Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Izrael Jézus idejében. 1. Vallási csoportok  Szaddúceusok. Legbefolyásosabb csoport voltak: A főtanács tagjai, a papok és a jeruzsálemi „arisztokrácia”
Advertisements

„AZON A NAPON„AZON A NAPON MÁSODSZOR IS KINYÚJTJA KEZÉT AZ ÚR!” És. 11, 11.És. 11, 11. Mert: Mert: „ÚGY SZERETETT ISTEN: ADOTT, NEM KÉRT, HANEM JÉZUSBAN.
B ízd Ú jra É leted K risztusra !. Kicsiny kis fényemmel, világítani fogok! 3x Áldom Őt minden nap és mindenhol! Elrejtsem-e fényemet? nem! Világítani.
Isten Nagy Terve 2 rész: Isten, ma is Teremtő.
Ó szép Jézus. Ez új esztendőben légy híveidben. Ó Mária
Évközi 4. vasárnap Január 29. – „A” év.
XXI Évközi Vasárnap B- év.
Advent 2015 Jn12,20-36.
REFORMÁCIÓI ISTENTISZTELET
Évközi 8. vasárnap Február 26. – „A” év.
Szeretettel köszöntjük Istentiszteletünkön!
Évközi 7. vasárnap Február 19. – „A” év.
a nehéz napokat rád bízom. Rád bízom, rád bízom a fényes napokat is.
Oltáriszentség, Papság,
A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva.
Igeolvasás „6Nem jól dicsekedtek ti. Hát nem tudjátok, hogy egy kicsiny kovász az egész tésztát megkeleszti? 7Takarítsátok ki a régi kovászt, hogy új tésztává.
Igeolvasás.
Évközi 6. vasárnap Február 12. – „A” év.
Református istentisztelet
JÓ REGGELT! MA JÓ NAPUNK LESZ !.
JÓ REGGELT !.
Az evangélium üzenete Isten szeretete bennünk. „Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely a Krisztus Jézusban van.” (2Tim 2/1)
Húsvét V Vasárnap Á - év Jn 14,1-12.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
II. A biblia tanítása istenről
JÓ REGGELT!.
Az életvezetés etikája - a döntésről
A korai Egyház Az első közösségek.
Gyereknevelési axiómák a Bibliában
Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában
Juhász Gyula Trianon 1.
Szombatiskola, mint baráti kör
TANÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET
„16„Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem.” 17A tanítványai közül egyesek ezt kérdezték egymástól: „Mi az, amit.
Jézus igehirdetése: az „Isten országa”
16.
Nagy Király, Fenséges Úr, Király Isten Fia,
JÓ REGGELT! Ma jó napunk lesz, hidd el !.
Meghatározása, formái, mikéntje és „forrásai”
PÜNKÖSDI ISTENTISZTELET
a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét,
JÉZUS MINZ AZ ÓSZÖVETSÉGI VÁRAKOZÁSOK BETELJESÍTŐJE
A mennyei világ lelki áldásai 2. rész
HA SZELLEMED ÁTJÁR, SZÁLL A DICSÉRET, BENNED ÉLHETEK VÁLASZOLOK,
Most keljetek fel még ti csendesek mind,  és együtt örvendjünk boldogan, Egy újszülött kisgyermek reánk tekint,  az égi béke közöttünk van.
JÓ REGGELT !.
Érzékenyítés Isten Szavára
Beszámoló magyar nyelvből Szerző: Csiszár Virág Palics
JÓ REGGELT ! 5.
Várakozás – Simeon és Anna
Református istentisztelet
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Református istentisztelet
Akarj többet! Efézus 1:
Igeolvasás „21Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. […]24„Aki.
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Mondd, mi a szeretet ? Ismeretlen szerző Mirjam.
Miért hirdessük az evangéliumot a gyermekeknek?
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Juhász Gyula Trianon 1.
(A tudomány szemszögéből)
361.

A katolikus óvodák feladata a Hit évében II.
21 napos Ima és Böjt „Ezért akiben megvan ez a reménység, megtisztítja magát, mint ahogyan Ő is tiszta.” (1Jn 3:3) „...kezében szórólapát.
A katolikus óvodák feladata a Hit évében III.
Jézuskától - Jézus Krisztusig
"Én vagyok az Úr, a te Istened."

Előadás másolata:

Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs 18,14-15)Könyörgés Mindenható, örök Isten, te vagy híveid világossága. Áraszd jóságosan mennyei dicsôségedet az egész világra, hogy minden nép fölött felragyogjon tiszta fényed. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által,…

Első Olvasmány Sir 24, Az ószövetségi szent író úgy látja, hogy Isten a törvényben a bölcsesség adományát adta népének, s az nem más, mint az ô örök bölcsességének megnyilatkozása. Az újszövetségi kinyilatkoztatás azonban már ebben a bölcsességben a Fiúnak, az Igének az elôképét látta. Ô is közöttünk vett lakást, és Istennek tetszô életre oktat bennünket.

Zsoltár 147 Az Ige emberré lett, * és itt élt közöttünk. Jn 1, 14 Dicsérd Uradat, Jeruzsálem, * magasztald, Sion, Istenedet. Mert erôssé tette kapuid zárát, * és megáldotta benned fiaidat. Az Ige emberré lett, * és itt élt közöttünk.

Szent Lecke Ef 1, A Fiú megtestesülése az Atya örök gondolata és terve volt. Benne kiválasztott bennünket az üdvösségre, megadta a gyermekkéfogadás kegyelmét, hogy Krisztussal együtt dicsôítsük az ó irgalmát életünkben. De nekünk is imádkozni kell a bölcsesség és a kinyilatkoztatás kegyelméért, hogy adományait megértsük, s azokért állandóan hálát adjunk. Különösen értékelnünk kell a reményt, amelyet elénk tűzött, és az örökséget, amelyet biztosított gyermekeinek.

Alleluja (1 Tim 3,16) Dicsôség neked, Krisztus, akit hirdettek a pogány népeknek! * Dicsôség neked, Krisztus, akiben hittek világszerte!

Evangélium János 1,1-18 Az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ô volt kezdetben Istennél. Minden ôáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Ôbenne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség nem fogadta be. Föllépett egy ember, akit Isten küldött: János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen, tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ô volt a világosság, ô csak azért jött; hogy tanúságot tegyen a világosságról.

Könyörgés Urunk, Istenünk, felajánlott áldozati adományainkat szenteld meg egyszülött Fiad születésével: ez mutatja meg nekünk az igazság útját, és ez adja meg az örök élet reményét. Krisztus, a mi Urunk által.

Áldozási Ének Jn. 1,12 Azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek.

Áldozás utáni Könyörgés Kérve kérünk, Urunk, Istenünk: úgy fejtse ki hatását ez a szentség bennünk, hogy lemossa bűneinket, és betöltse tiszta vágyainkat. Krisztus, a mi Urunk által.