Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MTMT szervezeti hierarchia kialakítása a Széchenyi István Egyetemen

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MTMT szervezeti hierarchia kialakítása a Széchenyi István Egyetemen"— Előadás másolata:

1 MTMT szervezeti hierarchia kialakítása a Széchenyi István Egyetemen
Készítette: Bella Szilvia, Figula Anikó, Nyitrai Erzsébet SZE Egyetemi Könyvtár

2 Tartalomjegyzék MTMT feladata MTMT adminisztrációs struktúra
MTMT Központi adminisztráció Intézményi megbízott Intézményi adminisztrátor Szakreferens Adatkezelő Intézményi szerzők Széchenyi István Egyetem szervezeti hierarchia

3 MTMT feladata A program a tudományos publikációk és azok hivatkozásainak a nyilvántartására, valamint publikációs listák és statisztikák készítésére szolgál. Az MTMT adatbázist minden magyar kutató használhatja tudományos publikációi bibliográfiai adatainak nyilvánosságra hozatalához. Az adatbázisba a Széchenyi István Egyetemmel közalkalmazotti jogviszonyban álló oktatók, kutatók, valamint a doktori képzésben résztvevők publikációi kerülnek feltöltésre.

4 MTMT adminisztrációs struktúra
1., 2., 3. szint (jogkör) MTMT központi adminisztráció 4. szint (jogkör) Intézményi adminisztrátor 5. szint (jogkör) Szakreferensek 6. szint (jogkör) Adatkezelők 7. szint (jogkör) MTMT adatbázisban regisztrált szerzők

5 MTMT Központi adminisztráció
Az MTMT adatbázissal kapcsolatos központi adminisztrátori feladatokat lát el. Feladata a törzsadatok (folyóiratok adatai, impakt faktorok, szerzők adatai stb.) karbantartása. Kezelik a csak MTMT adminisztrátori jogosultsággal elvégezhető publikációs illetve idézettségi adatokat. Intézményenként egy 4. szintű Intézményi adminisztrátori jogosultságot ad. Az intézményi adminisztrátor által felvett szerzők, intézmények illetve adminisztrátorok adatait csak MTMT adminisztrátori jogkörrel törölhetők, vonhatók össze.

6 Intézményi megbízott Az MTMT működtetéséért felel.
Képviseli az Egyetemet az MTMT Program Tanácsában (MTMT PT). Az MTMT PT ülésein megvitatja és megszavazza az Egyetemet érintő szakmai és anyagi vonzatú ügyeket. Beszámol az Egyetemnek az MTMT–vel kapcsolatos eseményekről. Az Intézményi adminisztráció munkáját koordinálja. Az Intézményi adminisztrátorral folyamatos kapcsolatban van.

7 Intézményi adminisztrátor
Feladata az Egyetem hierarchikus rendszerének létrehozása. Regisztrálja és felügyeli az Egyetem szervezeti egységeinek adatait az MTMT-ben. Felelős az Intézményi adatok karbantartásáért. Az Egyetemen 5. szintű, intézményen belüli adminisztrátori jogosultságokat ad. Kezeli és ellenőrzi az Intézményi szerzők regisztrációját. Feladata az Intézményi szerzők felvétele, adataik kezelése, karbantartása.

8 Intézményi adminisztrátor
Folyamatos kapcsolatot tart az Intézményi megbízottal és a Könyvtári kapcsolattartókkal (továbbiakban Szakreferens). Képviseli az Egyetemet az MTMT Információ-Technológiai Szakbizottságában. Figyelemmel kíséri az adatbázisban történt fejlesztéseket, ezekről tájékoztatja az 5. szintű adminisztrátorokat, Szakreferenseket. A központi (MTMT) adminisztrációtól kérheti az intézményre vonatkozó törzsadatok módosítását, törlését.

9 Szakreferens Felelős a Tanszék adatainak kezelésért.
A Tanszéken belül újabb részleg létrehozásáért felel. Regisztrálja és felügyeli a hozzá kapcsolódó szervezeti egységek adatait az MTMT-ben. Az Egyetemen 6. szintű részlegen belüli, Tanszéki adatkezelői jogosultságokat ad. Új részleg, illetve Adatkezelői jogosultság adásáról értesíti az Intézményi adminisztrátort. Segíti, támogatja az adatkezelők és a szerzők munkáját az MTMT-be történő adatbevitel során.

10 Szakreferens A Tanszékhez tartozó szerzők publikációit és az idézőket kezeli. Feladata a publikációk és idéző közlemények adatainak karbantartása a Tanszék illetve a szerző nevében. Az ellenőrzött, bibliográfiailag helyes közleményeket, hivatkozásokat „Admin jóváhagyás”-sal jelöli. Figyelemmel kíséri az adatbázisban történt fejlesztéseket, ezekről tájékoztatja a felügyelete alá tartozó Tanszéki adatkezelőket. Folyamatos kapcsolatot tart az Intézményi megbízottal, az Intézményi adminisztrátorral és felügyelete alá tartozó adatkezelőkkel.

11 Adatkezelő Feladata a Tanszékhez tartozó szerzők publikációinak és az idéző közlemények adatainak bevitele. Felel a publikációk és idéző közlemények adatainak szerkesztéséért. Elvégzi a publikációk, szerzők intézményhez, részleghez rendelését. A jogosultsága nem terjed ki az intézmény részlegeinek, a szerzők adatainak létrehozására valamint azok kezelésére. Folyamatos kapcsolatban áll a Szakreferenssel.

12 Intézményi szerzők Az Intézményhez tartozó szerző regisztrálja magát az MTMT adatbázisban. Az MTMT–ben a publikációk feltöltéséért és azok helyességéért a mű szerzője a felelős. Ellenőrzi az adatbázisban rögzített művei helyességét. A szerző a publikációit „Jóváhagyás” után teheti nyilvánossá.

13 Széchenyi István Egyetem MTMT szervezeti hierarchia
Intézményi megbízott Figula Anikó Intézményi adminisztrátor Bella Szilvia SZE Kar, Tanszék Szakreferens SZE Kar, Tanszék Szakreferens Kutatócsoport Szakreferens SZE Tanszék Adatkezelő SZE Tanszék Adatkezelő SZE Tanszék Adatkezelő Szerző Szerző Szerző Szerző

14 Széchenyi István Egyetem szervezeti hierarchia
Szakreferensek: Bella Szilvia Bocskai Adrienn Figula Anikó Hegedüs Péter Hubay Miklós Lencséné Bogár Anikó Marek Eszter Nyitrai Erzsébet Oross Adrienn Tóth Katalin


Letölteni ppt "MTMT szervezeti hierarchia kialakítása a Széchenyi István Egyetemen"

Hasonló előadás


Google Hirdetések