Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

U8 – U10 célok a 2017-2018 szezonra.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "U8 – U10 célok a 2017-2018 szezonra."— Előadás másolata:

1 U8 – U10 célok a szezonra

2 Elérendő cél : A mozgás és a csapatban való lét lehetőségének megteremtése. A sport és a társak iránti közös elkötelezettség kialakulása , hogy a későbbiekben egymást motiválva egyénenként és csapatként is sikeresek legyünk.

3 Eredménycél CÉLOK NÉLKÜL NINCS EREDMÉNY !
Az egyéni készségek optimális elsajátítása a szezon végi korosztályváltásra. Eredménycél CÉLOK NÉLKÜL NINCS EREDMÉNY !

4 Tudáscél ( szárazon ) A mozgáskoordináció megfelelő fejlődése
Egyensúlyérzék megfelelő fejlődése Térlátás megfelelő fejlődése Társas kommunikáció fejlődése Bátorság, magabiztosság fejlődése Fegyelmezettség kialakulása Öltözői önállóság kialakulása

5 Tudáscél ( jégen ) Korcsolyázás előre, hátra
Korongvezetés előre, hátra Lövések ( húzott, fonák lövés ) 1-1 elleni játék 3-3 elleni játékszituációk megtanulása és alkalmazása

6 Módszer A tudáscélokat mindig egymásra épülve dolgozzuk ki, melynek során az elérendő cél adott periódusának csak az aktuális lépcsőfokára koncentrálunk. A feladatok, gyakorlatok az éppen aktuális tudáscél elérése céljából tevődnek össze.

7 Csoportok kialakítása
Májusban és júniusban ,, felméréseket „ fogunk tartani a gyerekeknek szárazon és jégen. Majd ezt követően kialakítjuk a jövő évi tornákon résztvevő csapatok 9+1 fős összeállításait. A gyerekeknek lehetőségük lesz a szeptembertől kialakuló mérkőzés csapatokban való játékra felfelé is az A-B-C lépcsőfokokat és a saját fejlettségi állapotukat figyelembe véve.

8 A mérkőzés csapatok kialakításában mindig a korosztály vezető edzője dönt a csapatedzőkkel konzultálva. Figyelembe véve az optimális fejlődéshez való terhelhetőséget mind fizikálisan mind pedig mentálisan . Ezen felül tekintve az edzéseken való részvétel számát és az elvégzett gyakorlatok tudáscéljának elsajátítani akarására való törekvés szintjét.

9 Az összes játékos , edző és szülő részese a csapat sikerének és ,, kudarcának „ is!
Ez azt jelenti , hogy mindig együtt örülünk a sikereknek , segítjük és bátorítjuk egymást kudarc esetén!

10 A SZÜLŐK HATÁSA A fiatal sportolók nem önállóak, a szülők nélkül meg sem ismerhetnénk őket a sportban A szülők a legnagyobb befolyással bírnak a saját gyermekükre , amelyet vagy tudnak az edzők irányítani vagy nem. Az edzők és sportvezetők nagy kihívása, feladata a szülők gondolatainak befolyásolása jó irányba. Amit feltétlenül el kell érni a szülőknél , hogy ha már úgyis az edzőkre bízták a szemük fényét akkor bízzon is meg a szakértelmükben, azaz a saját egyéni meglátását ne a gyerekkel közölje.


Letölteni ppt "U8 – U10 célok a 2017-2018 szezonra."

Hasonló előadás


Google Hirdetések