JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Europass önéletrajz.
Advertisements

ÖnéletRajz Hogyan készítsük el dokumentációs csomagunkat, hogy személyiségünket tükrözze és a legtöbbet árulja el rólunk.
Environmental Compliance Inspection Course 1 Bíróság előtt védhető bizonyítékok összegyűjtése.
Informatikai szakképzés és munkaerő-piaci tendenciák BUDAPEST, január Budapest, Montevideo utca 9. | Telefon: | Fax: +36.
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Többet ésszel, mint erővel
DPR kommunikáció alapelvei
Tanfolyam megszervezése Képzés módszerei SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Hogyan gondolkodjunk az árakról Állnak a falak… BUDAPEST május 22.
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
Social label – társadalmilag felelős munkáltató minősítés Garadnay Tea
CV - Önéletrajz Milyen a megfelelő CV?
Human Matrix Személyzeti Tanácsadó Kft.
Mi látszik egy jéghegyből?
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
Hogyan írjunk motivációs levelet?
A projektmenedzsment funkciói és területei
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
A munka világával kapcsolatos tudás
Hogyan válhatnak a cégértékek a teljesítmény katalizátorává? A Cegos üzleti reggelije március 3.
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
TÁMOP az intézményi folyamat szaktanácsadó szemével Balatonszentgyörgy
Egy multinacionális tanácsadó cég- Mi is a munkaerő közvetítés és kölcsönzés?
Helyzetfelmérés Helyzetfelmérés elemzése, értékelése
Készítette: Magyar Orsolya
Térinformatika (GIS) Házi feladat Keressen hibát a Google Earth vagy Maps adataiban, pl. az objektum jelölése nem esik egybe a műholdképen látható hellyel,
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Felkészülés az OKJ vizsgára modul
Döntéselőkészítés, döntéstámogatás
Az Új Széchenyi Terv kiindulópontjai Szepesi Balázs, NGM parlamenti és gazdaság-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke.
Hogyan nézzen ki az ajánlólevelünk?
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
 1.Interakcióban jön létre!  2.A megoldás is csak interakcióban  lehetséges, melynek eszköze a  kommunikáció  (speciális kommunikáció)  Kommunikációm.
TÁMOP /A
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
A kutatás munkafolyamata és munkaeszközei © Turóczyné Veszteg Rozália Felnőttképzési szakértő Szolnok
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
Előadó: Karacs Nóra HR asszisztens
„Az igazi kérdés nem az, mennyit javultál tegnapi önmagadhoz képest, hanem, hogy milyen jól teszed a dolgod versenytársaidhoz képest.”
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
2010. október 21. III. FELSŐOKTATÁSI MARKETING KONFERENCIA 1 A felsőoktatási marketing folyamatok minőségügyi támogatása Koczor Zoltán - Gáti József –
Engel László fejlesztési igazgató
Lelkesedni lélekkel lehet Palágyi Kata
EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Munkakörelemés és –tervezés röviden
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
Készítette: Májer Dávid
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
„DIÁKOK A MUNKAER Ő - PIACON” NTP-SZKOLL MUNKAER Ő -PIACI KURZUS TEMATIKÁJA 2015/2016. TAVASZ 15 ÓRA, 3 ALKALOM (3 X 5 TANÓRA)
Ni.com | NI CONFIDENTIAL Hatékonyság és egy vonzó munkahely imázsa Taleo-val a progresszív toborzásért Mohai Gábor, HRIS Üzleti Elemző
Szakdolgozatok védése
Árazási és árképzési elemző Dolgozz velünk az Élet habos oldalán
„Az akarat nem elég; tenni is kell.” Goethe
Sales Back Office Specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
PMK minőségirányítási szakmai nap
Munka és álláskeresési tanácsadás minőségi szempontjai
Készítette: Farkasné Veres Edina
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Előadás másolata:

JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok

Hogyan és mit is csinálunk? Pályázati anyag: önéletrajz + motivációs levél + ? Önéletrajz : lehet 1 oldalnál hosszabb? Kulcsszavak használata Tömör és átlátható, ne a dátumon legyen a hangsúly titulus/betöltött pozíció/vállalat neve/(város/ország)/dátum Mit tettünk, mit értünk el és milyen hozzáadott értéket teremtettünk, valamint ezek alapján milyen eredményeket tudnánk elérni a megpályázott pozícióban! Felsorolás vagy terjengősség

Amire a munkaadó is figyel Mit tükröz? - helyesírás, megjelenés,formázás, önéletrajz minta használata, Ami ciki? - fénykép, nem friss a CV, a fájl és email cím elnevezése (pl.:apa_oneletrajz_atnezesre.doc) közösségi hálókon megjelenés Miről szól? – üres a levél tárgya, sablonos motivációs levél, általános nem konkrét megfogalmazás, Hiteles? – releváns, konkrét eredmények, referenciák

Hogy látják a munkaadók Tipikus hibák helyesírási hibák, elütések és a nyelvtani hibák logikátlan időrend, átfedések nem egyezik az önéletrajz és a motivációs levél személytelen, stílus nélküli – fontosak a benyomások a munkáltató szeretné az embert látni az önéletrajzban az elvárásokra egyáltalán nem, vagy nem egyértelműen illik

Értsük meg mi a feladat? Asszisztens – szervezői, koordináló képesség: Munkakörhöz tartozó feladatok – ami a legtöbb hirdetésben is benne van! Képes a határidők betartásával, betartatásával a párhuzamosan zajló munka folyamatokat összehangolni; munkájával a cél elérését támogatni ÉRTELMEZZÜK! A felettes által kiadott feladatok kiosztása, nyilvántartása, nyomon követése, végeredmény begyűjtése Határidők folyamatos figyelése, nyilvántartása, dokumentálása Információk rendszerezése, nyilvántartása, dokumentálása Céges rendezvények előkészítése, lebonyolítása; megfelelő helyen, időben, az érintettek részvételével

Ráutaló jelek, minták Önéletrajz felépítése, pontosság, precizitás   Önéletrajz felépítése, pontosság, precizitás Összeszedet megjelenés, harmónia Speciális interjúkérdések Magánéletben egy általa megszervezett rendezvény bemutatása: mi volt a feladata? Hogyan kezelte a nehézségeket, váratlan helyzeteket ,határidőt? Volt-e valami, ami nem a terv szerint valósult meg? Ha igen, hogyan mentette meg a helyzetet? Gyakorlati feladat - tennivalók rendszerezése, priorizálása határidőkkel.

Mi a feladat? Pályázati minta Mérnök – analitikus és logikus gondolkodás: Munkakörhöz tartozó feladatok – ami a legtöbb hirdetésben is benne van! Képes több forrásból információt gyűjteni, rendszerezni, átláthatóvá tenni, és a következmények figyelembe vételével döntést hozni. ÉRTELMEZZÜK! Rendelkezésre álló információk (riport, javaslat, tapasztalat, stb) összegyűjtése Érintett kollégák megkérdezése Információk feldolgozása (fontos dolgok kiemelése) Megoldási javaslatok kidolgozása Lehetséges következmények feltárása (kockázatelemzés) Javaslattétel és/vagy döntés  

Ráutaló minták, jelek Önéletrajz felépítése, struktúráltsága Telefonbeszélgetés összeszedettsége Egy konkrét, önálló munkafeladat/interjú (folyamat bemutatása, főbb munkafázisok) Interjú alatt megfigyelendő: megfontolt és kerek válaszok, időrendiség, jól felépített kérdések, cégről hozott információk Speciális interjúkérdések Mik voltak a kapott és a szerzett információk? Kitől? Hogyan? Milyen információkat vetett el? Miért? A kiválasztott javaslat indoklása Milyen kockázati tényezőket vett figyelembe?

Tipikus interjú hibák Felkészületlenség: Viselkedés: Nem a pályázatnak megfelelően mutatja be magát hanem általánosan Nem struktúrált - minden információt egyszerre szeretne elmondani Viselkedés: Késés, nem megfelelő öltözet Zavaró idegesség, bizonytalanság Túlzott lazaság és személyeskedés

Tanácsok, tippek Mennyiségi pályázatok helyett minőségi álláskeresés Ne használjunk egy pályázati anyagot! Pontosítsuk a célunkat! Nézzük meg valóban látható ez a pályázatunkban is? Térképezzük fel a számunkra elérhető piaci területet Készüljünk fel!

Köszönöm a figyelmet!