veszélyeztetettek különösen azok, akik munkájuk révén (vagy önszántukból) sokat tartózkodnak napon, vagy túlzásba viszik a szoláriumozást. Bőrrákok férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhatnak, egyes válfajai lassan növekednek, ám több rendkívüli gyorsan terjedő, s az időbeli felismerés és kezelés nélkül csakhamar halálhoz vezető bőrrák is létezik. Legfontosabb a megelőzés, különösen az anyajegyek rendszeres ellenőrzése.

9 Danke für Watching my muvee!


Letölteni ppt "A bőr tulajdonságai By:Horváth Robíí."

Hasonló előadás


Google Hirdetések