Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve."— Előadás másolata:

1

2 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

3 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

4 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

5 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

6 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

7 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

8 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

9 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

10 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

11 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel (filozófiával) és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

12 Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve a hálaadásban, ahogyan arra tanítottalak titeket. Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.

13 Van-e terved?

14 Világnézet

15

16 Mi befolyásolja a kialakulását? Mit befolyásol a világnézetünk?
Ki, hogyan áll hozzá? Mi befolyásolja a kialakulását? Mit befolyásol a világnézetünk? Alapvető kérdéseink

17 Biblikus világnézet

18 Miért tanítsuk? Választ ad a gyermek alapvető kérdéseire
Biztos alapot ad az evangélium megértéséhez és befogadásához Eszközt ad a más világnézetekkel szembeni harcban Biztos alapot ad a bizonyságtételhez Isten parancsa – 1Péter 3,15

19 “A gyerekeknek nem kell más vallásokat és kultúrákat tanulmányozniuk
“A gyerekeknek nem kell más vallásokat és kultúrákat tanulmányozniuk. A világ már a szobájuk ajtajánál van és új értékeket, vallásokat kínál. A gyerekek sok csábító vallással találkoznak, mint például az anyagiasság. A bibliai világnézet képessé teszi őket az élet minden helyzetében eligazodni.”—James Dobson

20 “A nem-biblikus világnézet nem a polcon van, tanítják, hirdetik és terjesztik az élet minden csatornáján keresztül, és mivel egy önző, elesett világban élünk ezek az alternatívák csábítóan hatnak a testre. Szomorú, hogy sokszor úgy válnak életünk részévé, hogy nem is vesszük észre.” —James Dobson

21 Média

22 Mit eredményez a média bombázása?
Felhígítja vagy elferdíti az igazságot Elárasztja az elmét Megcsalja a lelkiismeretet

23 Életstílus

24 Milyen területeken bombáz az életstílus?
Az erkölcs A házasság A függetlenség

25 Oktatás

26 Milyen területen bombáz az oktatás?
Humanizmus Racionalizmus Relativizmus Gender – LGBT (LMBT)

27 Válaszolj a kérdésekre • Léteznek-e abszolút erkölcsi értékek?
• A Biblia határozza-e meg az abszolút igazságot? • Bűntelen életet élt-e Jézus Krisztus? • Valóban Isten-e a világmindenség mindenható és mindentudó alkotója? • Irányítása alatt tartja-e ma is Isten a világmindenséget? Válaszolj a kérdésekre

28 Válaszolj a kérdésekre
• Az üdvösség Isten olyan ajándéka-e, amit nem lehet kiérdemelni? • Létezik-e a Sátán? • Felelősségük-e ma is a keresztyéneknek hitüket megvallani? • A Biblia minden tanítása pontos és megbízható-e? Válaszolj a kérdésekre

29 Szomorú statisztika A George Barna kutató csoport által készült felmérés szerint az „újjászületett” hívőknek mindössze 9 %-a vallja a fent említett kérdéseket. A keresztyén szülők 85%-a vallja, hogy az ő feladatuk gyermekeik vallásos nevelése. 11%-a a gyülekezetre hárítja ezt. A kutatás azonban kimutatja, hogy a szülők nagyrésze egyáltalán nem, vagy alig fordít időt egy átlagos hét alatt arra, hogy gyermekeivel vallásos anyagot tanulmányozzon vagy ilyen jellegű beszélgetést folytasson (Barna 2/18/05)

30 Bombabiztos világnézet – Máté 5,18
Hogyan védekezzünk? Bombabiztos világnézet – Máté 5,18 Utánzásra buzdító példák – Zsidó 13,7 Nevelés (nem csak oktatás) – Efézus 6,4 Krisztusi szeretet – 1Thess 5,14 Evangélizáló tanítás – Márk 16,15 Rövid kiegészítő tanítások – Máté 6,9

31 Bombabiztos világnézet – Máté 5,18
Hogyan védekezzünk? Bombabiztos világnézet – Máté 5,18 Utánzásra buzdító példák – Zsidó 13,7 Nevelés (nem csak oktatás) – Efézus 6,4 Krisztusi szeretet – 1Thess 5,14 Evangélizáló tanítás – Márk 16,15 Rövid kiegészítő tanítások – Máté 6,9

32 Szemináriumok: Hogyan építsünk óvóhelyet (bunkert) az óvodásoknak?
Hogyan képezzük ki a kisiskolásokat? Hogyan hatástalanítsák a tini tűzszerészek a bombákat, aknákat?

33 és nem Krisztus szerinti.
Kolossé 2,6-8 Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen titeket valaki bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely emberi hagyományokon és a világ elemi tanításain alapul, és nem Krisztus szerinti.


Letölteni ppt "Kolossé 2,6-8 Azért amint elfogadtátok a Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is őbenne, meggyökerezve és benne felépülve, megerősödve a hitben, bővölködve."

Hasonló előadás


Google Hirdetések