Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyar Adventista Világtalálkozó

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyar Adventista Világtalálkozó"— Előadás másolata:

1 Magyar Adventista Világtalálkozó
A radikális szeretet Daniel Duda Magyar Adventista Világtalálkozó Debrecen, augusztus 18.

2 Mt 1:18: Jézus Krisztus születése pedig így történt
Mt 1:18: Jézus Krisztus születése pedig így történt. Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek, de mielőtt egybekeltek volna, kitűnt, hogy áldott állapotban van JJózsef pedig az ő férje, mivelhogy igaz ember volt és nem akarta őt gyalázatba keverni, el akarta őt titkon bocsátani.

3 József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert ami benne fogantatott, a Szent Lélektől van az. Szül pedig fiat és nevezd annak nevét Jézusnak mert Ő szabaítja meg az az ő népét annak bűneiből (Mt 1:18-22) CADIK – igaz

4 Akkor vigyék ki a leányt az ő atyjának háza elé, és az ő városának emberei kövezzék meg kővel, hogy meghaljon, mert gyalázatosságot cselekedett Izraelben, paráználkodván az ő atyjának házánál. Így tisztítsd ki közüled a gonoszt. (5 Móz 2:21)

5 “Igaz ember lévén el akart nem akart botrányt.”
Az Új Testamentum egyik tudósa, Donald Hagner azt mondja, hogy a szakasz legjobb fordítása a következő: Habár igaz ember volt (annak ellenére, hogy ő Cadik volt), nem akart botrányt.

6 Avagy nem ez-é …, Máriának a fia?
(Márk 6:3) Mester ez az asszony tetten kapatott mint házasságtörő (János 8:4) A törvényben pedig megparancsolta nekünk Mózes, hogy az ilyenek köveztessenek meg, te azért mit mondasz? (János 8:5)

7 Jól van ti Cadikim. Aki közületek nem bűnös az vesse rá az első követ
Jól van ti Cadikim. Aki közületek nem bűnös az vesse rá az első követ. (János 8:7) Akkor tudhatod, hogy te formáltad az Istenképedet a saját ízlésedre, mikor kiderül, hogy a te Istened gyűlöli azokat az embereket akiket te is gyűlölsz. (Ann LaMotte)

8 Mert mondom nektek, hogyha a ti igazságotok nem több a az írástudók és a farizeusok igazságánál (cadik-jánál) semmiképpen sem mehettek be a mennyeknek országába (Máté 5:20)


Letölteni ppt "Magyar Adventista Világtalálkozó"

Hasonló előadás


Google Hirdetések