Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A nevelési tanácsadók szerepe a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének tartós és súlyos organikus okra vissza nem vezethető rendellenessége.
Advertisements

Új feladatok, új szakemberek, megújult intézmény a járás területén
Korai fejlesztés a bölcsődénkben
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
A Nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény
Peőcz Veronika Béki Andrea
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Az együttműködés színterei a segítő pedagógus szemszögéből
A FEJLESZTŐ PEDAGÓGIA SZEREPE AZ ÓVODÁBAN
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
SNI együttnevelés törvényi szabályozása és intézményi gyakorlata 2012
Csillag Ferenc MFPI közoktatási szakértő
A tanulók foglalkoztatását áthatja:
A Logopédiai Szakszolgálat működése 2010
Méltányossági elvek a közoktatásban
Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség, sajátos nevelési igény
A MAGYAR VÖRÖSKERESZT BÁZISISKOLÁJA SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA.
Intézményegységünk működésének törvényi szabályozói:
Bódor Andrea BAZ Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
A nevelési tanácsadás aktuális szakmai kérdései Martonné Tamás Márta Dr. Szvatkó Anna
ORSZÁGOS PEDAGÓGIAI SZAKMAI NAPOK
Pedagógiai szakszolgálat
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
"Legyen az esély egyenlő ..."
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
Törvények, feladatok, vizsgálatok, szakvélemények,
Óvodai és iskolai szűrő vizsgálatok
Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók ellátása a jogszabályi előírások alapján Ammerné Nagymihály Emília közoktatási szakértő.
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
A fejlesztőpedagógus szerepe a Családok Átmeneti Otthonában
A NEVELÉSI TANÁCSADÓ SZAKVÉLEMÉNYE KIRÁLY GABRIELLA KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUS, GYÓGYPEDAGÓGUS készült az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával.
Készítette: Gellénné dr. Nagy Valéria igazgató
Munkamegosztás és együttműködés Iskolapszichológia a nevelési tanácsadó ellátó rendszerében Horváth Ágnes Klinikai szakpszichológus Zuglói Nevelési Tanácsadó.
Az óvoda-, és iskolapszichológia szakmai feladatkörei
Iskolapszichológia a Nevelési tanácsadóban
NEVELÉSI TANÁCSADÓ munkatársai.
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
RMÁI Kazinczy Ferenc Tagiskola Kincsesbánya, Iskola u. 1.
Integráló iskolák a közoktatásban
SNI gyerekek az iskolában (1.) A sajátos nevelési igény
Pedagógiai munka a Nevelési Tanácsadóban
Információs nap szeptember 8..
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Befogadás-elbocsátás SZMM Zalaegerszegi Gyermekotthona.
A kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozásának pedagógiai szakszolgálati feladata BMPSZ Pécsi Tagintézménye Berta Zita.
A KORAI FEJLESZTÉS LEHETŐSÉGE A DUNAÚJVÁROSI JÁRÁSBAN
Új feladatok, új szakemberek, megújult intézmény a járás területén
Működését meghatározó törvények,rendeletek évi CXC törvény a nemzeti köznevelésről -15/2013-as EMMI rendelet a szakszolgálati intézmények működéséről.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Farkasné Egyed Zsuzsanna. Fejlesztő nevelés színterei évi CXC. Törvény a nemzeti köznevelésről 5. § (1) A köznevelési intézményekben folyó pedagógiai.
A korai felismerés és a státuszdiagnózis jelentősége és konzekvenciái a nyelv- és beszédfejlődési zavarral küzdő gyermekek logopédiai terápiájában Konzulens:
II. Kerületi PSZSZ Honfiné Nagy Andrea Gál Nóra
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
az újszászi Telephely bemutatása
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Tagintézménye
Készítette: Tóthné Babó Szilvia
JÁRÁSI SZAKÉRTŐI BIZOTTSÁG
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Ágazatközi együttműködés
Szolnoki Tagintézmény
Pedagógiai Szakszolgálatok „Szakszolgálatok a köznevelésben”
Közoktatási alapismeretek
VÁLTOZÁSOK címszavakban.
Tájékoztató a logopédiai ellátás változásairól
A tanulók foglalkoztatását áthatja:
Új környezet Új emberek
Előadás másolata:

Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben Szakszolgálati Szakmai nap 2016.november 22. Zsidóné Kádár Terézia mb. tagintézmény igazgató .

“Kezdd a szükségessel, folytasd a lehetségessel, és rövidesen a lehetetlent is megteszed.” /Assisi Szent Ferenc/

Munkatársaink Zsidóné Kádár Terézia - gyógypedagógus Vincze Zsuzsanna – pszichológus Tóthné Babó Szilvia - fejlesztőpedagógus Nagy Szabina – szakszolgálati titkár Tóth Ildikó – oktatási asszisztens Megbízási szerződéssel foglalkoztatottak: Dr Tölgyvári Béláné – logopédus Ecsekiné Moldvai Julianna – nyelv- és beszédfejlesztő Magyarné Erdei Márta – nyelv- és beszédfejlesztő Sághy Judit - gyógytestnevelő

Ellátási körzetünk Kunhegyes járás 6 települése: Abádszalók Kunhegyes Tiszabura Tiszagyenda Tiszaroff Tomajmonostora

Ellátott szakszolgálati feladataink gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás logopédiai ellátás kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók ellátása gyógytestnevelés

Korai fejlesztés, oktatás és gondozás A korai fejlesztés és gondozás tevékenységei: - komplex gyógypedagógiai fejlesztés, tanácsadás, a társas, a kommunikációs és nyelvi készségek fejlesztése, - mozgásfejlesztés és a pszichológiai segítségnyújtás. Megkezdésére a szakértői bizottság tesz javaslatot. Ha a gyermek harmadik életévét betöltötte, akkor vehet részt korai fejlesztésben és gondozásban, ha a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján nem kapcsolódhat be az óvodai nevelésbe.

Szakértői bizottsági tevékenység A tankerületi szakértői bizottság feladata: a harmadik életévüket betöltött gyermek, tanuló teljes körű pszichológiai, pedagógiai-gyógypedagógiai vizsgálata, b) a beilleszkedési, a tanulási, a magatartási nehézség megállapítása vagy kizárása és az ehhez kapcsolódó felülvizsgálatok elvégzése, c) a gyermek iskolába lépéshez szükséges fejlettségének megállapítása.

Nevelési tanácsadás az Intézménynél jelentkező gyermek, tanuló esetében: a jelentkező nyilvántartásba vétele, a szülővel az első problémafeltáró beszélgetés lebonyolítása, a gyermek, a tanuló adaptív viselkedésének, szociális érettségének felmérése, tanácsadásban részesítés vagy a szakszolgálati ellátásba vétel szükségességének meghatározása.

Nevelési tanácsadás az Intézmény nevelési tanácsadás feladatának keretében ellátásban részesülők esetében: segítség nyújtása a gyermek családi és óvodai neveléséhez, a tanuló iskolai neveléséhez és oktatásához,

Logopédiai ellátás A logopédiai ellátás feladata: a beszédindítás, a hang- beszéd- és nyelvfejlődési elmaradás, a beszédhibák és a nyelvi-kommunikációs zavarok javítása, a diszlexia, a diszgráfia, a diszkalkulia kialakulásának megelőzése a beszéd technikai és tartalmi fejlesztését szolgáló logopédiai terápiás foglalkozáson.

Ellátást végző szakemberek Dr. Tölgyvári Béláné Kunhegyes város óvodái  23 ellátott gyerek Ecsekiné Moldvai Julianna Tiszabura óvoda  51 ellátott gyerek Magyarné Erdei Márta Tiszaroff  10 ellátott gyerek - Tiszagyenda  12 ellátott gyerek

A kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása A tehetséges gyermekek, tanulók gondozása keretében az Intézmény feladata: korai tehetség-felismerés, tehetségazonosítás, amelynek során a tehetség életkori megjelenését figyelembe kell venni,  a tehetséges gyermek személyiségfejlődésének támogatása, szükség esetén további megsegítésre irányítás,

A kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása önismereti csoport szervezése és vezetése a tehetséges gyermekek részére,  tanácsadás, támogatás a szülőnek, konzultáció a pedagógus részére, közös tehetség-tanácsadási fórum szervezése, speciális tehetségprogramban való részvételre javaslat adása.

Gyógytestnevelés Ellátást végző szakember: Sághy Judit A gyógytestnevelés feladata a gyermek, a tanuló speciális egészségügyi célú testnevelési foglalkoztatása, ha az iskolaorvosi vagy szakorvosi vizsgálat gyógytestnevelésre utalja. Ellátást végző szakember: Sághy Judit - Tomajmonostora  16 tanuló

A tagintézmény feladatellátása a 2015-2016-os tanévben TERÁPIÁS ELLÁTÁS Logopédia ellátás: 40 fő Nevelési tanácsadás: pszichológia: 46 fő; fejlesztőpedagógia:89 fő VIZSGÁLATOK Beiskolázást megelőző vizsgálat: 25 fő Komplex pszichológiai-pedagógiai vizsgálat: 58 Felülvizsgálat: 46 Összesen: 129 fő - Nyári táborokban való aktív feladatvállalás

Köszönöm a figyelmet!