Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mire érdemes odafigyelni a növényváltás idején a zöldséghajtatásban

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mire érdemes odafigyelni a növényváltás idején a zöldséghajtatásban"— Előadás másolata:

1 Mire érdemes odafigyelni a növényváltás idején a zöldséghajtatásban
Szentes Gulyás János

2 Az előkészítés még a bent lévő kultúra idején , annak befejezésénél kezdődik !!!
Ügyelni kell , hogy a kultúra végére ne szaporodjanak fel a kártevők , és a kórokozók ! Öntözőrendszer tisztítása ! Alapos fertőtlenítés , a tiszta induláshoz ! Üres házban is védekezzünk a kártevők ellen –szín és fénycsapdák , oC hőmérséklet –fűtött házban . Üvegházakban kialakult technológia van Fóliákban ez hiányzik …

3 Védekezés a kártevők ellen
Kémiai – vegyszeres –permetezés , ködölés Kénégetés , formalin Mechanikai - eltávolítás Fagyhatás –hideg házakban

4 Öntöző rendszer tisztítása
A termesztési szezont az öntözőrendszer belsejének tisztításával zárjuk le, ugyanis a tisztítás hatékonyabb, ha a szennyeződések még nem száradnak rá a csövek falára. Ez feltétele annak, hogy a későbbiekben a tápoldat adagolás egyenletes legyen, és ez által az új növények egységesebb feltételek között fejődjenek. Az öntözőrendszer karbantartását még a ház fertőtlenítése előtt kell elvégezni. Hypó és salétromsavas kezelések , közte tiszta víz ! Szerszámok , eszközök fertőtlenítése !

5 Közeg fertőtlenítés-ház tisztítása
Csak olyan készítmény használható közegfertőtlenítésre , amely nem káros a növényekre ! - hidrogén- peroxid Hideg fólia – ne egész télen álljon benne a szármaradvány !!! Gyomok kitakarítása ! –kártevők fennmaradhatnak rajta !!! Nem gyomirtással lehetőleg !!!

6 Idei év problémái :

7 Dísznövényt NE rakjunk a házba !

8 Köszönöm a figyelmüket!


Letölteni ppt "Mire érdemes odafigyelni a növényváltás idején a zöldséghajtatásban"

Hasonló előadás


Google Hirdetések