Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Étrend-kiegészítő vagy gyógyszer? Határterületi termékek elhatárolásának szempontjai Medical Tribune konferencia október 1. Dr.
Advertisements

A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
T ű zvédelmi M ű szaki Irányelv Fire Protection Technical Guideline Azonosító: TvMI 6.1: Beépített t ű zoltó berendezések tervezése, telepítése.
Országos Építésügyi Igazgatási Szakmai Napok Tiszafüred október 29. Előadó:dr. Bánky Tamás vezérigazgató ÉMI Nonprofit Kft. ÉMI dokumentumok az építésügyi.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Az étrend-kiegészítők, kozmetikumok forgalmazásának hatósági felügyelete Kereskedők Napja Június 4. Szabó Nikolett Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
Off-label alkalmazás a mentésben Dr. Temesvári Péter orvos igazgató Országos Mentőszolgálat.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Informatikai tanulmányi verseny.  A Debreceni Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda hirdeti meg.  Iskolai, regionális, országos fordulók  évfolyamos.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
2009. május MŰSZAKI TÉRINFORMATIKA KONFERENCIA 1 Szabad forráskódú agrár ágazati téradat nyilvántartórendszer (VINGIS) Katona Zoltán (FÖMI) -
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben Konferencia és kiállítás november 9. Nagy létesítmények használati melegvíz készítő napkollektoros rendszereinek.
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
TEROTECHNOLÓGIA Az állóeszközök újratermelési folyamata.
EN 1993 Eurocode 3: Acélszerkezetek tervezése
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
A régészeti örökség védelmének szabályrendszere
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Iratbetekintés, másolat készítés május 14-15
Jogszabályi és hatósági támogatás az elektronikus számlázáshoz

Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
AZ AUTÓBUSSZAL VÉGZETT MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ELINDÍTÁSA, HÁROM HÓNAPOS TAPASZTALATA DEBRECENBEN Budapest, Millenáris,
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
Országos Tűzvédelmi Szabályzat KÖZÖSSÉGI LÉTESÍTMÉNYEK,
CSOPORT - A minőségellenőrök egy megfelelő csoportja
1993-as közoktatási törvény
Semmisség Nappali tagozat Győr 2016.
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
Önfeledt játék a biztonság tudatában
Számítógépes szimulációval segített tervezés
Előadó: Papp Imre vizsgáló mérnök
TERC Budapest, november 23.
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Előadó: dr. Bánky Tamás tudományos igazgató ÉMI Kht.
Környezeti Kontrolling
Kalibrálásról… egy kicsit másképpen
ÉPÍTÉSI TŰZVÉDELEM A tűzvédelmi célú építési termékek megfelelőség-igazolása, az európai és a hazai szabályozás alapelemei, és a CE – jelölés alkalmazásának.
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.
Új pályainformációs eszközök - filmek
CE-jelölés elhelyezése; Gyártói feladatok a CE-jelölés alkalmazásánál
Gombos Tibor András Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
A modern hőközpontok jelentősége a távfűtésben Kovács Lajos ügyvezető
Előadó: dr. Bánky Tamás tudományos igazgató ÉMI Kht.
OKF továbbképzés június 14.
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Posteinerné Toldi Márta
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Pintér László Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Országos Tűz- és Katasztrófavédelmi Konferencia
Generali Alapkezelő beszámolója Gyöngyház Nyugdíjpénztár részére
Szabálytalanságkezelés
Előadás másolata:

Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap 2006. július 5. Az ÉMI Kht. Központi Laboratóriumának vizsgáló tevékenysége Dr. Bánky Tamás tudományos igazgató

Az ÉMI Kht. telephelyeinek országos hálózata

A Központi Laboratórium szervezeti felépítése Tudományos igazgató Központi laboratóriumvezető Központi Labotatórium Nyugat-magyarországi Regionális Divízió VESZLAB Veszprémi MÁ GYŐRLAB Győri MÁ Épületszerkezeti és Energetikai Divízió SZIGLAB ÉPSZLAB AKULAB Épületszerkezeti TO Mérnöki Iroda GETOLAB Épületgépészeti és Energetikai TO Dél-magyarországi Regionális Divízió PÉCSLAB Pécsi MÁ SZEGLAB Szegedi MÁ Építéskémiai, Tűzvédelmi és Nukleáris Létesítmények Divízió ATEVLAB RADLAB Nukleáris Létesítmények TO TŰZLAB Tűzvédelmi TO VEGYLAB Vegyészeti és Alkalmazástechnikai TO Észak- és Kelet-magyarországi Regionális Divízió MISKLAB Miskolci MÁ DEBLAB Debreceni MÁ Anyag- és Szerkezettudományi Divízió TARTLAB Tartószerkezeti és Mélyépítési TO MECHLAB Mechanikai TO

Építési termékek alkalmazása Forgalomba hozni (továbbforgalmazni vagy beépíteni csak megfelelőség-igazolással rendelkező, építési célra alkalmas építési terméket szabad. Építési terméket építménybe betervezni akkor szabad, ha arra jóváhagyott műszaki specifikáció van. Építési célra alkalmas a termék, ha a gyártó utasításainak és az építészeti-műszaki terveknek megfelelő, szakszerű beépítést követően, a termék teljes tervezett élettartama alatt, rendeltetésszerű használat és előírt karbantartás mellett, az építmény – amelybe a termék beépítésre kerül – kielégíti az alapvető követelményeket.

Jóváhagyó szervezet Építőipari műszaki engedély kiadására és visszavonására a miniszter által feljogosított jóváhagyó szervezetek jogosultak. A jóváhagyó szervezetekről a miniszter tájékoztatót ad ki a minisztérium hivatalos lapjában.

Megfelelőség igazolása A szállító feladata a termékre előírt megfelelőség igazolási eljárás eredményeként kiállított megfelelőség igazolásnak (megfelelőségi tanúsítvány vagy szállítói megfelelőségi nyilatkozat) a termékhez való csatolása. A megfelelőség igazolási eljárást a termékre vonatkozó jóváhagyott műszaki specifikáció határozza meg. Az eljárásban vizsgálatokkal és bizonyítási eljárásokkal kell megállapítani, hogy a termék megfelel a rá vonatkozó műszaki specifikáció előírásainak.

A megfelelőség igazolás módozatai Megfelelőségi tanúsítvány (1) A termék megfelelőségének igazolása egy kijelölt tanúsító szervezet által az alábbiak alapján: A gyártó feladatai: gyártásellenőrzés az üzemben vett mintáknak a gyártó által végzett további vizsgálata az előírt vizsgálati terv szerint. A kijelölt tanúsító szervezet feladatai: - A termék első típusvizsgálata - Az üzem és a gyártásellenőrzés alapvizsgálata; - A gyártásellenőrzés folyamatos felügyelete, értékelése és jóváhagyása; - A műszaki specifikáció, illetve meghatározott esetben, az üzemben, a kereskedelmi forgalomban vagy az építkezés helyszínén vett minták szúrópróbaszerű vizsgálata. (1+)

Szállítói megfelelőségi nyilatkozat Első lehetőség (2) A gyártó feladatai: termék első típusvizsgálata gyártásellenőrzés műszaki specifikáció, illetve meghatározott esetekben, az üzemben vett minták vizsgálata az előírt vizsgálati terv szerint. (2+) A kijelölt tanúsító szervezet feladatai: A gyártásellenőrzés tanúsítása az alábbiak alapján: - az üzem és a gyártásellenőrzés alapvizsgálata - a műszaki specifikáció, illetve meghatározott esetekben, a gyártásellenőrzés folyamatos felügyelete, értékelése és jóváhagyása. (2+)

Második lehetőség (3) a termék első típusvizsgálata egy kijelölt vizsgálólaboratórium által; gyártásellenőrzés a gyártó által.

Harmadik lehetőség (4) A termék első típusvizsgálata a gyártó által; Gyártásellenőrzés a gyártó által.

CE megfelelőségi jelölés alkalmazása Építési termékre CE megfelelőségi jelölés csak akkor helyezhető el, ha a megfelelőség igazolása - honosított harmonizált szabvány vagy - európai műszaki engedély alapján történt és a termék megfelel valamennyi rá vonatkozó jogszabályban meghatározott alapvető követelménynek. A terméket a megfelelőség igazolás mellett a szállítónak megfelelőségi jelöléssel kell ellátnia. A CE megfelelőségi jelöléssel jogszerűen ellátott import termékek korlátozás nélkül hozhatók forgalomba.

Az MSZ EN 17025 szerint akkreditált laboratórium Jelölés Tartalom Érvénybelépés dátuma MUL-01 Helyi iratkezelés 2004.09.01. MUL-02 Vizsgálati minták kezelése    

Köszönöm a figyelmet !