Érzékenyítés Isten Szavára

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Izrael Jézus idejében. 1. Vallási csoportok  Szaddúceusok. Legbefolyásosabb csoport voltak: A főtanács tagjai, a papok és a jeruzsálemi „arisztokrácia”
Advertisements

Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Keletkezése és sugalmazottsága. Kánon és történeti hitelesség.
B ízd Ú jra É leted K risztusra !. Kicsiny kis fényemmel, világítani fogok! 3x Áldom Őt minden nap és mindenhol! Elrejtsem-e fényemet? nem! Világítani.
Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.
Izrael „történelem előtti” kora. 0. Mi az a „történelem előtti kor”? A zsidó történetírás Kr.e körül jelent meg Kánaánban:  Az éppen megszülető.
46. Ó halld, te zaklatott szív, A menny Királya itt! A zúgó vésznek osztja Kemény parancsait. A kétség s bűn vad árja Szelíden elpihen, Az Úr parancsszavára:
Isten Nagy Terve 2 rész: Isten, ma is Teremtő.
A halál utáni élet Ifjúsági óra Békés.
Ó szép Jézus. Ez új esztendőben légy híveidben. Ó Mária
Évközi 4. vasárnap Január 29. – „A” év.
1Transzplantációs Alapítvány
Advent 2015 Jn12,20-36.
Pakisztáni beszámoló.
50. Zsoltár (49.).
ADVENTI GONDOLATOK SZENT-GÁLY KATÁVAL.
Évközi 8. vasárnap Február 26. – „A” év.
Szeretettel köszöntjük Istentiszteletünkön!
Évközi 7. vasárnap Február 19. – „A” év.
Mindig értünk harcolsz Jézus, körülötted angyalhad.
a nehéz napokat rád bízom. Rád bízom, rád bízom a fényes napokat is.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Oltáriszentség, Papság,
A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva.
Igeolvasás „6Nem jól dicsekedtek ti. Hát nem tudjátok, hogy egy kicsiny kovász az egész tésztát megkeleszti? 7Takarítsátok ki a régi kovászt, hogy új tésztává.
A „fény százada”.
Igeolvasás.
A katolikus óvodák feladata a Hit évében
Évközi 6. vasárnap Február 12. – „A” év.
Református istentisztelet
Madách Az ember tragédiája elemzés
JÓ REGGELT! MA JÓ NAPUNK LESZ !.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
JÓ REGGELT !.
Az evangélium üzenete Isten szeretete bennünk. „Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely a Krisztus Jézusban van.” (2Tim 2/1)
JÓ REGGELT!.
A korai Egyház Az első közösségek.
Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában
Juhász Gyula Trianon 1.
TANÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET
„16„Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem.” 17A tanítványai közül egyesek ezt kérdezték egymástól: „Mi az, amit.
Az alkalmazott szeretet
Nagy Király, Fenséges Úr, Király Isten Fia,
JÓ REGGELT! Ma jó napunk lesz, hidd el !.
Meghatározása, formái, mikéntje és „forrásai”
Imádatunk mélysége és egyensúlya
PÜNKÖSDI ISTENTISZTELET
a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét,
JÉZUS MINZ AZ ÓSZÖVETSÉGI VÁRAKOZÁSOK BETELJESÍTŐJE
A mennyei világ lelki áldásai 2. rész
HA SZELLEMED ÁTJÁR, SZÁLL A DICSÉRET, BENNED ÉLHETEK VÁLASZOLOK,
JÓ REGGELT !.
Beszámoló magyar nyelvből Szerző: Csiszár Virág Palics
Várakozás – Simeon és Anna
JÓ REGGELT! Isten hozott! KRISZTUS FELTÁMADT- Valóban feltámadt!
Református istentisztelet
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Református istentisztelet
Akarj többet! Efézus 1:
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Egymáson gördülő kemény golyók
Engedelmesen és szeretettel
Juhász Gyula Trianon 1.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.

A katolikus óvodák feladata a Hit évében III.
Tedd fel a kérdést magadnak: Miután elolvastad a levelet!!!
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.

Előadás másolata:

Érzékenyítés Isten Szavára Nehémiás 8,1-12 Zsidók 1,1-4; 2,1-4; 3.fejezet

Szabad Európa Rádió

Miért volt olyan fontos? A teljes média az államhatalom kezében volt Tudtuk, hogy hazudnak Szerettünk volna hallani valami igazat valami hiteleset

Szellemi értelemben nagyobb a tét „Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonosz hatalmában van.” „Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, a világ viszont teljesen a gonoszságban fetreng.” 1.János 5,19 Az örök életünk múlik az Isten Szavához való viszonyulásunkon

Amikor be volt árazva a hit Biblia, lelki irodalom, Monte Carlo (nem a kaszinói miatt volt híres) A hit ma is be van árazva, csak nem látványosan

Saul és Dávid bűnbánata Az Isten Szava iránti érzékenység története mind a kettő megkeményedett mind a kettő elbukott mind a kettőhöz időben szólt Isten hol van akkor a különbség?

Érzékenység az Isten Szava iránt A nehémiási történet: „Az Úrnak, a ti Isteneteknek szent napja ez. Ne gyászoljatok, és ne sírjatok! Ugyanis az egész nép sírva hallgatta végig a törvény szavait.” Neh 8,9

Érzékenység az Isten Szava iránt Niniveiek története: Ninive lakosai azonban hittek Istennek, böjtöt hirdettek, és zsákruhát öltött a város apraja-nagyja. Amikor ez a hír eljutott Ninive királyához, fölkelt a trónjáról, levetette magáról díszruháját, zsákruhát öltött magára, és hamuba ült. Azután kihirdették Ninivében… Öltsön zsákruhát ember és állat, kiáltsanak teljes erővel Istenhez, térjen meg mindenki a maga gonosz útjáról, és hagyjon fel erőszakos tetteivel!Ki tudja, talán felénk fordul és megszán az Isten, megfékezi izzó haragját, és nem veszünk el!

Érzékenység Isten Szava iránt Ezékiás története: „Így szól az ÚR: Rendelkezz házadról, mert meghalsz, nem maradsz életben! Ezékiás erre arcát a fal felé fordítva imádkozott az ÚRhoz, és ezt mondta: Ó, URam, ne feledkezz meg arról, hogy én híven és tiszta szívvel jártam a színed előtt, és azt tettem, amit jónak látsz! És Ezékiás keservesen sírt.”

Megkeményedés és érzékenyítés Nebukadneccár története: „Így szólt a király: Ez az a nagy Babilon, amelyet én építettem királyi székhellyé hatalmam teljében, fenségem dicsőítésére! Alighogy kimondta a király ezeket a szavakat, egy hang hallatszott az égből: Neked szól ez az üzenet, Nebukadneccar király! Elvesztetted királyságodat! Száműznek az emberek közül, a mezei vadak közt tanyázol, füvet eszel, mint az ökrök, és hét időszak múlik el fölötted, amíg el nem ismered, hogy az emberek királyságán a Felséges uralkodik, és annak adja, akinek akarja.

Érzékenyítés és megkeményedés Júdás története

Folyamatos érzékenység az Ige iránt Pál apostol: „Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall, még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam.” 2. Kor 12,6-7 

Isten leghatalmasabb szava JÉZUS KRISZTUS A Zsidókhoz írt levél üzenete

VEDD KOMOLYAN MERT NEM FOG MINDIG SZÓLNI! Isten szavának ideje van: MA A megtérés nem programozható. Nem akkor térünk meg amikor akarunk, hanem akkor amikor szólít: MA HA AZ Ő SZAVÁT HALLOD, NE KEMÉNYÍTSD MEG A SZÍVEDET!

Gondolatok kérdések a kiscsoportos beszélgetésekhez Isten Igéje sokféle zavaró adás között érkezik hozzánk. - Mik a te leggyakoribb zavaró adóid amik megkeményítik a szívedet? Hogyan tudnád ki iktatni és felszámolni ezeket? Isten sok dolgot használ arra, hogy érzékenyítsen az Ő szavára. - Mik azok az események amik által Isten most éppen téged érzékenyít? Pál apostolt a betegsége folyamatosan érzékenyítette és alázatban tartotta. Előbb azt kérte, hogy Isten vegye el később megértette, hogy ez egy kegyelmi állapot ami miatt folyamatosan Istentől függ. Van esetleg ilyen a te életedben is?