Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pályaválasztás a 8. osztály után Irány: a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pályaválasztás a 8. osztály után Irány: a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma."— Előadás másolata:

1 Pályaválasztás a 8. osztály után Irány: a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

2 Nappali tagozaton 8. osztály után Szakközépiskolában : villanyszerelő, finommechanikai műszerész, elektromos gép- és készülékszerelő, asztalos, számítógép-szerelő, karbantartó, női szabó, elektronikai műszerész, kárpitos, (3 év) Szakgimnáziumban: informatikai rendszergazda, szoftverfejlesztő, faipari technikus, divat-és stílustervező, gyakorló kozmetikus, gyakorló fodrász (4 év érettségi + 1 év szakképzés)

3 Villanyszerelő Villamos berendezést, fogyasztásmérő helyet alakít ki, elosztó berendezést, vezetékhálózatot, világítási berendezést és készüléket, villámhárító berendezést szerel. Villamos berendezést, készüléket javít, karbantart, kezelését betanítja. Hálózatot épít, szerel. Munkáját műszaki dokumentáció alapján, a szakmai szabályok és követelmények figyelembevételével végzi, munkájáról dokumentációt készít.

4 Finommechanikai műszerész Mérő‐ és precíziós berendezéseket, optikai,laboratóriumi, repülési és hajózási műszereket készíti, szereli és javítja. A készülékek, műszerek végszerelését mechanikai beállítással,összeállítási rajzok alapján végzi.

5 Elektromos gép- és készülékszerelő A villamos berendezések, villamos gépek ellenőrzését, üzemeltetését, karbantartását, javítását végzi. Egyen- és váltakozó áramú forgógépet, transzformátort telepít, működtet, villamos gépeket üzemeltet. Munkája során villamos ellenőrző méréseket, vizsgálatokat és beállításokat végez a megfelelő eszközök alkalmazásával.

6 Asztalos Az asztalos fő feladatköre a faipari termékek készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása. Bútorok, nyílászárók és belsőépítészeti munkák elkészítését végzi. Tevékenységi köre a termék előállításához szükséges eszközök és anyagok beszerzésén át a gyártási műveletek, kapcsolódó adminisztrációk, valamint a befejező feladatok elvégzéséig terjed.

7 Kárpitos Kárpitozott bútorok, szerkezetek kialakítása, az igényeknek megfelelő párnázatok készítése hagyományos, korszerű technológiával és anyagokkal. Kárpitozott bútorok, termékek szakszerű javítása, járművek kárpitozása.

8 Elektronikai műszerész Elektromos, elektronikus, távközlési és ügyvitel-technikai készülékek, berendezések és műszerek bemérését, javítását és karbantartását végzi. Képes elektromos elvi és huzalozási kapcsolási rajzot olvasni és értelmezni. Ellenőrzi, szükség szerint javítja vagy kicseréli a vezérlőpanelt, elektromos alkatrészt.

9 Számítógép-szerelő,- karbantartó Számítógépet kezel, szoftvereket használ Számítástechnikai berendezéseket karbantart Hibajavítást végez Telephelyre számítástechnikai berendezést telepít Számítógép összeszerelést végez

10 Női szabó Műszaki dokumentáció alapján, sorozat‐ és méretes női ruházati termékek gyártása, egyéb termékek ágynemű, függöny, lakástextíliák készítése, ruházati termékek átalakítása, javítása.

11 Általános jelentkezési feltételek 8. osztályosoknak Felvételi vizsga nincs! Számít: a 7. és 8. osztályban elért tanulmányi eredmény! Egészségügyi alkalmasság szükséges! Gyakorlati képzés általában az iskola tanműhelyében. Kollégium, diák- és családi kedvezmények! Szakmától- és tanulmányi eredménytől függő további támogatások! Az egyes szakképesítésekről, továbbtanulásról, munkakörökről olvashat: www.nive.hu Pályatükör https://www.nive.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=397:palyatukor- palyavalasztoknak&catid=10:hir-fj&Itemid=166 Az egyes szakok megfelelő csoportlétszámmal indulnak. Felvételi vizsga nincs! Számít: a 7. és 8. osztályban elért tanulmányi eredmény! Egészségügyi alkalmasság szükséges! Gyakorlati képzés általában az iskola tanműhelyében. Kollégium, diák- és családi kedvezmények! Szakmától- és tanulmányi eredménytől függő további támogatások! Az egyes szakképesítésekről, továbbtanulásról, munkakörökről olvashat: www.nive.hu Pályatükör https://www.nive.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=397:palyatukor- palyavalasztoknak&catid=10:hir-fj&Itemid=166 Az egyes szakok megfelelő csoportlétszámmal indulnak.

12 Szakgimnázium Cél: az érettségi bizonyítvány és a szakképesítés megszerzése egy helyen !  Informatikai rendszergazda  Szoftverfejlesztő  Faipari technikus  Divat- és stílustervező  Gyakorló kozmetikus  Gyakorló fodrász

13 Informatikai rendszergazda Számítógépet kezel, szoftvereket használ Munkaszervezéssel kapcsolatos tevékenységet végez Projektet tervez és értékel Hardveres és szoftveres feladatokat lát el

14 Szoftverfejlesztő A szoftveres alkalmazásokkal és operációs rendszerekkel kapcsolatos igények kutatása, elemzése és értékelése Ezeknek az igényeknek megfelelő szoftveres megoldások tervezése, fejlesztése, tesztelése Meglévő szoftverek módosítása, a hibák kijavítása Megbeszélések folytatása az ügyfelekkel a szoftveres rendszerek fejlesztését és karbantartását illetően

15 Faipari technikus A faipari technikus előkészíti az üzleti tervet, számítástechnikai eszközöket használ, előkészíti a gyártást, gyártási folyamatokat szervez, alkatrészeket gyárt. Műszaki adminisztrációt végez.

16 Divat- és stílustervező Ruha- és öltözéktervezői feladatokat lát el, figyelembe véve a megrendelő elvárásait, az öltöztetett személy adottságait, tulajdonságait (alkat, életkor, egyéniség, öltözködési stílus), az aktuális divatirányzatokat, funkcionális és esztétikai szempontokat.

17 Gyakorló kozmetikus A gyakorló kozmetikus szakember az egészséges arc szépítésével, masszázzsal, tartós szempilla- szemöldökfestéssel, szemöldökformázással és ideiglenes szőrtelenítéssel foglalkozik. A kéz könyöktől ujjhegyig történő ápolásával őrzi meg a kéz egészséges állapotát, vagy szükség esetén az esztétikai hatást is fokozva, ápoló anyagok, technológiák alkalmazásával javítja annak állapotát.

18 Gyakorló fodrász A Gyakorló fodrász szakember a vendégek haját mossa, színezi, festi, melírozza, szárítja, egyenesíti vagy hullámosítja. Festi, színezi vagy leborotválja, megnyírja az arcszőrzetet. A kéz környéktől ujjhegyig történő ápolásával őrzi meg a kéz egészséges állapotát, vagy szükség esetén az esztétikai hatást is fokozva, ápoló anyagok, technológiák alkalmazásával javítja annak állapotát.

19 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Pályaválasztás a 8. osztály után Irány: a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma."

Hasonló előadás


Google Hirdetések