középfokú felvételi eljárás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nyílt napok szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban k ö z é piskolára elők é.
Advertisements

A 2013/2014. tanévben. KIFIR működése 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 37. § (1) bekezdése alapján az általános iskola tanulója esetében a felvételi.
1 Pályaválasztás 2015/2016 Gyulai Implom József Általános Iskola.
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
A OS FELS Ő OKTATÁSI FELVÉTELI ELJÁRÁS A jelentkezés rendje.
EMELT SZINT - ÉS AMI MÖGÖTTE VAN… Szülői tájékoztató május 10.
Kókai Ivett közismereti igazgatóhelyettes Érettségi vizsgák 2013/2014. tanév, május-június.
A 2016/2017. tanév rendje Kecskemét, augusztus 29. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE, ÚJ FOGALMAI Laczkovich Jánosné Budapest, május 17.
Informatikai tanulmányi verseny.  A Debreceni Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda hirdeti meg.  Iskolai, regionális, országos fordulók  évfolyamos.
Felvételi jelentkezés február. Csak az itt található tájékoztató tartalmazza a hivatalos információkat! A jelentkezési határidő: 2016.
Érettségi tájékoztató 2015/ Értékelt vizsga: 290/ 301 Érdemjegy54321 Darabszám
október 24.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma Pályaválasztási tájékoztató 8. osztályos tanulók részére.
Az alapító okirat: (latinul: memorandum) egy jogi aktus írásba foglalása, mely például egy intézmény létrehozására irányul. Célja, hogy egységes szerkezetben,
Üdvözöljük a iskolaév beiskolázási bemutatóján
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Pályaválasztási szülői értekezlet Készítette: Gede Eszter
A szakiskolák aktuális problémái
Az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont feladatai
Továbbtanulás
Gyulai Implom József Általános Iskola
A 2017-es felsőoktatási felvételi pontszámítás
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
Az iskola bemutatása 2007 régebben: 624. sz. Ipari Szakmunkásképző Iskola.
Középfokú felvételi eljárás a 2016/2017. tanévben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
MOB (MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG) felügyeletével
BOROS SÁMUEL SZAKGIMNÁZIUMA
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
2017. Szeptemberében induló képzések
Pályaválasztási tanácsadás
MTMT szervezeti hierarchia kialakítása a Széchenyi István Egyetemen
szakmai referens, országos versenyszervező
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
A kétszintű érettségi.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Felvételi
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Felvételi eljárás dokumentumai
Beiskolázás 2017/2018 középfokú felvételi eljárás
A Nemzeti Pályainformációs Portál
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma
A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok.
Bemutatkozik az iskolapszichológus
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Merre tovább a középiskola után?
A középfokú felvételi eljárásról röviden…
Kétszintű érettségi vizsga
Rendkívüli felvételi eljárás
Általános iskola eredménye, értékelése
BTMN.
A középfokú felvételi eljárás rendje
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói.
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember óra.
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István EFOP pályaválasztási.
Középfokú felvételi eljárás a 2017/2018. tanévben
A szakképzés aktualitásai
Kimeneti mérés – OKJ rendszerű szakmai vizsgák
Érettségi 2006-os év Szülői ért okt. 28.
Érettségi tájékoztató 2019
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
Felvételi a középfokú iskolákban 2019.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT
Köszöntjük az Eszterházy Károly Egyetemre felvételt nyert hallgatókat!
Előadás másolata:

középfokú felvételi eljárás 2018/19. tanév www.oktatas.hu

Feladatok, határidők 14/2017. (VI. 14. ) EMMI rendelet 2 Feladatok, határidők 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet 2. melléklete alapján 2017.12.08. – A tanulók jelentkezése a központi írásbeli felvételi vizsgára közvetlenül a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézménybe. 2018. 01. 20. 10 óra – Központi írásbeli felvételi vizsgák a kilencedik évfolyamra az érintett intézményekben. (az általános felvételi eljárás kezdete). 2017. 01. 25., 14 óra – Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák – akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.

Felvétel a középfokú iskolába Középfokú intézmények – tanulmányi területek, felvételi tájékoztatók (kereső pr. https://www.kir.hu/KIFIR2/TTJegyzekKereso/) - tanulmányi eredmények, írásbeli vizsga, szóbeli vizsga Felkészülés az írásbeli vizsgára Jelentkezés a központi írásbeli vizsgára: - a vizsgát szervező iskolák jegyzéke (nov. 15-ig, OH) - TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP a 9. évfolyamra történő beiskolázás KÖZPONTI ÍRÁSBELI VIZSGÁJÁRA - SNI, BTMN: - kérelem, szakértői vélemény, a középiskola igazgatójának határozata - 2017. 02. 20- 03. 9. szóbeli vizsga – szakgimnázium, gimnázium

Az írásbeli vizsga Diákigazolvány vagy személyi igazolvány kell 2x45 perc, 15 perc szünet,SEGÉDESZKÖZ NEM használható (kiv.: vonalzó, körző, szögmérő) SNI, BTMN – a középfokú intézmény igazgatójának határozata alapján: - segédeszköz (számológép, helyesírási szótár) - többletidő - eltekintés bizonyos értékelési szempontoktól (pl. helyesírás) - felmentés: NEM adhatja meg bármelyik írásbelit szervező iskola, csak a jelentkezésre kiválasztott iskola (előzetes tájékozódás szerint) - hátrány nem éri azt, aki megírja, sőt!!

Az írásbeli vizsga után Az értékelt feladatlapok megtekintése – másolat, fénykép, észrevétel -- egy nap áll rendelkezésre a megtekintés után (16.00-ig) 2017.02.08. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények értesítik az írásbeli eredményéről a tanulókat – értékelő lap, csak a középfokú intézményben lehet átvenni! DÖNTÉST KELL HOZNI - mindkét szülő közös döntése kell, hogy legyen – két aláírás szükséges (a kivétel szabályozott) - iskola vagy tanulmányi terület a cél? - a sorrendet a középiskolák nem tudják - adatok – az osztályfőnökökkel egyeztetett időpontra Tanulói adatlap, jelentkezési lap(ok) – az ált. isk. hozza létre, nyomtatja (KIFIR) (2018. jan. : kinyomtatott jegyzék az OH-tól)

SZAKGIMNÁZIUM – 4 ÉV +1 ÉV +2 ÉV Az ágazathoz tartozó OKJ ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉS OKJ SZERINTI SZAKKÉPZETTSÉG +1 ÉV Az ágazathoz tartozó OKJ Szerinti technikusi szintű szakképzés +2 ÉV NEM az ágazathoz tartozó OKJ szerinti technikusi szintű képzés FELSŐOKTATÁS MUNKAERŐPIAC SZAKKÖZÉPISKOLA - 3 ÉV OKJ szerinti szakképzettség SZAKKÖZÉPISKOLA +2ÉV érettségi vizsga MUNKAERŐPIAC EMELT SZINTŰ SZAKKÉPZÉS / FELSŐOKTATÁS

Jelentkezés a középiskolákba 2018.02.19. Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Hivatalnak. 2018.03.14. A középfokú iskola eddig az időpontig honlapján nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét. (sorrend, okt. azonosító szerepel) 2018. 03. 21-22. A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában – új iskolát nem lehet felvenni – új tanulmányi területet felvehetünk ( egyeztetés a középiskolával) – tanulmányi területet nem törölhetünk

Mindenki megtalálja a helyét! 2017.04.27. A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést és az általános iskoláknak és a jelentkezőknek. JEL. LAPON LÉVŐ CÍMRE!! 2018.05.18. A rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről. 2017.06.01 A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál. 2017. 06. 21-23. Beiratkozás a középfokú iskolákba.

Kiegészítés Tisztelt Szülők! A tanulói adatlapokat módosító időszakban (2018. 03. 21-22.) a szakképzési centrumokon belül új iskolát is fel lehet venni, mivel a centrumhoz tartozó iskolák tagintézmények. Minderről az aktuális időszakban természetesen tájékoztatjuk Önöket, a diákokat, forduljanak hozzánk bizalommal!