Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Beszámoló magyar nyelvből Szerző: Csiszár Virág Palics

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Beszámoló magyar nyelvből Szerző: Csiszár Virág Palics"— Előadás másolata:

1 Beszámoló magyar nyelvből Szerző: Csiszár Virág Palics 2017.11.08.
A világ teremtése Beszámoló magyar nyelvből Szerző: Csiszár Virág Palics

2 Bevezető A Föld és az ember teremtése a Bibliában van leírva
Mózes első könyve (más néven Genezis vagy Teremtés könyve), az első és a második fejezet Ezzel a történettel kezdődik a Biblia Isten a Teremtő Isten teremtette az eget, a Földet, a növényeket, az állatokat és az embert

3 Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet
Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. A föld puszta volt és üres, és sötétség volt a mélység felett, és Isten Lelke a vizek felett lebegett.

4 Isten szólt: „legyen világosság. ” És lett világosság
Isten szólt: „legyen világosság!” És lett világosság. Isten látta, hogy a világosság jó. Elválasztotta a világosságot a sötétségtől. A világosságot elnevezte nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának.

5 Újra szólt Isten: „legyen boltozat a vizek között, és vállassza el a vizeket a vizektől!” Úgy is lett. Isten elnevezte a boltozatot égnek.

6 Azt mondta ezután Isten: „Gyűljenek egy helyre a vizek, amelyek az ég alatt vannak, és tűnjék elő a száraz!” Úgy is lett. Isten elnevezte a szárazat földnek, az egybegyűlt vizeket pedig tengernek.

7 Majd azt mondta Isten: „Hajtson a föld füvet, amely zöldül és magot hoz, és gyümölcstermő fát, amely a földön faja szerint meghozza a gyümölcsét, belsejében maggal!” Úgy is lett.

8 Azt mondta ezután Isten: „Legyenek világítók az ég boltozatán
Azt mondta ezután Isten: „Legyenek világítók az ég boltozatán! Válasszák el a nappalt az éjszakától, ragyogjanak az égen, és világítsanak a földre!” Úgy is lett. MegalkoTta két nagy világítót, – a nagyobbat hogy uralkodjék a nappalon, a kisebBet pedig, hogy uralkodjék az éjszakán – és a csillagokat.

9 Azt mondta ezután Isten: „Hozzanak elő a vizek csúszó-mászó élőlényeket, és szárnyaljon szárnyas a föld felett, az ég alatt!” megteremtette tehát Isten mindazt az élő és nyüzsgő lényt, amelyet a vizek előhoztak, faja szerint, és minden szárnyast, faja szerint.

10 Ezután megáldotta őket: „szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a tenger vizeit, és sokasodjék a szárnyas a földön!”

11 Azt mondta ezután Isten: „Hozzon elő a föld élőlényt faja szerint: lábasjószágot, csúszómászót és szárazföldi vadat, faja szerint!” Úgy is lett. Megalkotta tehát Isten a szárazföld vadjait, a lábasjószágokat és a föld minden csúszómászóját.

12 Majd azt mondta Isten: „Alkossunk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra, hogy uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon és az egész földön!” Megteremtette tehát Isten az embert a maga képére, férfinak és nőnek. Megáldotta őket: „Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet! Íme nektek adtam mindent, ami él és mozog a földön, s amiben élő pára van.” Úgy is lett. És látta isten, hogy mindaz amit alkotott, nagyon jó volt.

13 A hetedik napra befejezte Isten a munkáját
A hetedik napra befejezte Isten a munkáját. Megáldotta és megszentelte a hetedik napot, mert azon nyugodott el minden munkájától, amelyet végezve teremtett Isten.

14


Letölteni ppt "Beszámoló magyar nyelvből Szerző: Csiszár Virág Palics"

Hasonló előadás


Google Hirdetések