Az innovációs célú beszerzések gyakorlata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
Advertisements

„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
A közbeszerzés értéke Az új Kbt. 5. §-a értelmében közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
Dr. Vandlik Erika OEFI - Országos Addiktológiai Centrum Ifjúsági addiktológiai ellátás feltételeinek kialakítása a Norvég finanszírozási mechanizmus keretein.
MESZK Gyermekápolási Szakmai Tagozat Beszámoló Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Off-label alkalmazás a mentésben Dr. Temesvári Péter orvos igazgató Országos Mentőszolgálat.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Gyakori kérdések a közbeszerzések terén.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE, ÚJ FOGALMAI Laczkovich Jánosné Budapest, május 17.
NKE. Az Európai Unió elsődleges joga Az alapító szerződések, illetve azok módosításai (a hozzájuk fűzött Jegyzőkönyvek, Nyilatkozatok) Csatlakozási Szerződések.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Tisztességes verseny a közbeszerzésben.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
Open SKM Agency Kft. - „...a nyílt szabványok választása egyértelműen okos üzleti döntés...” „... az EU nem válhat a zárt forráskód rabjává,
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
XXIV. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia Wi-Fi és HD kamerarendszer Borbély Olivér
A év értékelése és a év újdonságai
TEROTECHNOLÓGIA Az állóeszközök újratermelési folyamata.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Magyar információbiztonsági szabványok
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Egészségügyi technológiai fejlődés és finanszírozhatóság
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Részekre bontás tilalma
Egészségügyi Menedzserképző Központ
Dr. Kovács László Főtitkár
Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
A gyógyítás (hézagos) gazdasági alapjai
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
Flóris István A sürgősségi baleseti ellátás finanszírozásának
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Előadó: Dr. Csányi István,
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
Egészségügyi közbeszerzések
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Szervezetfejlesztés II. előadás
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
A márkázás Marketing gyakorlat 6..
Stratégiai célok megjelenítése a közbeszerzési politikában A fenntarthatóság kérdése a magyar közbeszerzési jogalkalmazásban, különös tekintettel az.
Korrupció és közbeszerzési kartellek
Dr. Hubai Ágnes Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, elnök
Dr. Puskás Sándor Közbeszerzési Döntőbizottság elnök
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
Magyar Kórházszövetség XXX. Kongresszus Eger, április
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Közbeszerzési Hatóság
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése Az értékelési szempontok.
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
A Közbeszerzési Döntőbizottság tapasztalatai Dr
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Lássunk tisztán az egészségügyben!
Piaci konzultáció a fenntarthatóság jegyében
PIACORIENTÁLT - INNOVÁCIÓ
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Közbeszerzési Hatóság
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Dr. Kovács László Az innovációs szempontok érvényesítési lehetőségei
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Előadás másolata:

Az innovációs célú beszerzések gyakorlata Dr. Puskás Sándor elnök Közbeszerzési Döntőbizottság 2018. október 31.

Az innovációs célú beszerzések gyakorlata A közbeszerzési eljárások előkészítése A közbeszerzés előkészítése – Kbt. 3. § 22. pontja, Kbt. 28. § (4) bekezdése – előzetes piaci konzultáció Összeférhetetlenség – Kbt. 25. § (7) bekezdés b) pontja Dokumentálási kötelezettség (Kbt. 46. §) – Kbt. 145. § (1a) bekezdés d) pontja Bíráló bizottság összetétele Kbt. 27. § (3) bekezdés A beszerzési igény és a beszerzés tárgyának, mennyiségének pontos meghatározása, fogalomtár kiadása Becsült érték meghatározása - Kbt. 16.- 19. §-ai

Az innovációs célú beszerzések gyakorlata A műszaki leírás követelményei – 2014/24/EU irányelv 42. cikk, Kbt. 58. §, a közbeszerzési eljárásokban az alkalmasság és a kizáró okok igazolásának, valamint a közbeszerzési műszaki leírás meghatározásának módjáról szóló 321/2015 (X. 30.) Korm. rendelet 46-48. §-ai A műszaki leírás a beszerzési tárgy kívánt tulajdonságainak, teljesítménybeli, funkcionális követelményeinek a meghatározása, melyeknek kapcsolódniuk kell a szerződés tárgyához, a szerződés értékéhez és céljaihoz képest arányosnak kell lenniük, valamennyi gazdasági szereplő számára egyenlő hozzáférést kell biztosítaniuk, indokolatlanul nem akadályozhatják a verseny biztosítását.

Az innovációs célú beszerzések gyakorlata A gyógyszer innováció fogalma: az a folyamat, amely egy adott betegség kezelésére még nem létező, új terápiás előnyt biztosító hatóanyag kifejlesztésére és annak hatékony, valamint biztonságos alkalmazására irányul. A Döntőbizottság D.587/14/2017. számú határozata Az ajánlatkérő megsértette a Kbt. 58. § (2) bekezdés második fordulatát és a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 48. § (1)-(2) és (4) bekezdéseit. A beszerzés tárgyának és kiegészítő terápia pontos meghatározásának hiánya

Az innovációs célú beszerzések gyakorlata A 2018/S 095-216381 számú ajánlati felhívás Árubeszerzés – a fenntartható és költséghatékony termálvíz visszasajtolás kútkiképzési technológiájának kifejlesztése keretein belül 3 részben különböző eszközök beszerzése egyetemi kutatóközpont részére Az értékelési szempontok meghatározása – a 3 különböző részben eltérő minőségi kritériumok rögzítése

Az innovációs célú beszerzések gyakorlata Kitekintés – fenntarthatóság és innováció Innovatív technológia – konkrét megoldás a levegőszennyezés csökkentésére (Detmold) Innovatív munkamódszerek – innováció a takarítási szolgáltatások terén – az emberek és a környezet előtérbe helyezése (Ghent) Innovatív technológiák – hatékonyság, minőség és fenntarthatóság az egészségügyben – megoldás a kórházi ágyak takarítására (Hollandia)

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!