Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia 2007. Augusztus 15.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A kiáltó világ.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Úton böjtben.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Jézus te vagy minden álmom
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Úton böjtben. A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz! A bajban lelkem társtalan – Krisztus, kegyelmezz! Segíts – segíts! Ne hagyj – ne hagyj!
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Most, hajnalban, minden szerdán, áhítat ???????!!!!!!!
Ballagók búcsúztató áhítata.
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
BB Biblia-kör.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
ISTEN hozott köztünk!.
JÓ REGGELT !.
Isten mondta.
Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét!
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Támadások kereszttüzében szolgálni
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
Isten vezetése Prédikáció szeptember 24.. Ígéretek Ézs 48,17 „Ezt mondja az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az ÚR, vagyok a te Istened,
1. A „teremtéstörténet(ek)” elbeszélése(i) a) Helye (helyük) a Bibliában: Ter (1 Móz) 1, 1 – 2, 25 (= első két fejezet). b) Keletkezése: - Viszonylag.
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Református istentisztelet
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Törvény alatti állapot:
Miért olyan fontos a hit?
Felszólító igék Máté evangéliumában
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
Magyar Adventista Világtalálkozó
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Kérdések az alkalom előtt:
Azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Isten
A teremtő és gondviselő Atya
B) A Megváltó Isten, Jézus Krisztus váltságműve
Isten lakhelye.
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Előadás másolata:

Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia 2007. Augusztus 15.

Mi a bűn? Valaki a bűnt cselekszi, az a törvénytelenséget is cselekszi; a bűn pedig a törvénytelenség. (1Jn 3:4, Károli) Aki bűnt cselekszik, törvényszegést követ el, mert a bűn törvényszegés. (Magyar Biblia Tanács)

Mi a bűn? A ki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekszik, bűne az annak. (Jakab 4:17) Mert minden, ami nem hitből származik, az bűn. (Rm 14:23)

Mi a bűn? És monda az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivelhogy nem hittetek nékem, hogy megdicsőítettetek volna engem Izráel fiainak szemei előtt: azért nem viszitek be e községet a földre, a melyet adtam nékik. (4Móz 20:12, Károli)

Mi a bűn? Akkor ezt mondta az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivel nem hittetek bennem, és nem tartottatok szentnek Izráel fiai előtt, nem vezethetitek be ezt a gyülekezetet arra a földre, amelyet nekik adok. (4Móz 20:12, Magyar Biblia Tanács)

Mi romlott el? ISTEN EMBERISÉG

ISTEN EMBERISÉG

A bűn hatása ISTEN ÉN MÁSOK

A bűn következményei 10 Amint meg van írva: „Nincsen igaz ember egy sem, 11 nincsen, aki értse, nincsen, aki keresse Istent. 12 Mind elhajlottak, valamennyien megromlottak, és nincsen, aki jót tegyen, nincs egyetlen egy sem.“ (Rm 3:10-12)

A bűn következményei 13 "Nyitott sír a torkuk, nyelvükkel ámítanak, kígyóméreg az ajkukon; 14 szájuk átokkal és keserűséggel van tele.15 Lábuk gyors a vérontásra, 16 romlás és nyomorúság jár a nyomukban, 17 és a békesség útját nem ismerik:18 Isten félelmével nem törődnek.” (Nincs isteni félelem az ő szemök előtt. Károli) (Rm 3:13-18)

A bűn következményei 21 Hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett. 22 Akik azt állították magukról, hogy bölcsek, azok bolonddá lettek, 23 és a halhatatlan Isten dicsőségét felcserélték emberek és madarak, négylábúak és csúszómászók képével. (Rm 1:21-23)

A bűn következményei 24 Ezért kiszolgáltatta őket az Isten szívük vágyai által a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák egymás testét. 25 Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen. (Rm 1:24-25)

A bűn következményei 26 Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket. (…)  28 És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik. (Rm 1:26.28)

A bűn eredménye 23 Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Rm 6:23)

Vallási modellek 1) Mivel az emberiség az által, hogy áthágták Isten előírásait megsértette Őt, ezért Isten nagyon haragszik ránk. Ezért Tennünk kell valamit, hogy csillapítsuk haragját, lecsendesítsük a dühét. Amikor eleget tesszük ennek az elvárásnak, Ő nem pusztít el, hanem újból áldásaiban részesít.

Vallási modellek 2) Mivel áthágtuk Isten előírásait így megbántva Őt, haragszik ránk. A törvény és az igazságszolgáltatás megköveteli, hogy Isten megbüntessen, sőt mi több azt is követeli, hogy örökre kínozzon minket. De mivel Isten segíteni akart rajtunk elküldte Fiát – Jézus Krisztust, aki magára vállalta a bűneink büntetését. Ily módon újra megáldhat minket.

Vallási modellek 3) Bűnt követtünk el, mert nem ismerjük Istent. Félre lettünk vezetve Sátán hazugságai által és elfordultunk az igaz Istentől. E tettünk következménye végzetes, ha magunkra lennék hagyva mindnyájan meghalnánk. De Isten kinyilatkoztatta az igazságot magáról és kormányzásáról. Jézus Krisztusban Isten bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy Ő nem olyan, amilyennek ellenségei bemutatták Őt. Ennek eredményeként egyesek közülünk, a lázadok közül, újra elkezdenek bízni benne. Isten megváltja mindazokat, akik Benne bíznak.