Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az egymástól tanulás jelentősége a magyar református iskolarendszerben  „Az apostolok így szóltak az Úrhoz: Növeld a hitünket!” Lk 17,5. Miskolc, Lévay.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az egymástól tanulás jelentősége a magyar református iskolarendszerben  „Az apostolok így szóltak az Úrhoz: Növeld a hitünket!” Lk 17,5. Miskolc, Lévay."— Előadás másolata:

1 Az egymástól tanulás jelentősége a magyar református iskolarendszerben  „Az apostolok így szóltak az Úrhoz: Növeld a hitünket!” Lk 17,5. Miskolc, Lévay József Református Gimnázium 2012. június 2.

2

3

4

5

6 Lk 24,13-36  Tanítványai közül ketten aznap egy faluba mentek, amely Jeruzsálemtől hatvan futamnyira volt, és amelynek Emmaus a neve, és beszélgettek egymással mindarról, ami történt. Miközben beszélgettek, és vitatkoztak egymással, maga Jézus is melléjük szegődött, és együtt ment velük. Látásukat azonban valami akadályozta és nem ismerték fel őt.

7 Lk 24,13-36  Tanítványai közül ketten aznap egy faluba mentek, amely Jeruzsálemtől hatvan futamnyira volt, és amelynek Emmaus a neve, és beszélgettek egymással mindarról, ami történt. Miközben beszélgettek, és vitatkoztak egymással, maga Jézus is melléjük szegődött, és együtt ment velük. Látásukat azonban valami akadályozta és nem ismerték fel őt. Találkozás

8

9  Ő pedig így szólt hozzájuk: „Miről beszélgettek egymással útközben?”  Erre szomorúan megálltak.

10  Ő pedig így szólt hozzájuk: „Miről beszélgettek egymással útközben?”  Erre szomorúan megálltak. Szíven át

11  Majd megszólalt az egyik, név szerint Kleopás, és ezt mondta neki: „Te vagy az egyetlen idegen Jeruzsálemben, aki nem tudod mi történt ott ezekben a napokban?” „Mi történt?” - kérdezte tőlük. Ők így válaszoltak neki: „Az, ami a názáreti Jézussal esett, aki próféta volt, szóban és tettben hatalmas Isten és az egész nép előtt; hogyan adták át a főpapok és a főemberek halálos ítéletre, és hogyan feszítették meg. Pedig mi abban reménykedtünk, hogy ő fogja megváltani Izráelt.

12  De ma már harmadik napja, hogy ezek történtek. Ezenfelül néhány közülünk való asszony is megdöbbentett minket, akik kora hajnalban ott voltak a sírboltnál, de nem találták ott a testét; eljöttek és azt beszélték, hogy angyalok jelenését is látták, akik azt hirdették, hogy ő él. El is mentek néhányan a velünk levők közül a sírhoz, és mindent úgy találtak, ahogyan az asszonyok beszélték; őt azonban nem látták.”

13  Akkor ő így szólt hozzájuk:  „Ó, ti balgák! Milyen rest a szívetek arra, hogy mindazt elhiggyétek, amit megmondtak a próféták!  Hát nem ezt kellett-e elszenvednie a Krisztusnak, és így megdicsőülnie?” És Mózestől meg valamennyi prófétától kezdve elmagyarázta nekik mindazt, ami az Írásokban róla szólt.

14  Így értek el ahhoz a faluhoz, amelybe igyekeztek.

15  Ő azonban úgy tett, mintha tovább akarna menni.  De azok unszolták és kérték: „Maradj velünk, mert esteledik, a nap is lehanyatlott már!”  Bement hát, hogy velük maradjon.

16  És amikor asztalhoz telepedett  velük,  vette a kenyeret,  megáldotta,  megtörte és  nekik adta.

17  Erre megnyílt a szemük, és felismerték,  ő azonban eltűnt előlük.

18  Erre megnyílt a szemük, és felismerték,  ő azonban eltűnt előlük.

19  Erre megnyílt a szemük, és felismerték,  ő azonban eltűnt előlük. Titok felfedezése

20  Erre megnyílt a szemük, és felismerték,  ő azonban eltűnt előlük. Önmagává válik

21  Ekkor így szóltak egymásnak:

22  „Nem hevült-e a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton, amikor feltárta előttünk az Írásokat?”

23  Még abban az órában útra keltek, és visszatértek Jeruzsálembe, ahol egybegyűlve találták a tizenegyet és a velük levőket.  Ők elmondták, hogy valóban feltámadt az Úr, és megjelent Simonnak.  Erre ők is elbeszélték, ami az úton történt, és hogy miként ismerték fel őt a kenyér megtöréséről.

24  Még abban az órában útra keltek, és visszatértek Jeruzsálembe, ahol egybegyűlve találták a tizenegyet és a velük levőket.  Ők elmondták, hogy valóban feltámadt az Úr, és megjelent Simonnak.  Erre ők is elbeszélték, ami az úton történt, és hogy miként ismerték fel őt a kenyér megtöréséről. Felel ő sség

25  Miközben ezekről beszélgettek,  maga Jézus állt meg közöttük, és így köszöntötte őket: „Békesség nektek!”

26

27 Adaptív intézmények  Sikeresnek lenni = alkalmazkodni  Ismerni  a környezetet  önnön szervezetünket  saját küldetésünket  másoknak a problémákra adott kihívásait

28

29

30

31

32 A horizontális tanulás legfontosabb céljai  a bevált gyakorlatok megismerése,  saját rendszerünk jobbítása,  az együttműködés lehetőségeinek felkutatása.

33 A horizontális tanulás előnyei  nyitott, rugalmas, egymásra figyelő kommunikációt feltételez;  jól működő gyakorlatokat közvetít (időt, energiát, pénzt takaríthat meg);  saját szervezetünk működésének elemzésére késztet, hisz ez az alapja a megismert új gyakorlatok adaptálásának;  saját szervezetünk működésének jobbítása mindig az elsődleges cél marad;  az adaptált gyakorlat külső „benchmark” (összehasonlítási, mérési alap) lehet;  egymást támogató fejlesztési rendszerek jöhetnek létre.

34 A szervezeti tanulás formái a közoktatási intézményekben Belső vertikális tanulásKülső vertikális tanulás Belső továbbképzésekPedagógus-továbbképzés Tematikus tantestületi ülésekKözoktatási szakértők Vezetői tájékoztatókSzaktanácsadók Bemutató órák és hospitálás kezdőknekÜzleti tanácsadók Konferenciák Belső horizontális tanulásKülső horizontális tanulás Pályázati és projektteamekSzakmai egyesületek Csoportmunkák, minőségi körökInnovációs hálók Munkaközösségek közötti műhelymunkaCsoportos pályázatok Bemutató órák kollégáknak Kistérségi együttműködések Klubhálózat Benchmarking

35 S. D. G.

36


Letölteni ppt "Az egymástól tanulás jelentősége a magyar református iskolarendszerben  „Az apostolok így szóltak az Úrhoz: Növeld a hitünket!” Lk 17,5. Miskolc, Lévay."

Hasonló előadás


Google Hirdetések