Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ki a te Istened? Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ki a te Istened? Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen."— Előadás másolata:

1 Ki a te Istened? Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen Istenünk van, az Atya, akitől a mindenség származik. Mi őérte élünk. Hasonlóképpen, egyetlen Úr van, Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, és mi is őáltala élünk. 1 Korinthus 8, 5-6.

2 A mai ember, hogyan alkot magának bálványokat (isteneket)?
Tudatos bálványimádás Nem tudatos bálványimádás

3 Az újjászületett keresztény ember vajon alkothat magának bálványokat?
A keresztény ember rutinos, de hajlamos arra, hogy az Isten képét a saját igényeihez alakítsa. A Biblia pontosan annyira mutatja be Istent, amennyire „megérthetjük” a hit által. A befektetett idő és az Istennel való kapcsolat függvénye Isten „ismeretének mélysége”.

4 Válasz a kérdéseinkre…
Ezzel szemben az ember a saját igényeihez képest kialakít magának egy Isten képet, ami ha az ő gyengeségéről van szó kegyelmes, ha a vele szemben elkövetett hibákról van szó, akkor pedig bosszúálló. /SARKOSÍTVA/ A saját igényeinkhez igazított isten kép bálványimádás. MIÉRT? Mert magamat Isten fölé emelem! (Isten értem van gondolkozás, vagy éppen a kiszolgáló Isten képe.) – Hamis képet fest Istenről, és következménye az Istentől való eltávolodás.

5 Mit mond erről az ige? Bírák 8,33.: De alighogy Gedeon meghalt, Izráel népe ismét elfordult az Örökkévalótól, és hűtlen lett hozzá. Idegen isteneket, a Baálokat kezdték imádni, és Baál-Beritet tették meg istenüknek. Ez pedig olyan súlyos bűn volt, mint amikor egy asszony megcsalja a férjét.

6 A teljes írás Istentől ihletett….
Gyakorlatban: 1. Megválogatja az igét 2. Félre értelmezi az igét Ige szövegkörnyezetből való kiragadása. Válogatás nélküli tanítások hallgatása, olvasása keveredést okoz benne. Efézus 4,13-14. Meddig fog tartani ez a felépítés? Addig, amíg mindnyájan egységre és harmóniára nem jutunk az Isten Fia megismerésében, és mindabban amit a hitünk magába foglal. (….) Akkor majd nem leszünk többé olyanok, mint a gyerekek. A különböző tanítások nem fognak ide-oda dobálni és elsodorni bennünket, mint a szél és a hullámok a csónakot. Akkor majd nem tud többé befolyásolni bennünket az emberek tévútra vezető ravaszsága. Csak az érem egyik oldalát nézi! Pozitív igék kiemelése, és nem a teljes Bibliát veszi figyelembe. 2 Timóteus 3,16. A teljes írás Istentől ihletett….

7 Példák: Szuper szellemi szemlélet
A szellemi ember mindent megítél. (Károli: 1 Kor 2,15. A lelki ember azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg.) Az Egyszerű fordítás jobban megvilágítja a valódi üzenetet: A szellemi ember azonban mindent képes megvizsgálni és helyesen értékelni. Őt azonban – a nem szellemi emberek – nem tudják kiismerni és helyesen értékelni. A szellem vezetése a nagy karizmatikus „Jolly Joker” Az engedetlenség bűne (Emlékezzetek Saulra)

8 Példák: Áldás szemlélet
Mit jelent Ábrahám áldásának örökösévé válni? A Gazdagság lehet mérőzsinórja az „áldottságnak”? A szegénység az „átok jelzőlámpája”?

9 Példák: A Biblia egészének üzenetét a kegyelem kiemelésével semlegesíti.
Vajon merre billen a mérleg? 1 Kor 6,9-10. Vajon talán nem Tudjátok, hogy igazságtalan emberek nem vehetnek részt Isten Királyságában? Ne csapjátok be magatokat! Isten Királyságában nem vehetnek részt a szexuális bűnökben élők, vagy bálványimádók, vagy házasságtörők, vagy prostituáltak, vagy homoszexuálisok, vagy tolvajok, vagy pénzimádók, vagy részegesek, vagy káromkodók, vagy csalók.

10 MINDEN BAJ FORRÁSA A TÉVES ISMERET!
Hogyan tovább? Jézus az Út az Igazság és az Élet.. (Jn 14,6.a.) Megjelenik az igazság az út és a cél (élet) között! Jézus az igazsággal világítja ki az utat az életig! Itt bejönnek a felelősségek: A tanítók felelősége Az igehallgatás felelőssége A Bibliaolvasás felelősége Nézd meg Jézus tetteit, tanításait. Egy folyamatos helyreállítást láthatunk az emberek Istenről kialakult képüket illetően. Pl.: Parázna nő, a törvény betöltése, templomból kiűzött árusok… …Hol van a te Atyád? Sem engem nem ismertek, sem Atyámat. (Jn 8,19. a.) MINDEN BAJ FORRÁSA A TÉVES ISMERET!

11 Hogyan éljek Istennek tetsző életet?
Ahhoz, hogy Istennek tetsző életet éljünk, elhanyagolhatatlanul fontos, hogy a saját egónkat Isten igéje alá rendeljük! Egyszóval: Újjászületés (Élek többé nem én...) Nap, mint nap meg kell halnunk magunknak, és élnünk Krisztusnak! (A sok baj abból származik, hogy ez nem megy a gyakorlatban.) Az ember legnagyobb ellensége saját maga!

12 Négy gyakorlati tanács a győzelemhez:
Böjt, ami nyílt hadüzenet a kívánságoknak. Adakozás, ami legyőzi a pénz szerelmét, és a világ kérkedését. Alávetettség, engedelmesség, ami Krisztusi jellemre tanít. Máté 11,29.: … és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok… Mások szolgálata, segítése, ami könyörületre tanít.

13 Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen Istenünk van, az Atya, akitől a mindenség származik. Mi őérte élünk. Hasonlóképpen, egyetlen Úr van, Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, és mi is őáltala élünk. 1 Korinthus 8, 5-6. Hogy ki a te Istened nem az mutatja meg, hogy mi a „véleményed” erről, hanem az életed gyümölcsei! Hát teremjünk jó gyümölcsöket 


Letölteni ppt "Ki a te Istened? Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések