Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás."— Előadás másolata:

1 Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás a távoli géphez könyvtár váltás az aktuális könyvtár kilistázása állományok letöltése az aktuális könyvtárból állományok feltöltése az aktuális könyvtárba kapcsolat bontása Ezeken kívül gyakran támogatják bináris és az ASCII (szöveges) átviteli módok közötti választás lehetőségét. A szöveges átvitel során a rendszer elvégzi az eltérõ operációs rendszerek közötti konvertálást.

2 Az FTP kétféleképpen használható: 1.ha a távoli gépre is van hozzáférési jogosultságunk (felhasználói név és jelszó), 2.ha nincs ugyan, de nyilvánosan elérhető fájlokat szeretnénk az ún. anonymous-szerverekről letölteni. Ez utóbbi használat az elterjedtebb, mivel a hálózaton gigabájtok ezreit archiválják és kínálják ingyenesen ezen a módon. 3. A Web-böngészők mára magukba integrálták az FTP szolgáltatást, így elég a címsorba beírni a fenti FTP szerver nevét pl. (ftp://ftp.symantec.com), és a Web-böngésző letölti a nyilvános könyvtárak listáját.ftp://ftp.symantec.com

3 Miért célszerű használnunk mellékletet, csatolt filet? 1.Mert hosszabb, előre elkészített dokumentumot, szöveget, táblázatot, képet, stb nem célszerű, vagy nem lehet a levéltörzsbe másolni/illeszteni. 2.Ráadásul gyakran nyilvánvalóan elkülönül a címzettnek szánt személyes üzenetünk a csatolt file formátumától tartalmától. Például egy kitöltendő űrlapot küldünk csatolt fileben, és a levéltörzsében azt mondjuk el, hogy hogyan is kell kitölteni. 3.Ha a címzett file mentését meg szeretnénk könnyíteni azzal, hogy a csatolmányt külön, őáltala meghatározott mappába mentse a levéltörzstől és így a levelezőprogramtól függetlenül.

4 Egyre több levelezőrendszer engedélyezi az óriás file küldését is. 5 Mbyte méretig. Ezek tárolása és letöltése általában maximalizált.

5 A levelező programok zárolhatják azokat a potenciális veszélyt jelentő fájlmellékleteket (többek között a.bat,.exe,.vbs és.js fájlokat), amelyek vírusokat tartalmazhatnak. Ha ilyen fájlt csatolunk egy e-mail üzenethez, a rendszer megkérdezi, hogy el akarjuk-e küldeni az esetleg nem biztonságos mellékletet. Ha Igen választ adunk, a program elküldi a mellékletet. Ha Nem választ adunk, eltávolíthatjuk az esetleg nem biztonságos mellékletet.


Letölteni ppt "Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések