Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

az újszászi Telephely bemutatása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "az újszászi Telephely bemutatása"— Előadás másolata:

1 az újszászi Telephely bemutatása
Igazgatótanácsi ülés Szolnok, november 7. Bogdán Evelin, telephelyvezető

2 Munkatársak: Bogdán Evelin logopédus
Korpásné Bakos Valéria fejlesztőpedagógus Kovács Orsolya gyógypedagógus Magyarné Kovács Ildikó pszichológus Seller Gabriella gyógypedagógus Szabó Katalin logopédus Zana Ágnes szakszolgálati titkár részmunkaidős gyógytestnevelők: Joó Zoltánné, Sándor Judit, Tóth Gábor

3 Ellátási körzetünk Újszász Zagyvarékas Szászberek

4 Legfontosabb általános célkitűzéseink: Egyéni bánásmód, az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés biztosítása. Nyugodt, kiegyensúlyozott, kiszámítható működés. A szakmai felelősség, a szolgáltató jelleg, a gyermek- és családközpontú szemlélet képviselete. A közösség összetartó erejének megszilárdítása.

5 Hogyan ne! – Hogyan lehetne másképp is?!
„Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezdd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt.” (Antoine de Saint-Exupéry)

6 A 2015/16-os tanév programjai, eredményei
2015. november 06. – Szakszolgálati Szakmai Nap A korai fejlesztés feladatellátás gyakorlatának kialakítása Közös tanulást, belső tudásmegosztást és együttgondolkodást segítő kommunikációs gyakorlatok, játékok beépítése a teamekbe Iskolaérettségi vizsgálati eljárás kipróbálása, közös felülvizsgálata, saját változat kialakítása Bemutató foglalkozás a Korai Fejlesztés Munkaközösség tagjai és az érdeklődők számára, a munkaközösség vendégül látása Családi hét rendezvényei június Ünnepi csapatépítő programok: adventi délután; nőnapi bowling; pedagógusnap - évzárás

7 És ami ebben a tanévben történt …
Szól-e? tanfolyamon vett részt Szabó Katalin az Éves beiskolázási terv alapján augusztus 25-én Logopédiai szűrés keretében kipróbáltuk a Szól-e? eljárást Intézményi szintű szakmai fejlődést segítő programként helyet biztosítottunk szeptember 29-én a Fonológiai Tudatosság Teszt felvétele és a NILD Tanulási Terápia alapszintű nyelvi technikák képzéseinek, Szabó Katalin és Bogdán Evelin önköltségen vett részt a képzésen.

8 És ami ebben a tanévben történt …
Szakmai kapcsolataink erősítésére az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános iskolában tervezett programként minden kolléga részvételével megvalósítottuk a szakszolgálati feladatok, kompetenciakörök tisztázását, a szakértői vélemények tartalmának értelmezését, megismertetését szolgáló szakmai műhely első összejövetelét október 17-én. Szakmai teamek: – A kiemelten tehetséges tanulók gondozásának protokollja, Magyarné Kovács Ildikó összefoglalója; – Módszerek a korai fejlesztésben, a komplex fejlesztés eljárásai, Kovács Orsolya ismertetője

9 ami a közeljövőben vár ránk …
A Közalkalmazotti Tanács ülésének biztosítunk helyet, vendégül látjuk a tagokat november 11-én Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános iskolában a második szakmai műhely összejövetele a szakértői vélemények javaslatainak értelmezéséről és a fejlesztési tervek tartalmáról november 28-án. Szakszolgálati kitekintő: szakosított tagintézmény, tagintézményi telephely látogatása, tapasztalatszerzés – a BKMPSz Kecskeméti Tagintézményének meglátogatása november 29-én (szakszolgálati feladataik: logopédiai tevékenység, korai fejlesztés) A Mesezene módszer alkalmazásának lehetőségei a logopédiai terápiában, a módszer szimultán alkalmazásának lehetőségei – Ványi Ágnes és Szűcs Antal Mór módszeralkotói ismertetője a betű- és olvasástanítást alapozó képességfejlesztő modulokról december 10-én intézményi rendezvényként.

10 „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.”
(Wass Albert) - első közös elismerésünk egy hálás szülőtől

11 A Logopédia éve az Újszászi Telephelyen
Szól-e? tanfolyamon való részvétel augusztus 25-én. FT és Nild képzések szeptember 23-án. Megyei intézményi szintű szakmai fejlődést segítő programként helyszínt biztosítunk és megszervezzük a Mesezene módszer alkalmazásának lehetőségei a logopédiai terápiában, a módszer szimultán alkalmazásának lehetőségei – Ványi Ágnes és Szűcs Antal Mór módszeralkotói bemutatóját (2 x 45 perces foglalkozás és foglalkozásmegbeszélés formájában) a betű- és olvasástanítást alapozó képességfejlesztő modulokról december 10-én.

12 A Logopédia éve az Újszászi Telephelyen
A mozgásterápia és a beszédterápia kapcsolódási pontjai - az Újszászi Telephely dolgozóinak sajátélményű tapasztalatszerzése alapozó terápiás ismeretekből Nagyfejeőné Gyöngy Judit vezetésével február 17-én. Közös szakmai program a Szolnoki Tagintézménnyel – április 7-én szeretnénk egy workshop keretében megosztani egymással saját – egyéni- innovációinkat. A félnapos workshop ehhez nyújt segítséget a Tagintézményben és Telephelyen dolgozó logopédusok számára. A pszichológus és a logopédus szakmai munkájának kapcsolódási pontja – a dadogás terápiája. Részvétel a Nevelés Tanácsadás Munkaközösség szervezésében megvalósuló programban 2017 májusában.

13 „Az életben az ember elkötelezi magát, és ezzel saját portréját rajzolja.”
(Jean-Paul Sartre)

14 Köszönöm a figyelmet! 30/


Letölteni ppt "az újszászi Telephely bemutatása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések