Várakozás – Simeon és Anna

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gondolkozzatok el azon, mit jelent a megbocsátás? Mondjatok példát !
Advertisements

Személyes életvitel. VI Tanácsok a személyes segítő szolgálathoz 9. Vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél „Testvéreim! Lehet, hogy közületek valaki.
Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.
Izrael „történelem előtti” kora. 0. Mi az a „történelem előtti kor”? A zsidó történetírás Kr.e körül jelent meg Kánaánban:  Az éppen megszülető.
Péli Kati gyógypedagógus (Éltes Mátyás EGYMI, Általános Iskola és Speciális Szakiskola)
Húsvét Amikor elmúlt a szombat, a magdalai Mária és Mária, a Jakab anyja, valamint Salómé illatos keneteket vásároltak, hogy elmenjenek, és.
Református istentisztelet
Intézményesülés a Baptista egyházban
Református istentisztelet
Isten Nagy Terve 2 rész: Isten, ma is Teremtő.
A halál utáni élet Ifjúsági óra Békés.
Ó szép Jézus. Ez új esztendőben légy híveidben. Ó Mária
Évközi 4. vasárnap Január 29. – „A” év.
A protestáns vallások terjedése Magyarországon
XXI Évközi Vasárnap B- év.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Pakisztáni beszámoló.
50. Zsoltár (49.).
Az Élet Igéje március.
a nehéz napokat rád bízom. Rád bízom, rád bízom a fényes napokat is.
A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva.
Igeolvasás „6Nem jól dicsekedtek ti. Hát nem tudjátok, hogy egy kicsiny kovász az egész tésztát megkeleszti? 7Takarítsátok ki a régi kovászt, hogy új tésztává.
Igeolvasás.
FONTOSAK VAGYUNK EGYMÁSNAK...
A katolikus óvodák feladata a Hit évében
Református istentisztelet
A magyar egyházak lelkigondozói felelőssége az új hullámú magyar világszórványban Jegyzetek a nyugati munkavállaló emigrációs magyarság egyházi lelkigondozásának.
Évközi 6. vasárnap Február 12. – „A” év.
Református istentisztelet
a feledés definíciója:
Csongor és Tünde és a Varázsfuvola
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
JÓ REGGELT !.
Az evangélium üzenete Isten szeretete bennünk. „Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely a Krisztus Jézusban van.” (2Tim 2/1)
JÓ REGGELT!.
BÉKÉS KARÁCSONYT MINDEN BARÁTOMNAK, ÉS BUÉK 2010
Az életvezetés etikája - a döntésről
A korai Egyház Az első közösségek.
Gyereknevelési axiómák a Bibliában
Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában
TANÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET
„16„Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem.” 17A tanítványai közül egyesek ezt kérdezték egymástól: „Mi az, amit.
Az alkalmazott szeretet
FIATAL HÁZASOK KÍSÉRÉSE
Nagy Király, Fenséges Úr, Király Isten Fia,
Meghatározása, formái, mikéntje és „forrásai”
Imádatunk mélysége és egyensúlya
PÜNKÖSDI ISTENTISZTELET
a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét,
A mennyei világ lelki áldásai 2. rész
Érzékenyítés Isten Szavára
JÓ REGGELT ! 5.
Református istentisztelet
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Református istentisztelet
Akarj többet! Efézus 1:
Felebarát – vagy tán egészen az?
13 tanács egy életre.
Miért hirdessük az evangéliumot a gyermekeknek?
Engedelmesen és szeretettel
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
A katolikus óvodák feladata a Hit évében II.
21 napos Ima és Böjt „Ezért akiben megvan ez a reménység, megtisztítja magát, mint ahogyan Ő is tiszta.” (1Jn 3:3) „...kezében szórólapát.
A katolikus óvodák feladata a Hit évében III.
Jézuskától - Jézus Krisztusig
Tedd fel a kérdést magadnak: Miután elolvastad a levelet!!!
Bibliai jelképek, szimbólumok
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
13 tanács egy életre.
Előadás másolata:

Várakozás – Simeon és Anna

Krisztus várás – Életadvent A Bibliánk fehér lapja – 400 évnyi csönd: A hamis vallásosság kora Az álmessiások ideje – mérhetetlen szenvedést hozva a zsidó népre Beteljesületlen várakozások ideje A politikai és vallási hatalom hamis csillogásának ideje

Krisztus várás – Életadvent Simeon és Anna élete közel 100 évet tesz ki ebből a csöndből Az igazán fontos dolgok nem a felszínen történnek hanem a mélyben Simeon és Anna élete a mindenkori tanítvány (az egyház) Krisztus várásának példaképe Egész életük egy várakozás amit életük első és utolsó „Karácsonya” követ

Simeon – a kijelentés az Ige embere Törekedett a szentségre és tisztaságra Nem tévesztették meg a látszatok (Heródesi templom szépsége, látszólag élénk vallási élet) A Szentlélek volt rajta Életét az ige fényénél élte Lélektől vezetve nem sodródva! A bátorítás embere

Anna – az imádság és böjt embere Fiatalon özvegy maradt Identitását életének értelmét nem a házasság és anyaság, hanem az Istennel való kapcsolat adja Nem keseredik meg, nem rohan kétségbe esetten társ után Imádsággal és böjtöléssel szolgál egy életen át

Simeon és Anna – Apák és Anyák a gyülekezetben „Írok nektek, gyermekek, mert megbocsáttattak bűneitek az ő nevéért. Írok nektek, apák, mert ismeritek azt, aki kezdettől fogva van. Írok nektek, ifjak, mert legyőztétek a gonoszt. Írtam nektek, gyermekek, mert ismeritek az Atyát. Írtam nektek, apák, mert ismeritek azt, aki kezdettől fogva van. Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok, Isten igéje megmarad bennetek, és legyőztétek a gonoszt.” 1. János 2,12-14

Gyermekek, apák, ifjak A gyermekek lelkesedése Az apák, bölcsesség, tapasztalata, istenismerete Az ifjak ereje E nélkül nincs egészséges gyülekezeti élet!

Simeon és Anna – Apák és Anyák a gyülekezetben „ugyanígy az idős asszonyok is szentekhez illően viselkedjenek; senkit se rágalmazzanak, ne legyenek mértéktelen borivás rabjai, tanítsanak a jóra; neveljék józanságra a fiatal asszonyokat, hogy ezek is szeressék a férjüket és gyermekeiket, és józanok, tiszta életűek, háziasak, jók, férjük iránt engedelmesek legyenek, nehogy miattuk érje gyalázat Isten igéjét.”

Simeonok és Annák elhívása megbátorítása! Nem vagytok „kifutó modellek”! Nagyobb szükség van átok mint gondolnátok! Mózes – Józsué Illés – Elizeus Dávid - Salamon Pál - Timóteus

Simeon Istentől kapott üzenete „Íme, ő sokak elesésére és felemelésére rendeltetett Izráelben, és jelül, amelynek ellene mondanak – a te lelkedet is éles kard járja majd át –, hogy nyilvánvalóvá legyen sok szív gondolata.”

Gondolatok kérdések a kiscsoportos beszélgetéshez Simeon a kijelentés az Ige embere – Anna az imádság és böjt embere. Látszólag eseménytelen az életük. Mégis meglátják Jézust mivel Isten jelenlétében élik le életüket egy meglehetősen sötét korban. Minek az embere vagyok? A pénzé, önmegvalósításé, a karrieré, az élvezeteké? Tudok-e kitartóan Rá várni és jelenlétében élni akkor is, ha környezetem mást harsog? Simeon és Anna a lelki atyák és anyák példája A te életedben kik voltak ezek az apák anyák? Kinek az életében szeretne Isten apává vagy anyává tenni? Talán éppen ez által szeretne Isten megújítani, leporolni a hitedet.