Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP e-mail szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP e-mail szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen."— Előadás másolata:

1

2  A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP e-mail szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen megnövelte az ingyenes webmailekkel kapcsolatos felhasználói elvárásokat.gigabyte  2010 novemberében több mint 7,5 gigabyte tárhelyet nyújt. gigabyte

3  A szolgáltatás 2007. február 8. óta mindenki számára nyitott.  Ezt megelőzően csak azok férhettek hozzá, akik kaptak meghívót egy másik Gmail-tulajdonostól.

4  több mint 7 gigabyte (sőt, egyre több) tárhelyet nyújtgigabyte  kihasználja a modern böngészők lehetőségeit és a gyorsbillentyűket, így gazdagabb felhasználói felületet képes nyújtani  eközben megtartja a webes alkalmazásként futás előnyeit (legfőképpen, a bármilyen támogatott webböngészőből való azonnali elérhetőséget)  Lehetőség van „egyszerű HTML” (basic HTML) nézet használatára, és így régi böngészőkön is hozzáférhető a felület  De támogatottak: Internet Explorer 5.5+, Opera, Mozilla Application Suite, Firefox, és SafariInternet ExplorerOpera Mozilla Application SuiteFirefoxSafari

5  A Gmail egyik fő újítása a levelek listájának megjelenítésében van (C.v.)  A legtöbb webes e-mail szolgáltatástól eltérően, a Gmailben azonnal hozzáférhető egy „beszélgetés”-hez tartozó összes levél (az eredeti üzenet, a hozzá tartozó válaszok, a viszontválaszok…stb.)

6  Szűrőket lehet alkalmazni a Beérkezett üzenetekre, a beépített keresőhöz hasonló felületen. Szűrőket  A Gmail felhasználói automatikusan rendszerezhetik leveleiket szöveg; feladó, címzett, tárgy és csatolt állomány szerint.  A Gmail az alábbi lehetőségeket kínálja fel ezekkel a levelekkel: archiválni (avagy a Beérkezett üzenetek mappát átugrani), csillagozni, címkét alkalmazni, törölni vagy továbbítani egy megadott e-mail címre.

7  A Gmail automatikusan menti az íródó levelet a Piszkozatok mappába bizonyos időközönként, illetve bizonyos mennyiségű billentyűleütés után.  Ez igen hasznos lehet, ha a böngésző valami okból leáll, vagy az internetkapcsolat megszakad.

8  A Gmail felhasználói az elterjedtebb mappás megoldás helyett címkékkel tudják a leveleiket csoportosítani.  A címkék szabadabb mozgást adnak a felhasználóknak, mert egy e-mailt bármennyi címkével el lehet látni, míg a mappás rendszerben egy levél egy mappába kerülhet csak.  A címkékhez színek is rendelhetők, egy előre meghatározott palettáról. Szűrőket is lehet használni arra, hogy a levélhez címkét rendeljünk.

9  A Gmail tartalmaz egy beépített spamszűrőt. spamszűrőt  A szűrő által kéretlen levélnek minősített e-mailek a Spam mappába kerülnek, ahol 30 nap után automatikusan törlődnek.  Ha valaki ennek ellenére spamet talál a beérkezett levelek között, azt egyetlen gombnyomással jelezheti az üzemeltetőknek.spamet

10  A levelezőrendszerbe kívánság szerint beépülő MailGoggles az előre megadott időszakban néhány egyszerű matematikafeladattal ellenőrzi az egyes levelek elküldése előtt a felhasználó józanságát, így megelőzhetők a részegen elküldött, másnapra megbánt levelek.

11  http://mail.google.com/mail/help/intl/hu /program_policies.html

12  Nyissák meg a www.gmail.com oldalt, és kövessék a projektoron láthatóakat!www.gmail.com


Letölteni ppt " A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP e-mail szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések