Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Betelve Szentlélekkel!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Betelve Szentlélekkel!"— Előadás másolata:

1 Betelve Szentlélekkel!
Efézus 5: 18-20

2 „Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket, énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, és adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.” (Efézus 5: 18-20)

3 „A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok!” (1 Thesszaloniki 5: 19-22) A Biblia az a mérce, amin mindent megvizsgálhatunk! Ami ezen megáll, az jó, ami nem, attól tartózkodjunk!

4 Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel
Delírium (alkoholos mámor) szemben a Szentlélek jelenlétével „Amíg Bacchus dicsőítésének utálatos ünnepe zajlik, egész Attikában nagyítóval kell keresni a józan embereket!” Platón

5 Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel
Mit jelent betöltekezni? - megtérésnél belénk költözik Isten Szent Szellem – enélkül nem is lenne megtérés Később lehetnek különleges alkalmak, amikor a Szent Szellem természetfeletti módon megerősít, betölt

6 Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel
Mit jelent betöltekezni? - megtérésnél belénk költözik Isten Szent Szellem – enélkül nem is lenne megtérés Később lehetnek különleges alkalmak, amikor a Szent Szellem természetfeletti módon megerősít, betölt Megtelni Szentlélekkel, napi szükségünk, közel lenni Hozzá, Általa élni (Ige, ima, dicséret, bizonyság, tanítás, közösség)

7 Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel

8 mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket, énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak Kifelé megnyilvánuló: Zsoltár, dicséret, lelki énekek Befelé megnyilvánuló: Dicséret a szívekben, önmagamban

9 Mert a hálaadó élet az igazi bővölködés!
és adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében. Mindenkor, mindenért! →Ez hozzáállás, mentalitás dolga! Amikor Krisztussal van tele a szívünk, amikor Isten jelenlétében a Szentlélek megtölt, akkor az meglátszik kifelé (zene, próza, bizonyság, dicséret, stb...), megtölti a bensőnket (ima, dicséret, elmélkedünk az Ő dolgain, stb…) és hálaadást szül bennünk mindentől függetlenül! Mert a hálaadó élet az igazi bővölködés!

10 Mert a hálaadó élet az igazi bővölködés!
és adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében. Mindenkor, mindenért! →Ez hozzáállás, mentalitás dolga! Amikor Krisztussal van tele a szívünk, amikor Isten jelenlétében a Szentlélek megtölt, akkor az meglátszik kifelé (zene, próza, bizonyság, dicséret, stb...), megtölti a bensőnket (ima, dicséret, elmélkedünk az Ő dolgain, stb…) és hálaadást szül bennünk mindentől függetlenül! Mert a hálaadó élet az igazi bővölködés! Teljünk be naponta a Szent Szellemmel és ez legyen hatással mindarra, amit teszünk vagy mondunk!


Letölteni ppt "Betelve Szentlélekkel!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések