Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
„Amikor szeretünk, Isten felé közeledünk, aki minden szeretet forrása és tűzhelye.” (George Sand)
A SÁTÁN TERVE.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
„Honnan jön segítségem?”
A Biblia Isten szava.
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Ki a te Istened? Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen.
Bibliaismereti alapok
Mikor még semmi nem létezett..
Jézus te vagy minden álmom
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Túrmezei Erzsébet : KARÁCSONY ELŐTT.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Eleve elrendelés vagy szabad akarat? Forgatókönyv az életem ?
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Ki az ember? Isten eltorzult képe Francis A. Schaeffer:
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Nehéz kérdések sorozat, Kaposvár, 2012., Jóföldi Endre.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
ISTEN hozott köztünk!.
„ Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” – mondja Jézus Máté 11: 28.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Mindig kapcsolatban Vele
Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét!
Minden nap egy (újabb) ajándék. Mit tennél? - 24 óra alatt - Mit bánnál a legjobban hogy nem tettél meg? - Lenne még időd rá?
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Jöjj, ha éhes vagy.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Készítette: Kiss Lili, Kálvin Boglárka, Karácsony Kitti, Papp Réka 7.a
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
A közösség kötőeleme, mely hitelesít
Elmúlt a fájdalom, elmúlt és nincs többé.
Református istentisztelet
Igeolvasás „Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. 8Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének.
Urunk megkeresztelkedése

Értékeld az elmúlt évet:
Református istentisztelet
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
Miért olyan fontos a hit?
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Ökumenikus imahét bezárása
Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve.
Református istentisztelet
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
a reformáció 500 éve ünnepe
I. A KIJELENTÉS Isten szól magáról.
Túrmezei Erzsébet : KARÁCSONY ELŐTT.
Isten lakhelye.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül? Túlélő felszerelés, Békevár, Jóföldi Endre, 2012

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.  János 3,16 A keresztény lelki gyakorlatok nem tudják megszerezni Isten jóindulatát

Soha nem volt ilyen könnyű jó igehirdetést találni Soha nem volt ilyen könnyű jó igehirdetést találni. Soha nem volt ilyen nehéz jó igehirdetést találni.

A tanítás, ami nem működik a föld összes pontján, nem bibliai tanítás.

Efézus 4,14: többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától;

Az érett keresztény jellemzője: szolgál Efézus 4,12-13 hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra Az érett keresztény jellemzője: szolgál

Igeolvasás igehirdetés alapja Isten igéjének a tekintélye Isten igéjének az igazsága Isten igéjének az időszerűsége Igeolvasás igehirdetés alapja

Mi Isten célja az emberrel? Római levél 8,29: Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között.  I Mózes 1:26, 2 Korintus 3:18, Filippi 2:5, Kolossé 3:17 Mi Isten célja az emberrel?

Isten célja az Igével, hogy megváltozzon az életed! 2 Timóteus 3,16-17 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.    Isten célja az Igével, hogy megváltozzon az életed!

Alkalmazás nélküli igehirdetés veszélyei Büszkeséghez vezet: 1 Korintus 8:1 Ítélethez vezet: Jakab 4:17 Alkalmazás nélküli igehirdetés veszélyei

Hogyan változtat meg az Ige? Gondolkodás Cselekedet Szokás Jellem Sors Hogyan változtat meg az Ige?

Mit tehetsz, hogy az igehallgatás Jézushoz hasonlóvá tegyen? Hallgass igehirdetéseket Magadnak hallgasd Jegyzetelj Gondolkozz rajta: elmélkedj Valósítsd meg, amit megértettél Mit tehetsz, hogy az igehallgatás Jézushoz hasonlóvá tegyen?