Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TÉKOZLÓ FIÚ PÉLDÁZATA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TÉKOZLÓ FIÚ PÉLDÁZATA"— Előadás másolata:

1 A TÉKOZLÓ FIÚ PÉLDÁZATA

2 LUKÁCS EVANGÉLIUMA 15. RÉSZ 11-24. VERSEI:
Egy embernek volt két fia, és az ifjabbik azt mondta az apjának: Apám, add ki a vagyonból a rám eső részt! Nem sokkal azután a kisebbik fiú összeszedte mindenét, messze vidékre költözött, és ott eltékozolta vagyonát, mert kicsapongó életet élt. Miután pedig mindent elköltött, nagy éhség támadt azon a vidéken, úgyhogy nélkülözni kezdett. Akkor elment, elszegődött annak a vidéknek az egyik polgárához, és az elküldte őt a mezejére disznókat legeltetni. És a fiú szívesen megtöltötte volna gyomrát azzal a moslékkal, amelyet a disznók ettek, de senki sem adott neki. Ekkor aztán magába szállt, és ezt mondta: Az én apámnak milyen sok bérese bővölködik kenyérben, én pedig itt éhen halok.

3 LUKÁCS EVANGÉLIUMA 15. RÉSZ 11-24. VERSEI:
Felkerekedek azért, elmegyek apámhoz, és ezt mondom neki: Apám, vétkeztem az ég ellen és teellened, és nem vagyok már méltó arra, hogy fiadnak nevezz; tégy engem olyanná, mint a béreseid közül egy. Felkerekedett, és elment apjához. Amikor pedig még távol volt, meglátta őt az apja, és megesett a szíve rajta. Odafutott, nyakába borult, és megcsókolta. Fia pedig azt mondta neki: Apám, vétkeztem az ég ellen és teellened, és nem vagyok már méltó arra, hogy fiadnak nevezz. Az apja pedig azt mondta a szolgáinak: Ide hamar a legszebb ruhát, adjátok fel rá, húzzatok gyűrűt a kezére és sarut a lábára!Hozzátok a hízott borjút, vágjátok le, együnk most és vigadozzunk,mert ez az én fiam meghalt és feltámadt, elveszett és megtaláltatott. És vigadozni kezdtek.

4 Mi táplálja ezt a folyót?

5 Patak Mi táplálja a patakot?

6 Forrás Mi történik, ha kiapad a forrás?

7 Kiszárad a patak- és a folyómeder

8 Pontosan ez történt a tékozló fiúval is
Az apja házában folyamatosan összeköttetésben volt a forrással, az apja gazdaságával.

9 Pontosan ez történt a tékozló fiúval is
Azután elszakadt a forrástól. Egy darabig tartott az örökség, addig nem volt baj.

10 Olyan ez, mint a DUDA Ismeritek a dudát?
Először fel kell fújni, azután lehet rajta játszani. Ha nem fújod folyamatosan, akkor egy ideig még szól, de ha kifogy a levegő elhallgat.

11 A tékozló fiú tartalékai elfogytak, elszegényedett

12 Ma is vannak ilyen emberek
Isten életünk forrása. Ha elszakadunk tőle, akkor kiürül az életünk és lelkileg elszegényedik. LECSÚSZUNK Sokféleképpen történhet ez, nem csak így. Például?

13 Van kiút ebből? Igen. Egy hazafelé vezető út van. J É Z U S

14 Nála lelki bőség vár, áldás és örök élet
Gyermekként is lehet tékozolni, egyre lejjebb csúszni. Hagyd abba a tékozlást és nyisd ki a szíved Jézus Krisztus előtt, hadd vezessen vissza a mennyei Atya házához! Mert azért jött az Emberfia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett. Lukács 19,10

15 Köszönöm a figyelmet! Áldott és örök életet kívánok nektek!


Letölteni ppt "A TÉKOZLÓ FIÚ PÉLDÁZATA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések