Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: ""Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben."— Előadás másolata:

1 "Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer

2 Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben épült, az Úr félelmében járt, és a Szentlélek segítségével számban is gyarapodott." (Apcsel 9:31)

3 Az Úr félelmében járva "Ezért tehát, szeretteim, ahogyan mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most, távollétemben is, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket;„ (Fil 2:12)

4 Az Úr félelmében járva „Félelemmel és rettegéssel" Manapság nem túl divatos szívesebben halljuk inkább, hogy Isten szereti bennünket, hogy hosszútűrő és kegyelmes „Az én Istenem nem ilyen!”

5 Az Úr félelmében járva „Félelemmel és rettegéssel" Isten szeretetének és kegyelmének túlzott hangsúlyozása Ez is szélsőséges már!

6 Az Úr félelmében járva Előadás menete: Az "Úr félelmének" definíciója Az "Úr félelmének" jelentőségére a keresztények számára Javaslatok, hogyan tudjuk kifejleszteni az Úr iránti egészséges félelmünket, elkerülve a szélsőségeket

7 Az Úr félelmében járva I. „AZ ÚR FÉLELMÉNEK" DEFINÍCIÓJA A héberben: "YIR'AH". a. félelem, rettegés, rémület/rémuralom b. bámulatot/megdöbbenést keltő vagy rémisztő dolog c. (Isten)félelem, tisztelet, tiszteletadás/ hódolat, áhítat

8 Az Úr félelmében járva A görögben: "PHOBOS": a. félelem, rettegés, rémület/ rémuralom b. rémuralommal súlyt, bűntet I. „AZ ÚR FÉLELMÉNEK" DEFINÍCIÓJA

9 Az Úr félelmében járva Az „ÚR félelmét” gyakran így definiáljuk : „tiszteletadás” „áhítat" DE AZ „ÚR FÉLELMÉBEN” BENNE FOGLALTATIK A "RETTEGÉS"!

10 Az Úr félelmében járva 1. "tiszteletadás és áhítat„ 2. "attól való félelem, hogy Isten bármilyen módon is megbántsuk" – HENDRICKSEN 3. Attól való rettegés és reszketés, hogy tudjuk, megbántottuk Istent és nincsen bűnbocsánatunk! – Zsidók 10:26-27, 30-31; 12:28-29 A valódi, ÚRBAN VALÓ „FÉLELEM” tehát...

11 Az Úr félelmében járva II. AZ "ÚR FÉLELMÉNEK" JELENTŐSÉGE A KERESZTÉNYEK SZÁMÁRA 1.Az „Úrnak félelme” az ismeret kezdete - Péld 1:7 2.Aki „féli az Urat”, gyűlöli a rosszat. – Péld 8:13 3. Az „Úr félelme” gyarapítja a napokat – Péld 10:27 4. Aki az „Urat féli”, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az – Péld 14:26-27

12 Az Úr félelmében járva 1. Elzárjuk magunkat Isten bölcsessége és tudása elől! 2. A gonosszal kacérkodunk és megfertőz bennünket 3. Életünk valóban megrövidül, mert figyelmen kívül hagyjuk Isten Igéjét  (pl. nemi úton terjedő betegséget szerzünk mert nem tartjuk meg, amit az Ige mond a szexuális érintkezésről) AZ "ÚR FÉLELME" NÉLKÜL...

13 Az Úr félelmében járva 4. Nem ismerhetjük meg Isten szeretetét, mely a biztonság érzésével és a megváltás bizonyosságával tölt el bennünket 5. Ha bűnbe estünk, nem fog bennünket semmi a megbánásra sarkallni, valamint arra, hogy Isten felé forduljunk! 6. Semmi nem fog bennünket ösztökélni, hogy "a saját üdvösségünket kimunkáljuk"! AZ "ÚR FÉLELME" NÉLKÜL...

14 Az Úr félelmében járva Az „ÚR félelme” ISTEN IGÉJÉBŐL származik! Róma 10:17, 5 Mózes 31:10-13 III. AZ „ÚRBAN VALÓ FÉLELEM" KIFEJLESZTÉSE 1.

15 Az Úr félelmében járva III. AZ „ÚRBAN VALÓ FÉLELEM" KIFEJLESZTÉSE 2. ISTEN IGÉJE, HA HELYES ÉRTELMÉBEN HASZNÁLJUK, MEGFELELŐ EGYENSÚLYT TART FENN! (Isten Igéjét teljességében kell olvasnunk és értelmeznünk)

16 Az Úr félelmében járva "Igen rettenetes az Isten a szentek gyűlésében, és félelmetes mindazok között, akik körülötte vannak.„  (Zsolt 89:8) ÖSSZEGZÉS

17 Az Úr félelmében járva "Mivel még nem teljesedett be az ő nyugalmába való bemenetel ígérete, gondosan ügyeljünk arra, hogy közülünk senki le ne maradjon erről. Mert nekünk is hirdették az evangéliumot, mint azoknak is; de nekik nem használt a hirdetett ige, mivel nem párosult hittel azokban, akik hallgatták.„  (Zsid 4:1-2)

18 Az Úr félelmében járva A megfelelő "istenfélelemmel", „kimunkáljuk a mi üdvösségünk” és „fáradságos munkával bemehetünk a (mennyei) nyugalomba"!

19 Az Úr félelmében járva "Mivel tehát ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, és Isten félelmében tegyük teljessé a mi megszentelődésünket.„ (2 Kor. 7:1) Ti „Isten félelmében” teszitek teljessé megszentelődéseteket"?


Letölteni ppt ""Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben."

Hasonló előadás


Google Hirdetések