Hogyan oldjuk meg a problémáinkat?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A lehetőségek megragadása, másokért
Advertisements

Néhány napja az élet útján sétáltam, amikor megláttam egy feliratot, melyen ez állt: “A Mennyország boltja”.
Elhívás, Felkészítés, Elküldés
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Krisztus uralma alatt élni 5.
ApCsel
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
ITT A KARÁCSONY!.
Vegyetek erőt! Folk Iván.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
„Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük,
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Gitáros énekek.
Az egymástól tanulás jelentősége a magyar református iskolarendszerben  „Az apostolok így szóltak az Úrhoz: Növeld a hitünket!” Lk 17,5. Miskolc, Lévay.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
JÉZUS ÉS A HÁZASSÁGTÖRŐ ASSZONY
Készíts utat a Kegyelem előtt!
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
A boldogság is kegyelemből fakad
A TÉKOZLÓ FIÚ (Hatodik lecke) Megvalósítás
BB Biblia-kör.
ISTEN hozott köztünk!.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Néhány napja az élet útján sétáltam, amikor megláttam egy feliratot, melyen ez állt: “A Mennyország boltja”.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Hamvazó- szerda.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Jézus az igazi kincs.
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
XI Évközi Vasárnap Á - év
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
Így szólt az ÚR igéje Jónáshoz, Amittaj fiához:
Találkozás Jézus Krisztussal
Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
A TÉKOZLÓ FIÚ PÉLDÁZATA
Felszólító igék Máté evangéliumában
XVII Évközi VasárnapC - év
Húsvét III vasárnapjaC - év Jn 21,1-19.
Betelve Szentlélekkel!
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Hogyan oldjuk meg a problémáinkat? Márk evangéliuma 6:30-56

Rendkívül fontos, hogy hogyan oldjuk meg a problémát!

Rendkívül fontos, hogy hogyan oldjuk meg a problémát!

Márk evangéliuma 6:30-33 Az apostolok visszatértek Jézushoz, és elbeszélték neki mindazt, amit tettek és tanítottak. Ő pedig így szólt hozzájuk: „Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé.” Mert olyan sokan voltak, akik odaérkeztek, és akik elindultak, hogy még enni sem volt idejük. Elhajóztak tehát egy lakatlan helyre magukban. De sokan meglátták és felismerték őt, amikor elindultak, ezért minden városból összefutottak oda, és megelőzték őket.

Márk evangéliuma 6:34 Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok, és kezdte őket sok mindenre tanítani. Nagyon korán, a hajnali szürkületkor felkelt, kiment, elment egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele levők azonban utána siettek, és amikor megtalálták, így szóltak hozzá: „Mindenki téged keres.” Ő pedig ezt mondta nekik: „Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az igét, mert azért jöttem.” És elment Galilea-szerte a zsinagógákba, hirdette az igét, és kiűzte az ördögöket. /Mk 1:35-39/

Márk evangéliuma 6:35-37a De amikor az idő már későre járt, odamentek hozzá a tanítványai, és ezt mondták neki: „Lakatlan hely ez, és az idő már későre jár. Bocsásd el őket, hogy a környező településekre és falvakba menve ennivalót vegyenek maguknak.” Ő azonban így válaszolt nekik: „Ti adjatok nekik enni!”

Márk evangéliuma 6:37b Mire ők ezt mondták neki: „Talán mi menjünk el, és vegyünk kétszáz dénárért kenyeret, hogy enni adhassunk nekik?”

Márk evangéliuma 6:38-44 Jézus azonban megkérdezte tőlük: „Hány kenyeretek van? Menjetek, nézzétek meg!” Amikor megnézték, így szóltak: „Öt kenyerünk van, meg két halunk.” Ekkor megparancsolta nekik, hogy ültessenek le mindenkit egy-egy csoportba a zöld fűre. Le is ültek százas és ötvenes csoportokban. Ekkor Jézus vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, majd átadta a tanítványoknak, hogy tegyék eléjük; és a két halat is elosztotta mindnyájuknak. Miután mind ettek, és jól is laktak, összeszedték a kenyérdarabokat tizenkét tele kosárral; és azt is, ami a halakból maradt. Akik pedig ettek a kenyerekből, ötezren voltak, csak férfiak.

Márk evangéliuma 6:45-46 Ekkor Jézus azonnal arra kényszerítette tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előre a túlsó partra Bétsaida felé, amíg ő elbocsátja a sokaságot. De miután elbúcsúzott tőlük, felment a hegyre imádkozni.

Márk evangéliuma 6:47-48 Amikor beesteledett, a hajó a tenger közepén volt, ő pedig a parton egyedül. Amikor meglátta, hogy mennyire küszködnek az evezéssel, mert ellenszelük van, a negyedik éjszakai őrváltás idején a tengeren járva közeledett feléjük… …és el akart menni mellettük. 

 Márk evangéliuma 6:49-50a Amikor meglátták őt, amint a tengeren jár, azt hitték, hogy kísértet, és felkiáltottak. Mindnyájan látták ugyanis, és megrettentek. 

Márk evangéliuma 6:50b-52 Ő azonban azonnal megszólította őket, és ezt mondta nekik: „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” Ekkor beszállt hozzájuk a hajóba, és elült a szél, ők pedig szerfölött csodálkoztak magukban. Nem okultak a kenyerekből, mert a szívük még kemény volt.

Márk evangéliuma 6:53-56 Ezek után a túlsó partra átkelve, Genezáretbe érkeztek és kikötöttek. Amikor kiszálltak a hajóból, azonnal felismerték őt, és némelyek befutották az egész környéket; kezdték a betegeket ágyakon oda hordani, ahol hallomásuk szerint éppen tartózkodott. Ahova csak bement, falvakba, városokba vagy településekre, letették a tereken a betegeket, és kérték őt, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék; és akik csak megérintették, meg is gyógyultak.

Hogyan oldjuk meg a problémáinkat? Jézus „módszere”: Folyamatos imaélet Szent Szellemmel teljes élet Tudta, hogy miért jött A szívét Isten irányította Megszánta őket Menjünk máshova Nem rettent meg, hanem nyugodt maradt Felmérés Döntés Tervezés Hálaadás Cselekedet A tanítványok „módszere”: Imaélet gyenge Emberi erőlködés Jézus jelenlétében voltak… …a szívük mégis kemény Nem okultak, nem tudtak tanulni Nem értették, hogy mi a cél Emberi megoldás Megijedtek Korábbi beidegződések szerint döntenek

Hogyan oldjuk meg a problémáinkat? Ez biztos! Ha jelentkezik a probléma… Először meglepődünk… A második reakció: nyugalom… A probléma megértése, felmérés… Döntesz a megoldás irányáról… Tervezés, gondolkodás… Hálaadás és áldás a megvalósítás előtt… A HIT cselekedete… Ez nem baj! Miért? Az imaéleted és a Szent Szellem jelenléte miatt! A szívből indul ki! Ez alatt Isten szól hozzád!

Mit jelent a szív keménysége? Vastag, érzéketlen bőrréteg fedi Bűnök Megszokások Beidegződések Hitetlenség Elképzelések Nem volt lelki felfogóképességük

Kövesd Jézus példáját az imaéletedben! Mit tegyünk? Kövesd Jézus példáját az imaéletedben! Kérd Istent, hogy töltsön be Szellemével!

Lukács evangéliuma 11:9-13 „Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap; aki keres, talál; és aki zörget, annak megnyittatik. Melyik apa az közületek, aki fiának kígyót ad, amikor az halat kér tőle, vagy amikor tojást kér, skorpiót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle?”

Pál levele az efezusiakhoz 5:18-20 Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket; énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, és adjatok hálát az Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.

Mi az, ami ebből rajtad múlik? Mit tegyünk? Kövesd Jézus példáját az imaéletedben! Kérd Istent, hogy töltsön be Szellemével! Kérd Istent, hogy távolítsa el a kérget a szívedről! Tanuld meg Jézustól a problémák kezelését! Mi az, ami ebből rajtad múlik? Az imaéleted… A tanulásra való hajlandóságod… A segítségkérés Jézustól… Elengedés…

(Ha arra van szükség, adjon új szívet) Kérések Istentől Hántsa le a kérget a szívünkről Töltsön be Szellemével (Ha arra van szükség, adjon új szívet)