Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Felvételi eljárás dokumentumai

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Felvételi eljárás dokumentumai"— Előadás másolata:

1 Felvételi eljárás dokumentumai
Készítette: Szathmáryné Szabó Zsuzsa

2 Fontos linkek Felvételi eljárással kapcsolatos információk: kol%C3%A1z%C3%A1s Az idei pontos felvételi tájékozató: l.pdf Felvételi feladatsorok gyakorláshoz (megoldással): SNI, BTM-es gyerekekre vonatkozó speciális szabályok: _tanulok_reszvetele Központi felvételire jelentkezési lap (Tanulói jelentkezési lap) tájékoztatóval: 7_2018.pdf Tanulmányi terület kereső: A program az OH ( a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2017/2018. tanév) menüpontban érhető el.

3 Aktualitás Október 20-áig minden iskola feltette honlapjára a tanulmányi területeit) 4 jegyű tagozatkód, nem biztos, hogy 1 osztály) és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJÁT: A középfokú iskolák felvételi tájékoztatója tartalmazza a középfokú iskola OM azonosítóját, feladatellátási helyenként a meghirdetett tanulmányi területek leírását, az azokat jelölő belső kódokat, a középfokú iskola felvételi eljárásának rendjét, a felvételi kérelmek elbírálásának, rangsorolásának módját, szabályait a sajátos nevelési igényű, valamint a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő jelentkezőre vonatkozó speciális elbírálási szabályokat, ha az iskola szóbeli vizsgát szervez, a vizsga vagy a felmérés követelményeit ha az adott középfokú iskola nem készít fel érettségi vizsgára, az arra vonatkozó tájékoztatást pályaalkalmassági követelmények Ha lehet ott központi írni, arról is tájékoztat

4 1. Tanulói jelentkezési lap I. dia
központi írásbeli felvételi vizsgára jelentkezés (magyar nyelv, matematika) Beadási határidő: december 8. (feladási határidő, de nem érdemes „kicentizni”) A postázás nem az általános iskola feladata, szülők adják fel, ajánlva, azon iskola részére, ahol a felvételit írni szeretné a gyermek (mindkettőt ugyanott kell!) A papírok letölthetőek az oktatas.hu oldalról, de az iskola ad minden tanulónak Nem kötelező a megírása, de MINDENKINEK ajánljuk!!!!!

5 1. Tanulói jelentkezési lap II. dia
SNI és BTM szakvéleményeket csatolni, (év elején kérjük vizsgálatukat, az írásbeli időpontjára reméljük meglesz) Az oktatas.hu-n található a lista, hol írhatnak központ felvételit (Lakhelyhez közel. Időjárás, zsúfoltság) Fontos figyelni mikorra van eredmény, mikor lehet megtekinteni a dolgozatokat!!! ( pedagógus) Az eredményeket nem küldik meg az általános iskoláknak, ezért amint megvan, a gyerekek hozzák be értékelőlapjukat, lefénymásoljuk (fénymásolatot küldjenek be)

6 1. Tanulói jelentkezési lap III. dia
Konkrét adatok: tisk_jelentkezo_taj_2017_2018.pdf Január 20-án lesz a felvételi Oktatási azonosító: a diákigazolványon van (7… e-napló felhasználónév) Teljes, lakcímkártyán szereplő név Lakcím mindenképpen az a cím legyen, ahol a postai leveleket megkapja A Szadai Székely Bertalan Általános Iskola OM azonosítója: Intézmény nevének része: Szadai…. 2111, Szada Dózsa György út 63. Ahova jelentkezik: az iskola honlapján megtalálható az OM azonosító, cím Szülői kérelem is kell, nem csak szakvélemény (több idő, helyesírás alóli felmentés, számológép…, csak ha szakvéleményben benne van) Csak 1 szülő aláírása elég (gondviselő)

7 2. Általános iskolai adatbegyűjtő lap középfokú iskolai jelentkezéshez I.
Az általános iskolák küldik haza a szülőknek Ennek alapján töltjük ki a KIFIR számítógépes adatlapot (adatbegyűjtő lap és bizonyítványok adataival), ami alapján a rendszer elkészíti a Tanulói adatlap-ot és a Jelentkezési lapokat Tanulói adatlap-ot és a Jelentkezési lapokat kinyomtatjuk, mindkét szülőnek alá kell írnia !!! Válás esetén kérhetik a válást igazoló határozatot, igazolandó, hogy ki a törvényes gondviselő (ilyen esetben csak Neki kell aláírnia)

8 2. Általános iskolai adatbegyűjtő lap középfokú iskolai jelentkezéshez II.
Tavalyi, de valószínű ilyen lesz: A1nos-iskolai-adatbegy%C5%B1jt%C5%91-lap- k%C3%B6z%C3%A9pfok%C3%BA-iskolai-jelentkez%C3%A9shez A tanuló adatai megegyeznek a Tanulói jelentkezési lap adataival Érdemes lefénymásolni kitöltés után (később tudja a szülő a sorrendet) Értesítési címét csak akkor töltsék ki, ha eltér az állandó lakcímtől (ahol a postás biztosan eléri a tanulót)

9 2. Általános iskolai adatbegyűjtő lap középfokú iskolai jelentkezéshez III.
5. pontban: OM azonosító fontos, hogy pontos legyen csak felsorolás, nem kell sorban lennie Jelige nem kötelező (amúgy tanulói azonosító alapján lehet keresni) Idegen nyelvhez az eddig tanult mindenképpen legyen benne Megjegyzésbe kell SNI, BTM (legyen fejlesztő pedagógusuk) Az ellátáson később lehet módosítani Ha több, mint 7 iskolába jelentkezik, akkor még egy lapot kell kitölten DE NE!!!

10 2. Általános iskolai adatbegyűjtő lap középfokú iskolai jelentkezéshez IV.
6. pontban: Információk: kifir tanulmányi terület és felvételi tájékoztató kereső sorrend megjelölése, ha a tanulmányi terület kódja más, új sort kell nyitni Tanulmányi terület kód lehet egy osztályon belül több is (interneten fent vannak) Feladatellátási hely kódja általában 001, de ha több épülete van az iskolának, lehet más!!!

11 KÖSZÖNÖM A FIGYELMÜKET!


Letölteni ppt "Felvételi eljárás dokumentumai"

Hasonló előadás


Google Hirdetések