Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."— Előadás másolata:

1 János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa. A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

2 MI A BŰN?

3 Szeretnénk bebizonyítani, hogy:
1: Az emberek a legtöbb esetben a bűneik miatt vannak kárhoztatva, mintha valaki azért kerülne a pokolba, mert cigarettázik, lop, vagy hazudik. Azért kerül, mert nem hisz. Ha hinne, nem tenné ezeket a szennyes dolgokat. 2: A bűn minden korban az üzenet és a hírnök elutasítása volt, vagyis a HITETLENSÉG!

4 János Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Vígasztaló nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. És amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság és mi az ítélet. A bűn az, hogy nem hisznek énbennem; az igazság az, hogy én az Atyához megyek, és többé nem láttok engem; az ítélet pedig az, hogy e világ fejedelme megítéltetett."

5 A bűn = hitetlenség

6 A hitetlenség bűne Ha az Úr is úgy akarja, akkor a ma esti témám „A hitetlenség bűne” lenne. És igazából csak egy bűn van, és az a hitetlenség. Legtöbbször azt hisszük, hogy a bűn az az ivás, szerencsejátékok, vagy ha valaki házasságtörést követ el, de nem ez a bűn; ezek csak a hitetlenség megnyilvánulásai. A férfiak vagy a nők azért tesznek ilyeneket, mert nem hisznek az Úr Jézusban. Ha hinnének az Úr Jézusban, akkor nem tennének ilyen dolgokat. Ígyhát a bűn, amit mi bűnnek nevezünk, az a hitetlenség megnyilvánulása. És csak két szellem van, ami vezetheti az embert: és az vagy a hite vagy a hitetlensége. Ma este is mindnyájan vagy az egyik, vagy a másik szellem birtokában vagyunk.  

7 a bűn megnyilvánulásai:

8    Démonológia Ha csak tudnál venni egy szellemi szemüveget, és bele tudnál nézni vele a lelkedbe, és kételkednél, azon keresztül meglátnád, hogy néz az ki. És a legnagyobb ördög, és minden ördögök főnöke az a hitetlenség. Ez ott az egyetlen bűn. Nincs más bűn, csak a hitetlenség. Mindezek a kis erkölcsi dolgok: dohányzás, ivás, szerencsejátékok, házasságtörés ezek csak megnyilvánulások. Ezeket csak azért tesszük, mert nem hiszünk. A hitetlenség késztet arra, hogy megtedd mindezeket. Ha hívő volnál, akkor nem csinálnád. Ez így igaz. 15 Nos, ez ugyanúgy van, azt hiszem, mint a Lélek ajándékaival: a lélek ajándékai az nem a Szent Szellem, azok a Szent Szellem megnyilvánulásai. Értitek? A gyógyítás ajándéka, a nyelveken szólás, és mind ezek a dolgok csak megnyilvánulások; ezek gyümölcsök, amit a fa megterem. Értitek? A fa a lényeg: a Szent Lélek. És a Szent Lélek Isten, és Isten szeretet.

9 Két szellem: hitetlenség és hit

10 A bűn = hitetlenség az igében

11 – Kulcs az ajtóhoz 94 A Zsidó levél 12. fejezet mondja, „Látva, hogy a bizonyságoknak ilyen fellege vesz körül bennünket, tegyünk félre minden terhet, és a hitetlenséget, ami olyan könnyen szorongat meg minket.” Azt mondja, „bűn”, ami, a bűn a hitetlenség. Értitek? Csak egy bűn van, és az a hitetlenség. 95 És a bűn azt jelenti, „hogy eltéveszteni a céltáblát”. Úgy ahogy a pisztolylövésnél is el lehet téveszteni a célt, és akkor jobb, ha fogod a fegyvered, és megnézed, hogy mi a baj. Elvétetted a célt. Látod, gyere vissza és próbáld meg újra. Értitek? Azt jelenti, hogy meg kell fordulni, mert elvétetted a célt. Amikor keresztény akarsz lenni, és elmész egy felekezetbe, akkor elvétetted a célt. Ha keresztény akarsz lenni, és meghintenek vízzel az Atya, Fiú és Szentlélek nevében, akkor elvétetted a célt. Jobb, ha visszajössz. Különben nem a cél felé fogsz tartani. Szétszóródsz, úgy, ahogy a világ. Csak egy dolog tarthat tökéletesen egyensúlyban, és az a Szentírás, a Biblia, az Ige. Mert a menny és a föld elmúlnak, de Isten Igéje soha el nem múlik.    

