Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet"— Előadás másolata:

1 Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Cegléd, január 19. Cegléd, Malom tér 3.

2 Munkaközösség neve: Tehetséggondozó koordinátori munkaközösség
Munkaközösség vezetője: Lászlóné Rozsnyai Henriett A munkaközösség legfontosabb eredményei a 2014/2015 tanévben: Törvényi szabályozás és tehetséggondozás koordinátori protokoll átbeszélése. A szakszolgálat feladatai, a különböző végzettségű szakemberek kompetenciája. 15 órás érzékenyítő tréning a koordinátoroknak (a MATEHETSZ szervezésében). Közös cím létrehozása az információk megosztása céljából.

3 A munkaközösség legfontosabb eredményei a 2015/2016 tanévben:
MATEHETSZ szakembereinek előadása: Polonkai Mária - az alakulóban lévő tutor hálózatról tartott tájékoztatót Szántó Judit a tehetségpont akkreditáció menetéről tartott tájékoztatót A tehetségpont akkreditációt ismertető képzésen való részvétel – erről ismertető készítése a kollégáknak. Az cím helyett levelező lista létrehozása – könnyebben kezelhető. Tehetség műhely szervezése - tematikája: Tehetség-tanácsadás menete és lehetőségei a koordinátor munkájában A műhelyt vezette: Bácsné Trefil Edina

4 A munkaközösség legfontosabb célkitűzései a 2016/2017 első félévében:
Egy tájékoztató jellegű plakát készítése a tehetség koordinátor munkájáról (ami akár a PMPSZ honlapjára is felkerülhet). Óvodai tehetséggondozás lehetőségei. A szakfeladat lehetőségeinek ismertetése a tagintézmény vezetők részére – Szentendrei tagintézmény jó gyakorlata. Kíváncsi láda beszerzése. Szakmai kapcsolatépítés a FPSZ koordinátoraival – közös értekezlet márciusban.

5 munkaközösség legfontosabb eredményei a 2016/2017 első félévében:
Kíváncsi láda képzés megszervezése és az azon való részvétel (majdnem az összes tagintézmény képviseltette magát). A plakát kidolgozása elkezdődött.

6 A munkaközösség legfontosabb nehézségei az elmúlt két és fél évben:
A szakfeladat tevékenységeinek kiforratlansága. Milyen tartalommal töltsük meg? Alacsony óraszám.

7 A munkaközösség legfontosabb kérdései:
Mi fér a rendelkezésre álló óraszámba? Munkaközösségi értekezletre való eljutás. Rugalmasság kérdése. Telefon-, és autó használat. Minimális költségvetéssel rendelkezhetne-e a munkaközösség?

8 A mi szakterületünkön nem történt jogszabályi változás.
A munkaközösség szakmai területén bevezetett jogszabályi változások február 26.-tól (15/2013. EMMI rendelet) – február 04-ig. A mi szakterületünkön nem történt jogszabályi változás. 30. § (1) Az Nkt. 18. § (2) bekezdés j) pontja szerinti, a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása keretében az Intézmény feladata: a) korai tehetség-felismerés, tehetségazonosítás, amelynek során a tehetség életkori megjelenését figyelembe kell venni, b) a tehetséges gyermek személyiségfejlődésének támogatása, szükség esetén további megsegítésre irányítás, c) önismereti csoport szervezése és vezetése a tehetséges gyermekek részére, d) tanácsadás, támogatás a szülőnek, e) konzultáció a pedagógus részére, f) közös tehetség-tanácsadási fórum szervezése, g) speciális tehetségprogramban való részvételre javaslat adása, h) a tehetségazonosítás, a tehetséggondozás feladatát ellátó pszichológus szakmai kapcsolatot tart a feladatellátási körzetében működő tehetségfejlesztő programok vezetőivel és az iskolapszichológussal, óvodapszichológussal, i) javaslatot tesz a tanuló számára a tehetségprogramba történő bekapcsolódásra, j) kimeneti mérések elvégzése, k) tehetségfejlesztő műhelyek vezetői számára konzultációs lehetőség biztosítása, melyet a tehetséggondozó koordinátor lát el. (2) A tehetséggondozó koordinátor a) kapcsolatot tart a nevelési-oktatási intézmények iskolapszichológusaival, óvodapszichológusaival, b) kapcsolatot tart a Nemzeti Tehetségponttal, c) ismeri, figyelemmel kíséri a Nemzeti Tehetségügyi Adatbázist, d) ismeri, figyelemmel kíséri a Nemzeti Tehetség Program pályázati kiírásait, e)65 kapcsolatot tart a Nemzeti Tehetségfejlesztési Központtal.

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések