Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miért olyan fontos a hit?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miért olyan fontos a hit?"— Előadás másolata:

1 Miért olyan fontos a hit?
Dr Daniel Duda Missziókonferencia Debrecen, augusztus 16.

2 Helytelen elképzelések a hitről
A) A hit nem csupán egy nézet vagy eszme Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. (Jakab 2:19)

3 Helytelen elképzelések a hitről
B) A hit nem csupán meggyőződés Ő pedig ezt mondta neki: „Leányom, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges.” (Mk 5:34)

4 Helytelen elképzelések a hitről
C) A hit nem csupán hitvallás vagy egyháztagság Attól kezdve, hogy felkelt a ház ura, és bezárta az ajtót, megálltok kívül és zörgetni kezdtek az ajtón, és így szóltok: Uram, nyiss ajtót nekünk!

5 Akkor kezditek majd mondani: Előtted ettünk, ittunk, és az utcáinkon tanítottál. Erre ő így szól: Mondom nektek, nem tudom, honnan valók vagytok, távozzatok tőlem mindnyájan, ti gonosztevők! (Lk 13:25-27)

6 Helytelen elképzelések a hitről
D) A hit és az ismeret egyenes arányban van egymással Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. (Jakab 2:19)

7 2) A hit bibliai megfogalmazása
A) A hit egy olyan képesség melyet mindenki megkapott Ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. (Rm 12:3)

8 2) A hit bibliai megfogalmazása
B) A hit egy olyan kapcsolat, mely a megismerés útján jön létre Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust. (Jn 17:3)

9 2) A hit bibliai megfogalmazása
C) A hit nem más mint „IGEN”-t mondani a Biblia Istenének A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által. (Rm 10:17)

10 A lényeg az, hogy mielőtt bíznál hallanod kell
A lényeg az, hogy mielőtt bíznál hallanod kell. De ha Krisztus beszéde nem hirdettetik nincs mit meghallani. (Rm 10:17, The Message)

11 2) A hit bibliai megfogalmazása
D) A hit a megoldás világegyetemünk alapvető problémájára És monda az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivelhogy nem hittetek nékem, hogy megdicsőítettetek volna engem Izráel fiainak szemei előtt: azért nem viszitek be e községet a földre, a melyet adtam nékik (4Móz 20:12, Károli)

12 (4Móz 20:12, Magyar Biblia Tanács)
Akkor ezt mondta az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivel nem hittetek (bíztatok) bennem, és nem tartottatok szentnek Izráel fiai előtt, nem vezethetitek be ezt a gyülekezetet arra a földre, amelyet nekik adok. (4Móz 20:12, Magyar Biblia Tanács)

13 Ezután háború támadt a mennyben: Mihály és angyalai harcra keltek a sárkánnyal, és a sárkány is harcra kelt angyalaival együtt. (Jel 12:7)

14 A hit az a kifejezés, melyet arra használunk, hogy körülírjuk az Istennel, mint egy személlyel való kapcsolatunkat. Minél jobban ismerjük Őt, annál jobb lesz a kapcsolatunk vele. A hit magába foglalja az Isten iránti legmélyebb csodálatot, szeretetet és bizalmat. A hit az is jelenti, hogy Ábrahámhoz és Mózeshez hasonlóan annyira jól ismerjük Istent, hogy tisztelettudóan megkérdezzük Őt, miért? Jelenti az, hogy bízunk annyira benne – bizalom mely a több mint elegendő bizonyítékon alapul – hogy kész vagyok elhinni amit Ő mond, elfogadni azt, amit felkínál és tenni azt amit kér – fenntartás nélkül – az örökkévalóságon át. Bárki, akinek ilyen hite van tökéletesen biztonságos az üdvőssége. Ez az oka annak, hogy a hit az egyetlen előfeltétele a mennyei polgárjognak.

15 Majd kivezette őket, és ezt kérdezte: „Uraim, mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek?” Ők pedig így válaszoltak: „Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!” (Apcs 16:30-31)


Letölteni ppt "Miért olyan fontos a hit?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések