Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma"— Előadás másolata:

1 Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma
Pályaválasztási tájékoztató 8. osztályos tanulók részére

2 Pályaválasztási tájékoztató a szakgimnáziumi képzésről
Beiskolázás a szakgimnáziumi osztályokba évfolyam /2019. tanévre

3 Iskolánkról Iskolánk 50 éves múltra visszatekintő intézmény;
Nevét Brassai Sámuelről, a XIX. század nagy tudósáról kapta; A debreceni és a megyei szakképzés meghatározó intézménye; Folyamatos megújulás és modernizáció jellemzi, a munkaerő-piaci igényeknek megfelelően; Működtető: Debreceni Szakképzési Centrum. Fő oktatási profilok: közlekedés, szállítmányozás és logisztika (szállítmányozási ügyintéző); informatika (CAD-CAM informatikus és műszaki informatikus); közlekedésgépész (autóelektronikai műszerész és autószerelő); gépészet (mechatronikai technikus); villamosipar és elektronika (elektronikai technikus).

4 Közlekedés, szállítmányozás és logisztika ágazati szakgimnáziumi osztály (logisztikai és szállítmányozási ügyintéző) Felvehető: 34 fő Képzési idő: 4+1 év Tagozatkód: 0151 Kiknek ajánljuk? Akik érdeklődnek a közlekedés iránt; Akik szeretnének megismerkedni a közúti, vasúti, légi és hajós közlekedéssel; Akiket érdekel a szállítmányozás, a logisztika és az irodai adminisztráció. Idegen nyelv: angol, német vagy orosz Követelmény: egészségügyi alkalmasság 12. évf. végén a tanuló szakmai érettségi vizsgát tesz, vámügyintéző és pénzügyi ügyintéző képesítést szerez. További egy év tanulás után (13. évf.) logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szakképesítést szerez.

5 Informatikai ágazati szakgimnáziumi osztály (CAD-CAM informatikus, műszaki informatikus)
Felvehető: 34 fő Képzési idő: 4+1 év Tagozatkód: 0152 (CAD-CAM informatikus) Tagozatkód: 0158 (Műszaki informatikus) Kiknek ajánljuk? Akik magas szinten érdeklődnek az informatika iránt; Akik felismerték, hogy az informatika nélkülözhetetlen az élet szinte minden területén; Akik magas szintű informatikai tudást kívánnak elsajátítani. Idegen nyelv: angol vagy német. Követelmény: egészségügyi alkalmasság 12. évf. végén a tanuló szakmai érettségi vizsgát tesz és irodai informatikus képesítést szerez. További egy év tanulás után (13. évf.) CAD-CAM informatikus VAGY műszaki informatikus szakképesítést szerez.

6 Közlekedés gépész ágazati szakgimnáziumi osztály (autóelektronikai műszerész, autószerelő)
Felvehető: 34 fő Képzési idő: 4+1 év Tagozatkód: 0153 (autóelektronikai műszerész) Tagozatkód: 0154 (autószerelő) Kiknek ajánljuk? Akik érettségi vizsgát szeretnének tenni, de műszaki érdeklődésűek és érdeklődnek a közlekedésgépészet iránt. Idegen nyelv: angol vagy német. Követelmény: egészségügyi alkalmasság 12. évf. végén a tanuló szakmai érettségi vizsgát tesz és elektronikai műszerész VAGY kerékpárszerelő, építő- és anyagmozgatógép kezelő képesítést szerez. További egy év tanulás után (13. évf.) autóelektronikai műszerész VAGY autószerelő szakképesítést szerez.

7 Gépészet ágazati szakgimnáziumi osztály: NYEK: Nyelvi előkészítő osztály (mechatronikai technikus)
Felvehető: 34 fő Képzési idő: év Tagozatkód: 0155 (NYEK: angol) Tagozatkód: 0156 (NYEK: német) Kiknek ajánljuk? Akik szeretik a műszaki tantárgyakat, a gépeket, robotokat, műszaki berendezéseket; Akik emelt óra számban szeretnének idegen nyelve tanulni; Akik szakmai érettségire épülő szakmatanulást választanak. Idegen nyelv: angol vagy német. Követelmény: egészségügyi alkalmasság 12. évf. végén a tanuló szakmai érettségi vizsgát tesz, valamint villamos berendezés szerelő és üzemeltető képesítést szerez. További egy év tanulás után (13. évf.) mechatronikai technikus szakképesítést szerez.

8 Villamosipar és elektronikai ágazati szakgimnáziumi osztály (elektronikai technikus)
Felvehető: 34 fő Képzési idő: 4+1 év Tagozatkód: 0157 Kiknek ajánljuk? Akik szeretnének áramköröket tervezni, megismernénk az áramkörök építését; Akik megismernék, hogy miért és hogyan működnek az elektronikus berendezések; Akik érdeklődnek a számítógépek által irányított berendezése után és szeretnének automatikus rendszert üzemeltetni és tervezni. Idegen nyelv: angol vagy német Követelmény: egészségügyi alkalmasság 12. évf. végén a tanuló szakmai érettségi vizsgát tesz és PLC programozó képesítést szerez. További egy év tanulás után (13. évf.) elektronikai technikus szakképesítést szerez.

9 A felvételi rendje 2018. február 19. 2018. április 27.
1. Jelentkezés rendje: Oktatási Hivatal által előírt „TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP”-on az iskola OM azonosítójának és a képzés tagozatkódjának megjelölésével; 2. Jelentkezési lap beérkezésének határideje: 2018. február 19. 3. A felvételi jegyzékbe történő besorolás: Felvételi vizsga nincs, a hozott pontok alapján határozzuk meg a sorrendet (7. osztály év végi és 8. osztály első félévi eredmények) 4. Figyelembe vett tantárgyak: magyar nyelv és irodalom, matematika, idegen nyelv, történelem. 5. Értesítés a felvételről: 2018. április 27. 6. Kollégiumi elhelyezés: a város kollégiumaiban

10 Képzéseinkről részletesen tájékozódhatsz:
Nyílt napunkon: Debreceni SZC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma Debrecen, Víztorony u. 3. 2017. november 15. (szerda) 9 óra 2017. november 16. (csütörtök) 9 óra Az iskola honlapján: en: Telefonon: (52) Az iskola megközelíthető a 43-as és 19-es autóbuszokkal, valamint a 4-es, 5-ös és az 5A jelzésű trolibuszokkal.

11 A Debreceni Szakképzési Centrum pályaválasztási rendezvényei
Program Időpont Hely Állásbörze 2017. november 17. Nyíregyháza (Nyírpláza) Európai Szakmai Hét 2017 2017. november DSZC tagintézményei „Építsd a jövőd” 2017. november DSZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolája 4028 Debrecen, Kassai út 25. sz.

12 Találkozzunk valamelyik nyílt napunkon!
Várunk téged is a Brassaiba!


Letölteni ppt "Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma"

Hasonló előadás


Google Hirdetések