Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Másodfokú függvények. Függvényfogalom Adott két halmaz: H és K. Ha a H halmaz minden egyes eleméhez hozzárendeljük a K halmaznak egy-egy elemét, akkor.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Másodfokú függvények. Függvényfogalom Adott két halmaz: H és K. Ha a H halmaz minden egyes eleméhez hozzárendeljük a K halmaznak egy-egy elemét, akkor."— Előadás másolata:

1 Másodfokú függvények

2 Függvényfogalom Adott két halmaz: H és K. Ha a H halmaz minden egyes eleméhez hozzárendeljük a K halmaznak egy-egy elemét, akkor ezt a hozzárendelést függvénynek nevezzük. H halmazt a függvény értelmezési tartományának nevezzük. K halmaz a függvény értékkészlete

3 Másodfokú függvény Az f: R → R, f(x) = ax 2 + bx + c (a ≠ 0) függvényeket másodfokú függvényeknek nevezzük A másodfokú függvényeknek képe parabola

4 Függvénytranszformációk Általános alak: a(x+u) 2 + v u: az f függvény képe az x tengellyel párhuzamosan eltolódik |u|-val, ha u > 0, akkor balra, ha u < 0, akkor jobbra v: az f függvény képe az y tengellyel párhuzamosan eltolódik |v|-vel, ha > 0, akkor felfelé, ha v < 0, akkor lefelé a: az f függvény képe az y tengely irányában a-szorosára megnyúlik, ha a > 1, összenyomódik, ha 0 < a < 1. Ha a < 0, akkor az f függvény képe az x tengelyre tükröződik.


Letölteni ppt "Másodfokú függvények. Függvényfogalom Adott két halmaz: H és K. Ha a H halmaz minden egyes eleméhez hozzárendeljük a K halmaznak egy-egy elemét, akkor."

Hasonló előadás


Google Hirdetések