Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A víz ökölógiai ismertetője

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A víz ökölógiai ismertetője"— Előadás másolata:

1 A víz ökölógiai ismertetője

2 A víz mint az élet forrása
A víz valószínűleg legfontosabb szükségleteink egyike! Az oxigén mellett ez a legszükségesebb elem. Nem élhetünk nélküle, és semmi más nem létezhet nélküle! Víz nélkül nincs munkalehetőség a mezőgazdasági területeken.

3 Víz források: Fontosság & Hasznosság
A legtöbb föld, amit mezőgazdasági célokra használnak mesterséges öntözést igényel. E nélkül a terméseredmények drámaian csökkennének, vagy a föld mezőgazdasági művelésre teljesen alkalmatlanná válna.

4 Olaszország 57% Törökország 79% Pakisztán 98%
A mezőgazdasági öntözésben felhasznált víz a teljes vízfogyasztás százalékában a kiválasztott országokban: Olaszország 57% Törökország 79% Pakisztán 98% Az öntözés egy eszköz az időjárás által okozott termésingadozás csökkentésére. Ezért Törökország nagy fontosságot tulajdonít a föld és vízkészletek javításának és az öntözés kiterjesztésének. Ez alkotja körülbelül a kétharmadát a teljes állami mezőgazdasági befektetéseknek, amit a föld és víz minőségének javítására fordítanak.

5 VÍZ A HALÁSZATBAN Országunkban körülbelül az emberek 54 %-a halászatból él. A vízszennyezésnek negatív hatása van a halak szaporodására és növekedésére. Ezek a hatások különbözőképpen jelentkeznek, mint például halpusztulás, a termékenység vagy a here-petefészek növekedésének meggátolása.

6 VÍZSZENNYEZÉS A vízszennyezés a legnagyobb probléma az egész világon, ami minden embert érint világszerte. A vízszennyezés komoly hatással van az emberek, a növények és az állatok életére is. Mielőtt megpróbálnánk megoldást találni a problémára, meg kell néznünk a mélyebben rejlő okokat.

7 1. Nehézfémet, káros vegyi anyagokat tartalmazó ipari hulladékok, melléktermékek, szerves méreganyagok és olaj lerakása a közeli vízforráshoz az egyik látható oka a vízszennyezésnek.

8 2. A mezőgazdaságban használt eljárások, mint például a trágyázás és a vegyszerezés maradványai a vízszennyezés további fő okai.

9 3. Kórokozók, üledékek és vegyi szennyezőanyagok a vízszennyezés egyéb forrásai.

10 4. A gyárakból, finomítókból kiömlő anyagok beszivárognak a kutakba és a szennyvíztisztítókon át bekerülnek a városi vízellátásba, vízszennyezéshez vezetve.

11 LEHETŐSÉGEK A VÍZ MEGMENTÉSÉRE
Sok lehetőség van arra, hogy takarékoskodjunk a vízzel és megállítsuk a vízszennyezést. Azonban minden módszert nem használhat mindenegyes ember. Emiatt néhány egyszerű módszert kezdhetünk el használni az otthonainkban, hogy takarékoskodjunk a vízzel. Az első szabály, amit mindenkinek ismerni kellene: ‘A közösen vállalt felelősség az egyetlen módja annak, hogy megvédjük a vízkészleteket’

12 Néhány egyszerű módszer, hogy takarékoskodjunk a vízzel otthon:
Amikor kézzel mosogatunk, ne hagyjuk folyni a vizet miközben öblítünk. Töltsük meg az egyik mosogatót mosogatóvízzel és a másikat öblítővízzel. Gyűjtsük össze a gyümölcsök és zöldségek mosására használt vizet és használjuk fel szobanövények locsolására. Amikor kezet mosunk, ne hagyjuk folyni a vizet miközben szappanozzuk a kezünket. Vizet és időt takaríthatunk meg, ha az arcunkat és fogunkat megmossuk miközben zuhanyozunk. Csak akkor locsoljunk, ha szükséges. Több növény pusztul el túlöntözés miatt mint ha nem locsoljuk őket eleget. Ha a sötét színű ruhákat hideg vízben mossuk takarékoskodunk a vízzel és az energiával is, miközben ez segít, hogy a ruhák megőrizzék színüket.

13 Az otthoni víztakarékosság egyáltalán nem jár jelentős költséggel!!!
Mossuk az autót a füvön, és így a füvet is locsoljuk egy időben. A füvet és a kertet reggel vagy este locsoljuk, amikor a hőmérséklet alacsonyabb, hogy minimálisra csökkentsük a párolgást. A gyümölcsöket és a zöldségeket egy vízzel teli edényben mossuk ahelyett, hogy a csapból folyatnánk a vizet. Tanítsuk meg a gyerekeket, hogy a csapokat minden egyes használat után szorosan el kell zárni. Az otthoni víztakarékosság egyáltalán nem jár jelentős költséggel!!!


Letölteni ppt "A víz ökölógiai ismertetője"

Hasonló előadás


Google Hirdetések