Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TÉKOZLÓ FIÚ (Hatodik lecke) Megvalósítás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TÉKOZLÓ FIÚ (Hatodik lecke) Megvalósítás"— Előadás másolata:

1 A TÉKOZLÓ FIÚ (Hatodik lecke) Megvalósítás

2 Megvalósulás Miután valaki eldöntötte, hogy Jézus Krisztust követi, természetes, hogy ez a döntés következményekkel jár. Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. A cselekedeteinknek összhangban kell lenni a döntésünkkel, különben hiábavaló.

3 Jézus sokkal többet vár el, mint beleegyezést vagy egyetértést néhány hit-alapelvvel
180%-os fordulatra számít „Térjetek meg…” = ellenkező irányba való fordulás, új magatartás és gondol-kodásmód felvétele fel kell mutatnunk a megtérés gyümölcseit életstílusunk változik, ahol ez nem állt összhangban Isten akaratával

4 Konkrét változás az életstílusban
Ami egyedül akaratunktól függ: (magunknak kell rendbe hoznunk) becsapás, hazugságok, ellenségeskedés, rossz viselkedés Saját erőnkből nem tudunk megváltoztatni (szükségünk van Isten segítségére és erejére) szenvedélyek, családi nehézségek, életkörülmény, betegségek, megkötözöttségek éppen itt kell Isten erejét beiktatni!

5 „Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges.“ Lk. 18,27
Jézus bátorít minket: hogy imában kéjünk Tőle mindent, amire szükségünk van Ő hatalmat adott nekünk az Ő neve által

6 1 kérdés, 1 feladat Mit mondanak a következő versek azokról a problémákról, amik saját erőnket meghaladják? Írd fel az életednek azokat a körülményeit, amiért imádkozni szeretnél, hogy változás történjen!

7 Márk 11:23-24 „Bizony, mondom néktek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magadat tengerbe! – és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténi -, annak meg is adatik az. Azért mondom néktek: Amit könyörgésetekben kértek, higgyétek, hogy mindazt megnyeritek, és meglészen néktek."

8 Máté 7:7-11 "Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"

9 Máté 18:19-20 „ Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám. Bizony, mondom néktek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám."

10 Lukács 18:1-8 … Lukács 18:7 „Vajon az Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltoznak hozzá? És várakoztatja-e őket?”

11 János 16:23-24 „ És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom néktek, hogy amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek. Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen."

12 Róma 10:8-17 „... „Közel van hozzád az ige, a te szádban és a te szívedben”, mégpedig a hit igéje, amelyet mi hirdetünk. Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk.” Róma 10:8-10

13 Zsidó 11:1, 6 "A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.„ "Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik."

14 Személyes találkozás Amikor a tékozló fiú hazafelé tartott, az apja már távolról meglátta őt, és eléje futott. Ha te egy lépést teszel Isten felé, Ő legalább ezer lépést jön hozzád. Amikor igazán találkozol Istennek a Szellemével, 2 ellentétes hatást fogsz tapasztalni: Isten örökké tartó szeretete tehozzád borzalmas bűnösséged

15 Személyes találkozás Sokan azért nem élik át a találkozás ilyen formáját, mert: túl büszkék, önteltek túl kevés bizalmuk van Istenben, állandóan a saját bűnösségükre néznek és nem Isten irgalmasságára ez a büszkeség egyik rejtett formája! saját véleményünk magunkról fontosabb, vagy igazabb, mint Isten véleménye mirólunk.

16 mindent kifizetett, amit kellett.
Az emberek gyakran ki akarják fizetni, vagy valahogy kiegyenlíteni vagy levezekelni a bűn árát, holott Jézus Krisztus már mindent kifizetett, amit kellett. Személyes találkozás

17 Milyen változások szükségesek a Te életedben, hogy az életed a döntéseddel összhangban legyen?
Az életed mely területéért szeretnél imádkozni, hogy változás történjen? Volt valaha olyan találkozásod Istennel, amikor Szellemének közelségét és erejét érezted? Mikor? Hogyan? Felismerted az Isten szeretetét hozzád, mint bűnöshöz? Mit lehet tenni azért, hogy Istennel találkozzunk?


Letölteni ppt "A TÉKOZLÓ FIÚ (Hatodik lecke) Megvalósítás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések