Jövőkép és tanulás BMF-TMPK Suplicz Sándor pszichológus docens.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az óvodai matematikai nevelés elvei, céljai, feladatai Tk. 29.old. Kissné Zsámboki Réka NYME-BPK.
Advertisements

ADATSZERZÉS, INFORMÁCIÓ HASZNOSULÁS Biztonságtudatos vállalati kultúra Készítette: Jasenszky Nándor egyetemi szakoktató NKE NBI TEH tanszék.
Emberformáló folyamatok Dr. Molnár Béla Ph.D. főiskolai docens.
A kártyanyomtatás fortélyai Csákvári Krisztián Kártya és címke gyártás
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
1. Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium Nyírbátor 2 Iskolai közösségek A tanulók összetétele: A tanulói létszám jelenleg:780 fő –Szakközépiskolai.
Elhárító mechanizmusok. A szorongásról A szorongás két típusa ( ) A szorongás két típusa ( ) reális szorongás neurotikus szorongás: a.
A TANULÁS Készítette: Suplicz Sándor pszichológus docens és Fűzi Beatrix tanársegéd Óbudai Egyetem Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ.
Matematikai nevelés pszichológiai, pedagógiai meghatározottsága Kissné Zsámboki Réka NYME-BPK.
KÖZGAZDASÁGTANI ALAPFOGALMAK I. Előadó: Bod Péter Ákos.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
CÉLCÉLCSOPORT  Egészségügyi szakmai tájékoztatás és betegtájékoztatás, az egészséges életvitelhez szükséges információk szolgáltatása, publikálása, áttekint-
Csepregi Teréz Szociálpolitikai szakért ő Október 2.
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Jó gyakorlat – A pályaorientáció szerepe az egyén életében, a szakember nézőpontjából Kiss István – tanácsadó szakpszichológus.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
vizuális megismerés – vizuális „nyelv” vizuális kultúra
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése 19
Mastermind A tudatos vállalkozók agytrösztje
Hogyan lehetünk boldogabbak?
A közigazgatással foglalkozó tudományok
videós team Team vezetője: Tariné Péter Judit Tagok:
Segíteni vagy megmenteni
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Iskolaérettség.
Észlelés és egyéni döntéshozatal, tanulás
A cégvezetők problémái az informatikával kapcsolatban
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
SZÁMVITEL.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A szaktanácsadásról.
Konfliktusok az iskolában
KOSSUTH LAJOS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY OROSHÁZA
A gyermeki személyiségfejlődés nyomon követése a gyakorlatban
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
Projektmunka Földrajzolok
Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma
A személyre szabott tanulást támogató tanári kompetenciák
Diplomás kompetenciák elégedettség a munkával
Bemutatkozik az iskolapszichológus
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
Munkanélküliség.
TÉNYEK UTÁN CSELEKVÉS Viziné Molnár Anna Uzsoki Utcai Kórház
DARUS.
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Környezeti Kontrolling
A TANULÁSMÓDSZERTAN ALAPJAI
Új pályainformációs eszközök - filmek
Felnőttképzés a közművelődésben
A csoportok tanulása, mint a szervezeti tanulás alapja
Tehetségelméletek elméleti alapok a tehetséggondozáshoz.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
U8 – U10 célok a szezonra.
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Stratégiai gondolkodás
A tehetséggondozás kihívásai
Intuitív szakértői módszerek
Előadás másolata:

Jövőkép és tanulás BMF-TMPK Suplicz Sándor pszichológus docens

A továbbtanulni szándékozóknak mindössze 17 százalékát nem vették fel semelyik egyetemre vagy főiskolára. 2,00 3,00 4,00 5,00 -17% Lemorzsolódás 10 – 40 % !!!

Mi végre? sorsom személyiségem szokásaim szavaim gondolataim cselekedeteim A képzés esély a gondolataim tartalmának bővítésére, minőségi újraértékelésére

Mitől sikeres az ember? Tartós motiváció o –A főemlősök közvetett, vagy távoli célokért nem tesznek semmit. (Csányi: Az emberi természet 101.odal) A jutalom maga a tevékenység és a cél képzetéből származó pozitív érzés vagy egy negatív következmény elhárítása. A várni tudás. A késleltetett jutalom kivárása o –Óvodai kísérletben akik várni tudtak sikeresebb felnőttek lettek. Az akarat. o –A pillanatnyilag nem jutalmazott, sőt kellemetlen tevékenység továbbvitele magasabb rendű cél érdekében.

(Goethe) Ki nagyot akar, magát zabolázza, Korlátozásban tűnik ki a mester S csak törvény adhat szabadságot nékünk.

Mitől sikeres az ember? Megértésre törekvés o –Értelmes/valósághű gondolati modellek létrehozása. A figyelem tartós beszűkítésének képessége o –Kevés zajt keltő belső világ. o –Tükörsima kedély /Hamvas B./ Vállalt értékrend o Fegyelmezett, együttműködő, kreatív, tanulékony Adottságok, nevelés, jó minták követése.

Mitől sikeres az ember? Megértésre törekvés o –Értelmes/valósághű gondolati modellek létrehozása. A figyelem tartós beszűkítésének képessége o –Kevés zajt keltő belső világ. o –Tükörsima kedély /Hamvas B./ Vállalt értékrend o Fegyelmezett, együttműködő, kreatív, tanulékony Adottságok, nevelés, jó minták követése.

Tudás információrelációmanipuláció ++

Az érdeklődés szintjei Érdekel a tárgy és szeretném felhasználni, megélni amit nyújt, megküzdök a tudásért. Érdekel a tárgy, megtanulom. Legyen néhány kreditem, valamiből ami érdekel is. Legyen néhány kreditem, mindegy miből, minimális erőfeszítéssel, jó a kettes.

Érdekel? igen nem Szükségem van a kreditre? Jegyzeteltem az órákon Van 10 órám zárthelyire? nem Van 20 órám a zárthelyire? igen Felvettem a tárgyat igen Nem nyert! nem Nyert! nem igen

Érdekel? igen Jegyzeteltem az órákon Van 10 órám zárthelyire? igen Felvettem a tárgyat Nyert! igen

Típusok és tanulás instrumentális zene mellett, jegyzet, ötletrajzok egyszerű logikai szerkezetekkel, ábrákat többször lerajzolva a nem logikusaknál mozaikszó, tömbösítés, saját magyarázatokkal, ismétlésekkel vizuálisan – auditívan Extravertált csapatban megbeszélve teázóban egyedül, kisebb érdekes egységekben önellenőrzéssel Introvertált egyedül csendben utána megbeszélve kevesebb ellenőrzéssel

Tanulás és felejtés idő Tanulással töltött idő előadások + 10 óra új isme rete k Értelmes rendszer Értelmetlen rendszertelen Elvárt szint (2) Maradandó tudás -

Tanulás és felejtés idő új isme rete k Értelmes rendszer Értelmetlen, rendszertelen Elvárt szint (2) Maradandó tudás + 6 Tanulással töltött idő előadások + 10 óra - + Jeles szint (5) Értelmiségi szint

Agyunk működése logikus és intuitív gondolkodásunk alapja a nyelv

Agyunk az értelmes elemeket kedveli Bármely nyelven is kezd beszélni egy gyermek, a mondatszerkesztés általános szabályait örökli szüleitől. (Ádám Gy. – N. Chomsky) A probléma világos megfogalmazása megértése, a megoldás első lépése. Genetikai adottságunk, hogy az értelmes szerkezeteket akaratlanul is felismerjük. „rájöttem” „gestalt”

Olvasópróba Armieaki tosudók sznriet az ebmer úgy ovals, hogy csak az eslő és utlsoó betű fotons a száárma a szóabn lvéő tböbi betű srdrenoje tegtszleőes lehet mgéis el tdjua olsavni a szögeevt.

A hamis ábra

A tanulás az ember legnagyobb erénye fejlődéstörténete során „Gondolkodás nélkül tanulni: kárba veszett munka. De tanulás nélkül gondolkodni veszélyes” ( Konfucius )

Az összes hozzáférhető információt begyűjtöttem? Pihentessük a feladatot, a problémát! Az érdeklődés, az akarat, a töprengés, a gyötrődés indítják el a belső, tudattalan munkát. Agyunk önállóan is dolgozik! Ingyen még a zsenik sem kapják a tudást! Mit tegyek, ha akadályba ütközöm?

Tipikus hibák forrásai:  előzetes ismeretek  érzelmi azonosulás  monotonitás és kudarctűrés  motiváció  önfegyelem  időbeosztás  célok hiánya / más célok  rendezetlen vázlat

Mit tegyek a hatékonyság javításáért?  fizikailag elfogadható állapotba hozom magam keresek egy helyet, ahol senki sem zavar  fontosnak tartom, amit tanulok  a szükséges időt fordítom rá saját vázlatot készítek összefüggéseket keresek  este vagy másnap újra átolvasom a jegyzeteimet  kis adagokba rendezem a tanulnivalót  ellenőrzöm tudásomat  hiszek a sikerben

Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres Sándor)