ÚJ, MÉREGMENTES készítmény fonálférgek ellen

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2010. július 8. Sopron Hidrológiai Társaság
Advertisements

A víz ökölógiai ismertetője
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
Öko-ni és Trifender mikrobiológiai készítmények gyakorlati alkalmazása a Sclerotinia elleni védekezésben Dr. Bohár Gyula BIOVÉD 2005 Kft.
Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Kockázat-elemzésen alapuló védekezési lehetőségek a parlagfű ellen.
Mikroelemek LSA komplexel A növény tápanyag felvételének javítása
Mi az a mikroorganizmus?
A FŰSZERPAPRIKA TERMÉSE ELTÉRŐ TÁPANYAG-ELLÁTOTTSÁG ESETÉN
Készítette: Hokné Zahorecz Dóra 2006.december 3.
Városlakó állatok.
Zsírsavak Növényi/állati eredetű zsírok/olajok fő alkotórészét képező karbonsavak Szénlánca: hosszabb nyílt láncú el nem ágazó telített.
Öltözködés és kozmetikumok
14.Aceton, víz és benzin azonosítása
A környezetbarát növénytermesztés
A burgonya.
Mik azok a mikrobák?.
Termesztő berendezések alatti növényvédelmi munkák.
Talajtípusok.
Talajművelés.
 Évtizedek óta intenzív kutatások zajlanak egy mesterséges vérpótló szer, köznapi nevén "művér" kifejlesztésére, amely sürgősségi helyzetekben a valódi.
Természeti erőforrások védelme
KÖRNYEZETVÉDELEM A HULLADÉK.
Dr. Varga Csaba – Piskolczi Miklós
Készítette: Rácz Imre Vince
Szappanok káros hatása
Cellulóz Cserés Zoltán 9.c.
A fejes káposzta és egyéb káposztafélék
A nyílt vizeken.
E-hulladék Bokszos csapat. Használhatatlan elektronikus berendezés a háztartási hulladékban? Az elektronikus berendezések veszélyes anyagokat tartalmaznak.
A növények ásványianyag-felvétele
A nyílméregbéka.
A növények táplálkozása
A lipidek.
Jordán László növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettes
B I O F A R M Integrált ökogazdálkodási K+F EU programok, állatbarát lovarda és regionális nagytestű állatkórház
AZ ÁLLATI ÉS A NÖVÉNYI SEJT ÖSSZEHASONLÍTÁSA
Vízszennyezés.
Bioenergiák: biodiesel, alga olaj
A tiszavirágzás „”Az apró kérész mindössze egyetlen napig él. Egyetlen napig. Mégsem sajnáljuk érte, hiszen ezen a napon csak annak él, amit szeret. Szárnyra.
HAIR NICE HAJSAMPON Nem tartalmaz Sodium Lauryl Sulphatot
Takarmánykiegészítők a. , hozamfokozók: javítják az egészséges
Vízminőség-védelem Készítette: Kincses László. Milyen legyen az ivóvíz? Legyen a megfelelő… mennyiségben minőségben helyen Jogos minőségi elvárás még,
Takarmánykiegészítők a. , hozamfokozók: javítják az egészséges
Faith in Nature az igazi természetes szépség. A Faith in Nature bőrápoló termékcsalád minden tagja hipoallergén és parabénektől (kőolaj származékoktól)
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc
Mező élővilága.
Környezetvédelem.
Környezetvédelem.
Miért viselkedjünk jól a Földön? Mert így jegyet válthatunk a Paradicsomba. Különben a Pokol vár!!! De a mindennapi életben a Paradicsom és a Pokol ugyan.
A burgonya növényvédelme
Működő biológiai védekezés az ökogazdálkodásban
Levegőszennyeződés.  A levegőben természetes állapotban is sokféle gáz található:  négyötödnyi nitrogén  egyötödnyi oxigén.
Dr. Varga Csaba – Piskolczi Miklós
A levegő.
Ökológiai növényvédelem. Bacillus thuringiensis a Bacillus thuringiensis (Bt) nevű baktérium használata tipikus eszköze a biológiai növényvédelemnek a.
Biokiskert méreg nélkül. Mit érdemes termelni? Általában megbízható: gabonafélék, hagyma, káposzta, burgonya, brokkoli, padlizsán, spenót, póréhagyma,
Földműveléstan és területfejlesztés KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI BSc.
Agrár-környezetgazdálkodás Állattenyésztés környezeti hatásai.
Készítette: Üsth Ella Mónika
A POLISZACHARIDOK A poliszacharidok sok (több száz, több ezer) monoszacharidrészből felépülő óriásmolekulák. A monoszacharidegységek glikozidkötéssel kapcsolódnak.
47. lecke A növények vízháztartása
Mi készül? gulyásleves.
Mire érdemes odafigyelni a növényváltás idején a zöldséghajtatásban
Előadó: Kujáni Lászlóné Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara
Takarmánykiegészítők a. , hozamfokozók: javítják az egészséges
Integrált növényvédelem
A nitrogén tápanyag-utánpótlás múltja, jelene és jövője
Híg oldatok tulajdonságai
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Híg oldatok tulajdonságai
Előadás másolata:

ÚJ, MÉREGMENTES készítmény fonálférgek ellen NEMTOFIX NEMTOFIX ÚJ, MÉREGMENTES készítmény fonálférgek ellen

egészséges gyökér fonálféreggel fertőzött gyökér NEMTOFIX egészséges gyökér fonálféreggel fertőzött gyökér A fonálférgek (nematodák) a talajban igen nagy számban fordulnak elő, de szabad szemmel nem láthatók apró méretük miatt. Egy részük ragadozó, mások baktériumokkal, gombafonalakkal táplálkoznak, és vannak növényeket károsító fajok is

Egyesek közvezetett kárt tehetnek kórokozó vírusok terjesztésével is. NEMTOFIX Ez utóbbiak, a gyökerek szívogatásával nem csupán a növények kondícióját rontják, de károsan hatnak a termés minőségére, eltarthatóságára is. Egyesek közvezetett kárt tehetnek kórokozó vírusok terjesztésével is.

Néhány fonálféreg faj a legkárosabbak közül: NEMTOFIX Néhány fonálféreg faj a legkárosabbak közül: - Gyökérgubacs fonálférgek (Meloidogyne spp.) - Közönséges burgonya-fonálféreg (Heterodera rostochinensis) - Tűfonálférgek (Longidorus, Paralongidorus, Xiphinema fajok) - Szár-fonálféreg (Ditylenchus dipsaci) - Szamóca fonálféreg (Aphelenchoides fragariae) - Krizantém-levélfonálféreg (Aphelenchoides ritzemabosi)

NEMTOFIX Melyek a fonálféreggel fertőzött növény tünetei? Gyökéren gubacsok (paradicsom és sok más növény), vastagodás, felrepedés (sárgarépa), burgonyán ólomszürke, besüppedő foltok stb. A növény föld feletti részén: visszamaradt fejlődés, még bőséges öntözés mellett is lankad, a lombozat sárgul. Jellemző lehet a szárrövidülés (hagyma), levéltorzulás (szamóca stb.) levélfoltosság, száradás (krizantém)

A gyökérfonálféreg életciklusa

nőstény tojások

A fonálférgek kártételének csökkentésére többféle módszer létezik: NEMTOFIX A fonálférgek kártételének csökkentésére többféle módszer létezik: 1. Rezisztenciára nemesítés 2. Agrotechnikai műveletek 3. Kémiai védekezés

NEMTOFIX ? Mi a

SZERVES TRÁGYA OLDAT NEMTOFIX ÖSSZETEVŐK w/w % Szerves anyag 25 Összes nitrogén 5 Vízoldható K2O 5 Vízoldható P2O5 5 pH 8-10 Fajsúly 1,3 kg

A NEMTOFIX fonálféreg SZAPORODÁS elleni növényi kivonatokat tartalmaz. Szezámmag, körömvirág és kakukkfű kivonatai maradéktalanul oxidálják a második fejlődési fázisban levő fonálféreg lárvát

Ezekből a növényekből különleges eljárásokkal NEMAKEY FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA Ezekből a növényekből különleges eljárásokkal ESSZENCIA OLAJ KÉSZÜL.

FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA NEMTOFIX FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA Másodsorban, a NEMTOFIX szerves zsírsavakat tartalmaz, mely magas felületi feszültségének köszönhetően bevonja a gyökéren található fonálféreg petéket. Mivel a lárvák nem tudnak kikelni, a NEMTOFIX hosszú ideig megtartja hatását.

NEMTOFIX FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA A NEMTOFIX természetes, szabad aminosavakat is tartalmaz új gyökerek fejlesztéséhez.

NEMTOFIX FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA MI A KÜLÖNBSÉG A NEMTOFIX ÉS MÁS FONÁLFÉREG ELLENI SZEREK (nematocidok) KÖZÖTT?

FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA NEMTOFIX FOLYÉKONY SZERVES TRÁGYA NEMTOFIX Más termékek Szabványos, hatékony Nincs rá szabvány Könnyen oldódik Nehezen oldódik Emulgeátort tartalmaz Nincs emulgeátor Zsírsavakat tartalmaz Nincsenek zsírsavak Aminosavakat tartalmaz

FELHASZNÁLÁS NEMTOFIX A NEMTOFIX hatásos a kártevő fonálférgek ellen. A NEMTOFIX minden növény minden fejlődési fázisában alkalmazható A NEMTOFIX a fonálféreg ellen megelőzésként és a fertőzött növény kezelésére is alkalmas. NEMTOFIX palántázás előtt is használható, közvetlenül a talajra juttatva

Hogyan használjuk? NEMAKEY 1.A talaj legyen száraz a NEMTOFIX használata előtt. 2. Az flakont rázzuk fel mielőtt a NEMTOFIX-et az öntözőtartályba öntenénk. 3. Mialatt öntözünk, a tartályban lévő NEMTOFIX oldatot időről-időre keverjük meg.

Hogyan használjuk? NEMTOFIX 4. A csepegtető tartályból kicsepegtetjük a teljes NEMTOFIX oldatot. 5. NEMTOFIX oldatot a talajnak teljesen fel kell szívnia, a gyökérzónának pedig nedves-nek kell lennie. Fontos, hogy kicsepegés után tiszta vízzel öblítsük át kb. 30 másodpercig a csepegtető rendszert.

Ajánlott a nematocidot egymagában használni. Hogyan használjuk? NEMTOFIX Ha a NEMTOFIX oldatot kijuttatuk, a gyökérzónának teljesen nedvesnek kell lennie Ajánlott a nematocidot  egymagában használni.   Újra öntözés 2 nappal a NEMTOFIX használata után történhet

NEMTOFIX Ajánlott a fonálférgek számának felvételezése kezelés előtt és után, a 10. és 20. napon Összehasonlítás céljából érdemes az ültetvény egy részét kezeletlenül hagyni, így jól láthatjuk a hatást.

NEMTOFIX nem veszélyes az emberekre, állatokra és a környezetre.

Eredmények: Hosszabb hatástartam Teljesen természetes Nincs utóhatása NEMTOFIX Hosszabb hatástartam Teljesen természetes Nincs utóhatása Sikeresen kiszárítja a fonálféreg szaporító képleteit Nagyban akadályozza a tojások kikelését Az oldat természetes szabad aminosavval dúsított.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET