Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szakdolgozatok védése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szakdolgozatok védése"— Előadás másolata:

1 Szakdolgozatok védése
Lux Judit 2018.június 16. 1

2 A védés (záróvizsga) 1. A szakdolgozat prezentációja, a mondanivaló kiemelése, a saját eredmények bemutatása és válasz a bírálói és a bizottsági kérdésekre és észrevételekre 2. Komplex vizsga húzott tételekből 2

3 Védéshez ppt Nem az egész szakdolgozatot kell felolvasni!
A diasor legyen világos, átlátható, olvasható, logikus. Egy dián azonnal legyen olvasható minden információ, amit el karunk mondani. Kérem vigyázzanak ne legyenek elütések, helyesírási hibák!!!

4 Védéshez ppt Nem a diákat kell felolvasni, hanem a diákon lévő vázlathoz szóban mondjuk el a kiegészítéseket! Maximum 10 diából álljon!

5 Védés ppt 1.dia: Nyitó dia: hallgató neve, szak, nappali vagy levelező, szakdolgozat címe, konzulens neve és titulusa, opponens neve és titulusa, ha ismert; 2.dia: témaválasztás és indoklása, hipotézisek és célok bemutatása; 3.dia: kutatásmódszertan bemutatása, kiemelve a primer kutatási módszereket (miért pont ezt és így csináltam?); 4.dia: a dolgozat tartalmi szerkezete – főfejezetek és azok vázlatos tartalma (itt a felépítés, struktúra a fontos, hogy logikailag hogyan épül fel a dolgozat);

6 Védés ppt dia: a dolgozat gyakorlati eredménye, főbb mondanivalója, különös és sajátos tartalma, mi fogott meg a kutatásban? Itt szükséges bemutatni a szakirodalomra épülő, de egyedi kutatási eredményeket, érdekességeket; 7.dia Konklúzió és jövőkép. Mely hipotézisek igazolódtak be? Mit cáfoltunk meg? 8.dia: Az opponens első kérdése és az arra adott válasz 9.dia: Az opponens második kérdése és az arra adott válasz 10. dia: Záró dia: Köszönöm a figyelmet!

7 Védés ppt Ha kérdésük van, ha bizonytalanok a dia elkészítésében, keressék a konzulenseiket!

8 Egyéb javaslatok Hogyan öltözzünk, Izgalom kifejezése?! Kérdezzenek……


Letölteni ppt "Szakdolgozatok védése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések