Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

Mit lehet tudni a célcsoportról?
A kiégés 2 April, A kiégés 2 April, 2017.
A helyi termékek szerepe a gazdaságfejlesztésben TAPASZTALATOK, PÉLDÁK, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI.
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV):
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
1 SCHIFFER SÁRA GRUNDFOS Magyarország Gyártó Kft. Üzemi szociális munkás „SZOCIÁLIS MUNKA A PIACI SZEKTORBAN”
Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
Szervezetfejlesztés, vezetésfejlesztés
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
Európai Uniós távmunka programok és tredek Wesselényi Andrea
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV):
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
Köszönti Önöket az és vezetője, Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
Pszichoprofilaxis és pszichoedukáció a rehabilitációban
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Péczeli Katalin előadása
Üzleti közösségekhez tartozás Magyar Vállalkozók Üzleti Köre
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Fogd A Kezem Alapítvány
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő- piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A Grundfos Vállalatcsoport
Rehabilitáció – Érték – Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Rehabilitáció – Érték – Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
TÁMOP /A RÉV projekt Aktualitások.
Mi vagyunk a legjobbak zA szakma a kis ujjunkban van. zÉlen járunk a fejlesztésekben. zA mi dolgozóink elégedettek.
A távmunkával szembeni munkáltatói beállítódások fontosabb jellemzői A közép-dunántúli régióban végzett kutatás előzetes tapasztalatai KESZI ROLAND MTA.
Személyközpontú diáktámogatás a Dobbantó programban Győrik Edit Kongresszus után – a változások folyamatában Budapest, május
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Mi is az a társadalmi integráció?
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
„ Megváltozott munkaképességű munkavállalók –
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
ELŐZMÉNYEK Év Szakmai Napjai. Első félév Korrekciós csoport 10. csoport 6. csoport 5. csoport 4. csoport.
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Gondolatok a munkahelyen Mottó: „Ez nem egy iroda
Resztoratív megközelítés a konfliktuskezelésben
Szervezeti kultúra a közszolgálati- és a versenyszférában
SZMM Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon és az SZMM Intézményeinek Oktatási Munkaközösségének közös pályázata Együtt tanulás – közös.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
Az én befogadó munkahelyem Fogyatékkal élő egyetemisták, főiskolások munkavállalási preferenciái MMK Campus kutatás november február.
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Emlékeztető Fizika.
Munka törvénykönyv változás
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Szociális foglalkoztatás szerepe a rehabilitációban Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
Készítette: Farkasné Veres Edina
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és szolgáltatásfejlesztési modellprogram című projekt keretében megvalósuló alapvető képzés Munkavállaláshoz szükséges képességek fejlesztése

A munkahelyi légkör

 Munkahely az a fizikai tér, ahol a munkavégzésünk folyik  például iroda, műhely, gyártósor, eladótér  az ott lévő szerszámokkal, berendezéssel és dolgozókkal együtt  A munkahely az ott dolgozó emberek közössége is. Mit nevezünk munkahelynek?

 A munkahelyi környezet nagyban befolyásolja  munkakedvünket (mennyire szívesen jövünk be dolgozni) és  a munkánk eredményét is. Mi az a munkahelyi légkör?

 Mikor érezzük jól magunkat a munkahelyünkön?  A legfontosabb összetevők  Tisztázottak és vállalhatóak a feladatok.  A munkahelyünk hangulatosan és használhatóan van berendezve, a terek világosak és nem túlságosan zsúfoltak.  A munkahely, az eszközök, a szabályok ésszerűen alkalmazkodnak a sérült emberek igényeihez.  Minden ügyben nyíltan és őszintén beszélnek velünk a vezetők, és tőlünk is ezt várják el.  Vannak lehetőségek a viták megoldására.  Vannak jó közös programok. A munkahelyi légkör javítása I.

 Mit tehetünk mi, dolgozók, a munkahelyi légkör alakítása, javítása érdekében?  A legfontosabb alapelvek  A munkahely elsődleges célja a munkavégzés.  Nem vagyunk egyedül – tartsuk tekintetben a többi kolléga érdekeit, érzéseit.  Hagyjuk otthon a magánéleti problémáinkat!  Legyünk vidámak!  Szervezzünk közös programokat!  Figyeljünk a környezetünkre!  Segítsünk kollégáinknak! A munkahelyi légkör javítása II.

 Mi itt így dolgozunk! - a munkahely szabályainak, jellegzetességeinek, rendjének egésze  A cég értékei, sikerei, története, erősségei (kik is vagyunk mi)  Hogyan kezeli a cég a problémákat (pl. késés)  Hagyományaink, ünnepeink Mi is a szervezeti kultúra? A szervezeti kultúra magától is létezik, de minden dolgozó alakítja, tervszerűen is alakíthatják, akkor működik jól, ha mindenki elfogadja.