Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Élet az Interneten.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Élet az Interneten."— Előadás másolata:

1 Élet az Interneten

2 Email – elektronikus levelezés
Offline kommunikáció: Nem szükséges, hogy mindkét fél egyszerre jelen legyen. Levelező szerver: az a számítógép, amely kezeli a leveleket. Levelező program: a felhasználó ezzel van kapcsolatban. cím: a felhasználó azonosítója, formában használjuk részei: feladó, címzett, másolat és titkos másolat, tárgy, levél szövege, mellékletek, csatolt állományok, kísérő adatok.

3 Chat – élő beszélgetés Online kommunikáció: minden félnek azonos időben jelen kell lennie. Lehetőségek: Chat (beszélgetés írásban) Video chat (beszélgetés mikrofon és kamera segítségével) Használat: Kliens programmal (IRC, Skype) Webes chat (böngésző + chat szerver)

4 Fórum Nyilvános, Nem valós idejű, Hosszú távú, maradandó,
Egy téma köré épülő, Üzenő fal jellegű

5 Blog – online napló Típusok Blogger: a blog írója Személyes: webnapló
Tematikus: adott témára összpontosít Elmélkedő: filozofikus gondolatokat vet fel Haverblog: osztott napló Blogregény: interaktív irodalmi alkotás Politikai: kimondottan politikával foglalkozik Stb. Blogger: a blog írója

6 Online közösségek

7 Netikett – illemszabályok a hálón
Néhány alapszabály: Ne írj csupa nagybetűvel, mert az kiabálás! Egy sor ne legyen 70 karakternél szélesebb! Használj szmájlikat érzelmeid kifejezésére! Válaszlevélben csak annyit idézz az eredeti anyagból, hogy érthető legyen a válaszod ne többet! Ne írj a chatre vagy a fórumba nem illő dolgokat! (OFF) Ne sértsd meg más vallási és hazájához fűződő érzelmeit! Ne káromkodj, ne írj trágárul! Ne használj többszörös írásjeleket!

8 Vége


Letölteni ppt "Élet az Interneten."

Hasonló előadás


Google Hirdetések