Dr. Hubai Ágnes Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, elnök

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az orvosok és szakdolgozók elvándorlásának hatása az egészségügyi ellátás színvonalára Dr. Balogh Zoltán ELTE TáTK- AstraZeneca 15. Egészség-gazdaságtani.
Advertisements

A KÖZBESZERZÉSI ELLENŐRZÉSI RENDSZER ALAKULÁSA A LEGAKTUÁLISABB EURÓPAI UNIÓS BIZOTTSÁGI AUDITTAPASZTALATOK ALAPJÁN DR. SIMON ANNAMÁRIA.
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
JOGORVOSLATI ALAPELVEK ELJÁRÁSI JELLEGŰ Jogsértések orvoslása közösségi vagy nemzeti szinten Gyors és hatékony jogorvoslat elintézése Jogorvoslathoz való.
A közbeszerzés értéke Az új Kbt. 5. §-a értelmében közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek _ A pályázatkezelői felület bemutatása.
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosításáról szóló évi LV. törvény A békéltető testületeket érintő változások Dr. Szomori Béla.
Off-label alkalmazás a mentésben Dr. Temesvári Péter orvos igazgató Országos Mentőszolgálat.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Gyakori kérdések a közbeszerzések terén.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
Befolyást a gazdaságnak a felsőoktatásban! Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Tisztességes verseny a közbeszerzésben.
Általános egyszerű eljárás VIII szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
1 Beszámoló összeállítása Kérdések – feladatok. 2 Bevezetés A törvényi változások alkalmazása Elmélet – gyakorlat közötti összhang megteremtése Mérlegcsoportok.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
NIIF Behívás projekt aktualitások
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Határozatok elismerése és végrehajtása az Európai Unióban
Fenntartható utak Jogi Bizottság
Részekre bontás tilalma
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Összeállította: Horváth Józsefné
Dr. Kovács László Főtitkár
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Az Áldozatsegítő Szolgálat átalakulása
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Előadó: Dr. Csányi István,
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Bértárgyalási alternatívák 2010-re
Egészségügyi közbeszerzések
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Elektronikus számlázás
Felvételi
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Az elektronikus közbeszerzési rendszer (EKR rendszer) bemutatása
A FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ PEREK SZABÁLYAI
Korrupció és közbeszerzési kartellek
Belső ellenőrzés szerepe a közbeszerzésekben
A közbeszerzési törvény 2010
Dr. Puskás Sándor Közbeszerzési Döntőbizottság elnök
Közbeszerzési Hatóság
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése Az értékelési szempontok.
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
A Közbeszerzési Döntőbizottság tapasztalatai Dr
Posteinerné Toldi Márta
Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások Közbeszerzési Hatóság
Dr. Kovács László Tipikus problémák
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
A GWP KKE régió aszálykezelési útmutatója
dr. Szeiffert Gabriella
Az innovációs célú beszerzések gyakorlata
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Szabálytalanságkezelés
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

Dr. Hubai Ágnes Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, elnök ÁTLÁTHATÓ, HOZZÁFÉRHETŐ ÉS VERSENYKÉPES KÖZBESZERZÉS II. Szekció ESPD-vel kapcsolatos hazai tapasztalatok Dr. Hubai Ágnes Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, elnök

Az ESPD bevezetése Nagy várakozás előzte meg 2015. november 2-től alkalmazzuk A Bizottság (EU) 2016/7 végrehajtási rendeletének hatályba lépését követően a végleges változatú ESPD-t kell használni Ajánlattevőnek, részvételre jelentkezőnek és kapacitást nyújtó szervezetnek kell benyújtania a Kbt. által előírtak szerint

Az ESPD ALKALMAZÁSA Uniós eljárásrendben kötelező, nemzeti eljárásrendben és koncessziós eljárásokban opcionális az alkalmazása Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban egy ajánlattevő felhívása esetén az ESPD helyett az ajánlatkérő előírhatja, hogy már az ajánlatban nyújtsák be a kizáró okok hiányára és - amennyiben ajánlatkérő előírta - az alkalmassági követelmények teljesítésére vonatkozó igazolásokat. Dinamikus beszerzési rendszer: az ajánlatkérő a rendszer fennállásának teljes időtartama alatt bármikor felhívhatja a rendszerbe felvett gazdasági szereplőket, hogy öt munkanapon belül nyújtsák be az ESPD-ben foglalt nyilatkozatuk aktualizált változatát

KEZDETI NEHÉZSÉGEK Kitöltési útmutató részletezettségének kérdése Az ESPD-ben szereplő kizáró okok, alkalmassági feltételek azonosítása a Kbt. szerinti előírásokkal („bonyolult”) Nyilvántartások elérhetőségének megadása ESPD hiánypótlása Igazolások benyújtása az ESPD-vel együtt

JELENLEGI GYAKORLAT Jelentősen csökkent a hibás ESPD-k száma Továbbra is fennállnak bizonytalanságok, így pl.: Kapacitást nyújtó szervezetek igénybevétele esetében ᾳ pont, illetve az alkalmassági részek kitöltése TED szám megadása Nemzeti kizáró okok felsorolása VI. rész kitöltése Még mindig kérnek be egyes ajánlatkérők igazolásokat az ESPD mellé

Néhány KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁGI HATÁROZAT D. 16/10/2017 (Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 10.K.27.105/2017/8. sz. ítélete; Székesfehérvári Törvényszék mint másodfokú bíróság 3.Kf. 15/2017/5. számú ítélete)

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!