Downstream Power Back Off (DPBO)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
T ű zvédelmi M ű szaki Irányelv Fire Protection Technical Guideline Azonosító: TvMI 6.1: Beépített t ű zoltó berendezések tervezése, telepítése.
Advertisements

A felhasználói interfész A felhasználói interfész az a felület, amellyel a szoftver az ember felé „fordul”; amellyel a felhasználó nap mint nap találkozik.
Környezetszennyezés A mai emberek felelőtlenek. Szennyezik a levegőt, folyókat. Ezért napjainkba sok ezer ember hal meg környezet szennyezéstől.
KIÜRÍTÉS. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK A kiürítésre számításba vett útvonalon körforgó, toló, billenő és emelkedő zsalus rendszerű, valamint csak fotocella elven.
TÖMÖRÍTÉS. Fogalma A tömörítés egy olyan eljárás, amelynek segítségével egy fájlból egy kisebb fájl állítható elő. A tömörítési arány függ a fájl típusától,
Solymosy József Bonifácz Egészségfejlesztési Osztályvezető NEFI Budapest, szeptember 29. Egészségfejlesztés az iskolai színtér vonatkozásában.
Hullámmozgás. Hullámmozgás  A lazán felfüggesztett gumiszalagra merőlegesen ráütünk, akkor a gumiszalag megütött része rezgőmozgást végez.
Frekvencia. Különböző frekvenciájú szinusz hullámok a lentebbiek magasabb frekvenciájúak.
CÉLCÉLCSOPORT  Egészségügyi szakmai tájékoztatás és betegtájékoztatás, az egészséges életvitelhez szükséges információk szolgáltatása, publikálása, áttekint-
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
AZ INFORMATIKA LOGIKAI ALAPJAI INCK401 Előadó: Dr. Mihálydeák Tamás Sándor Gyakorlatvezető: Kovács Zita 2016/2017. I. félév Tudnivalók.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
© Gács Iván (BME) 1/26 Energia és környezet NO x keletkezés és kibocsátás.
Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben Konferencia és kiállítás november 9. Nagy létesítmények használati melegvíz készítő napkollektoros rendszereinek.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Internet tudományos használata
A szakiskolák aktuális problémái
Előadó: Kajdocsi László
vizuális megismerés – vizuális „nyelv” vizuális kultúra
DIGITÁLIS VÁSÁRLÁSOK, GENERÁCIÓS KÜLÖNBSÉGEK
Számítógépek jellemzői, ügyfél - kiszolgálók jellemzői, számítógépházak, tápegységek elnevezései, funkciói, főbb jellemzői Elmélet 1.
Térkép készítése adataiból
Merre tovább magyar mezőgazdaság?
Vezetékes átviteli közegek
Frekvencia függvényében változó jellemzők mérése
Downstream Power Back Off (DPBO)
Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium
Az Internet megismerése
Számítógépes hálózati alapismeretek - vázlat
9. rész. Egészséges táplálkozás 9.2. Ideális testsúly

Lineáris függvények.
A KINOVEA mozgáselemző rendszer használata
Az integrált áramkörök (IC-k) típusai és tervezése
Kockázat és megbízhatóság
Downstream Power Back Off (DPBO)
Rendszerező összefoglalás
A mozgási elektromágneses indukció
Munka és Energia Műszaki fizika alapjai Dr. Giczi Ferenc
VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK
Adatbázis-kezelés (PL/SQL)
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Az ELQ 30A+ automatikus xDSL mérési sorozatai
Downstream Power Back Off (DPBO)
Business Mathematics
Munkanélküliség.
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Hosszúidejű Spektrogram mérés az ELQ 35 - el
Hosszúidejű Spektrogram mérés az ET 92 - vel
Környezeti Kontrolling
A Vezetői munka értékelése a szülők szemével
műszaki osztályvezető
Magyar Könyvvizsgálói Kamara XVIII. Országos Konferenciája II
Az ELQ 30A+ automatikus hangfrekvenciás mérései
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
VERSENY és SZOLIDARITÁS a gyógyításban
Hosszúidejű Spektrogram mérés az ELQ 30A+ - al
Upstream Power Back Off (UPBO)
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Matematika II. 5. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2015/2016. tanév
SQL jogosultság-kezelés
Munkagazdaságtani feladatok
Lorenz-görbe dr. Jeney László egyetemi adjunktus
Iskolai szociális segítő
A tudáspiacok.
Szöveges adatok tárolása
2018. március Budapest Kongresszusi Központ
Hagyományos megjelenítés
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

Downstream Power Back Off (DPBO) A probléma: Az internet kapcsolat leállása vegyes hálózatnál. Vegyes hálózatoknál az előfizetők egy része közvetlenül a központi DSLAM-hez kapcsolódik míg mások a helyi elosztó szekrényekbe levőkhöz. Komoly üzemzavarokhoz vezethet, ha a helyi DSLAM nagy adási szinttel dolgozik mert ez esetben a találkozási ponton komoly szintkülönbség léphet fel a központi és a helyi DSLAM-hez csatlakozó vonalak között. Kis szint Üzemzavar Központ Központ oldali kábel Helyi kábel Elosztó FEXT Nagy szint Találkozási pont A megoldás: Adási szint csökkentés az elosztó dobozban lévő helyi DSLAM-nél. Az általánosan elfogadott, a közvetlenül központhoz csatlakozó előfizetők védelmét szolgáló, eljárás a „spektrum alakítás” más szóval DPBO (Downstream Power Back Off) ELEKTR NIKA

Exchange Side Electric Length (ESEL) A szintcsökkentés (DPBO) mértéke a központ oldali kábel „elektromos hosszától” és a frekvenciától függ. Elektromos hossz = csillapítás 1 MHz-en. Ez esetben az angol fordításból származó ESEL (Exchange Side Electric Length) nevet használják. Magyar fordítása: központ oldali elektromos hossz. A következő ábrák a spektrumformálás hatásait mutatják különböző ESEL értékek esetén. Teljes szint Frekvencia Frekvencia Frekvencia Frekvencia Frekvencia Egy bizonyos frekvencia fölött nincs szintcsökkentés. Mi az oka? Hosszú előfizetői kábelek esetén a használható frekvencia tartomány korlátozott a közvetlenül központhoz csatlakozó előfizetők részére, mert a még használható maximális frekvencia (MUF) fölött a vételi szint, a még használható minimális szint (MUS) alá csökken. A még használható maximális frekvencia (MUF) fölötti frekvenciákat a központ nem használja és ezért ebben a tartományban nincs szükség szintcsökkentésre. Ezúton nagyobb adatátviteli sebesség érhető el a helyi DSLAM-hoz kapcsolt előfizetőknél a közvetlenül központhoz csatlakozó előfizetők zavarása nélkül. ELEKTR NIKA

Az ELQ 30 Kitűnő DPBO eszközöket kínál Helyi kábelek minősítése DPBO alkalmazása esetén. A maximálisan elérhető adatátviteli sebesség a következőktől függ: ■ ESEL (Mivel a PSD maszk az ESEL függvénye) ■ A helyi kábel csillapítása Az ELQ 30, ESEL, MUS és sebesség függő tolerancia sémákat kínál valamennyi ITU-T által specifikált ADSL és VDSL rendszerhez. A DSLAM programozáshoz szükséges ESEL mérés. Az ITU-T ajánlások szerint az ESEL értékét mérni kell egész 120 dB ig. A zajok miatt, a hagyományos csillapítás mérési eljárások nem használhatók 80 dB fölött. ELQ 30, speciális, 120 dB-ig használható ESEL mérési eljárásokat kínál ELEKTR NIKA

Köszönjük a figyelmet !