Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Advertisements

Elektronikus levelezés
Elektronikus levelezés [webmail]
Az Internet adta lehetőségek
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Használata Készítette: Medve Tamás.
Elektronikus levelezés
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Levelező program beállítása webmail-hez
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
Elektronikus levelezés
Körlevél készítése.
küldés.
NETIKETT.
Windows alapok Fájlkezelés.
A Tudásközpont levelezőrendszerének rövid bemutatása
Elektronikus levelezés
Elektronikus levelezés
Hálózatkezelés, Internet 9. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Outlook 2003 Második rész.
Outlook 2003 Első rész.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Levelezés Készítette: Kós Réka.
Regisztráció Katt a meghívólevélben lévő linkre!
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
Internet, Elektronikus levelezés
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Az NVU webszerkesztő program
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Mappa- és fájlműveletek
Élet az Interneten.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Bevezetés. Alapok: szövegszerkesztő alkalmazás (Word) megnyitása: Start gomb  Minden program  Microsoft Office  Microsoft Office Word 2007 szövegszerkesztő.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Szakdolgozatok kezelése a MIDRA adatbázisban. 1. lépés Feltöltés Az elkészült, végleges szakdolgozatot a szerző, vagy megbízottja feltölti a MIDRA adatbázisba.
Információ és kommunikáció Elektronikus levelezés.
Csoportmunkát támogató szoftverek
Információ és kommunikáció
SZÖVEGSZERKESZTÉS I. 5. osztály.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Számítógépes ismeretek
Internet, Elektronikus levelezés
Beérkezett üzenetek Rendszerezett A mappa tisztítása
Szöveg beírásához kattintson ide Elektronikus levelezés BEADTA: SZABÓNÉ FALUHELYI RENÁTA
Internet és kommunikáció
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Informatika Oktató: Katona Péter.
50 időt megtakarító Outlook-billentyűparancs
Előadás másolata:

Gyakorlat

postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap részei!

Üzenetek küldése: 1. Hozzunk létre új üzenetet! - Szövege: „Szia! Ez az új címem!” Aláírás 2. Adjunk a levélnek találó és tömör témát! 3. Küldjük át a címemre: 4. Küldjük át ezt a levelet még 3 embernek másolatban és nekem titkos másolatban!

Szövegbevitel: Nyissuk meg a Kuba leírása nevű fájlt, és a szövegét másoljuk egy üres levélbe! (Ctrl+C, Ctrl+V) Csatoljuk a levélhez a Street_in_Havanna című képet! Távolítsuk el ezt a mellékletet! Csatoljuk újra! Mentsük el piszkozatként a levelet! Nyissuk meg újra a levelet, és ellenőrizzük a helyesírást! Javítsuk a hibákat!

Válasz, továbbítás: Nyissuk meg a Külföldi nagy könyvtárak tárgyú levelünket (Beérkező levelek)! Írjunk rá választ, és küldjük el úgy, hogy az eredeti üzenet is benne legyen! Írjunk rá választ, és küldjük el úgy, hogy az eredeti üzenet ne legyen benne! Továbbítsuk az üzenetet 3 embernek!

Mellékletek: Nyissuk meg a Kiterjesztések tárgyú üzenetet! Mentsük a Kiterjesztések nevű mellékletet a tananyagok mappába! Nézzük meg a nyomtatási képet! Más levelezőkben van lehetőség a bejövő üzenetkehez egyéb mezőket is felvenni! Ld. Mozilla Thunderbird Jelöljük meg az üzenetet piros felkiáltójellel! Jelöljük olvasatlannak a Kiterjesztések tárgyú üzenetet!

Eszközök: Általános beállítások! Új címke létrehozása! Hozzuk létre a tanulmányok címkét! - Beállítások/ Címkék/ Új címke Szűrő létrehozása! - Beállítások/ Szűrők /Új szűrő Google Dokumentumok Google Naptár Teendők

Üzenetek kezelése: Keressük meg a Külföldi nagy könyvtárak tárgyú üzenetet! Keressük meg a mai leveleinket! (A kereső mező melletti Keresési opciók megjelenítése funkcióval!) Töröljük a Kiterjesztések témájú levelet! Lássuk el a Kiterjesztések témájú (előzőleg törölt) levelet a tanulmányok címkével! (Kuka /Áthelyezés ide) Ürítsük ki a Kukát!

Címjegyzék/Címtár: Vegyünk fel 3 embert a Címtárunkba! Töröljünk egy embert a Címtárunkból! A legtöbb levelező már egy használat után is megjegyzi a címeket! Később ezeket már csak szerkeszteni kell! Hozzuk létre a Csoporttársak csoportot a Címtárunkba!

Biztonság: Kéretlen/tisztességtelen levelek: - = spam - minden olyan elektronikus levél, amelyet a címzett nem kért kifejezetten. (Természetesen kivétel az ismerősünktől kapott levél.) - Általában reklámokat tartalmaz, vagy az adatainkat szeretnék megtudni.

Biztonság: Alapszabályok: - Ne nyissunk meg ismeretlentől jövő t vagy annak mellékletét! - Ne adjuk ki személyes v. bankkártyaadatainkat e- mailben senkinek! (Ismerősnek se!) - Ne küldjünk tovább feleslegesen leveleket!

Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségek: Telefon: (06-1) /5150