12 Bűn= eltéveszteni a célt

13 A bűn = hitetlenség az óra üzenetében, vagyis abban a világosságban, amit isten a korodra küldött

14 János De az Atya is, aki elküldött engem, bizonyságot tett rólam. Az ő hangját nem hallottátok soha, arcát sem láttátok, és az igéje sincs meg bennetek maradandóan, mert abban, akit ő elküldött, nem hisztek. Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy azokban van az örök életetek: pedig azok rólam tesznek bizonyságot, és mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen.

15 63-1229M – Van Itt egy ember, aki fel tudja kapcsolni a villanyt
88 És nektek, emberek, akik hallgatjátok ezt szerte a világon, bárhol is legyetek. Valami nem stimmel a megtapasztalásotokkal, ha azt mondjátok, hogy tudjátok úgy Istent szeretni, hogy az Igéjét elutasítjátok. Van valami. Pont azt utasítjátok el, ami…Nem csoda, hogy a dolgok nem tudnak…, hogy a gyülekezet ilyen állapotban van, és nem történnek úgy dolgok, ahogyan Isten megígérte, ez azért van, mert még csak nem is fogadtad be az Igét, vagy nem jársz világosságban. A Biblia mondja, „Járjunk Világosságban, mert Ő a Világosságban van, és akkor a Jézus Krisztus, Isten fiának a vére megtisztít minket minden bűntől.” A bűn az „hitetlenség”. 89 Szóval, ha az óra Isten által adott világosságában járunk, akkor Isten veszi azt az Igét, ami az órára lett adva és igazolja Azt. Ugyan úgy, ahogy a Mózes I. 1:3-ban tette, azt mondta, „Legyen világosság,” és a világosság megjelent. Az Ő Igéje kiment, és világosság követte, és kitisztult a homály. És a sötétség az egyik sarokba ment, és a világosság felragyogott a másik oldalon. 90 Így teszi ma Isten. Elküldi az Igéjét erre az órára és a Szent Lélek jön, és megeleveníti az Igét. És a sötétség megy tovább a hitvallásokba és a felekezetekbe, de a Világosság ragyog, mert Isten Igéje igazolja, hogy az Ő Igéje igaz. Nos, nincs ebben semmi meseszerű, ez csak szellemi. Igen.

16 összefoglalás A hitetlenség egy szellem (egy hamis szellem, hamis kinyilatkoztatása. Valami mást hisztek, láttok istennek. Sátán mást mutat, elferdítve az Igét.) A hit a Szentlélek (A Szentlélek kinyilatkoztatása önmagáról, Ez Jézus, a Krisztus.) A hit látja, hogy e szavak  és a cselekedetek mögött Krisztus van, az Ige! A hitetlenség vakság. A biblia szerint ez a BŰN! Az úgynevezett bűnök (lopni, hazudni, házaságot törni), csak a hitetlenség következményei, tulajdonságai, megnyilvánulásai

17 összefoglalás Ezért mondtam nektek, hogy meghaltok bűneitekben: mert ha nem hiszitek, hogy Én Vagyok, meghaltok bűneitekben." (János 8.24) Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz! (Zsidó 13.8) Mert a bűn zsoldja a halál, Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róma 6.23)


Letölteni ppt "János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések